HaberlerKöşe YazısıKültür Sanat

BlizzCon’a Karıkoca Gitmek!

0

Blizzard Theater: En güncel Blizzard cinematiclerinin yayınlandığı convention alanından ayrı, üst katlarda bulunan bir sinema salonu. Salondaki perde ana salondaki devasa ekranlardan bile daha büyük ve zaten olağanüstü olan sinematikleri mükemmel bir sunumla izlemenizi sağlıyor. Çıkışta Warcraft filminde kullanılan silahların, karakter heykellerinin ya da satın alınabilen ürünlerin sergisi bulunuyor. Zar zor kaldırılabilecek kadar ağır kılıçlarla fotoğraf bile çektirebiliyorsunuz.

Contests: Her sene bir komedyen tarafından sunulan yarışmalar çok keyifli ve eğlenceli. Salonda yer bulmak yine oldukça zor. Yarışmalara katılanlardan talent contest finalistleri canlı performanslarını sergiliyor. Cosplay yarışmasına katılanlar ise sahne geçişlerini yapıyor. Ancak özellikle işin cosplay kısmı hiç kolay değil çünkü yarışmadan önce tamamen kostüm ve değerlendirmeyle ilgilenmek gerekiyor. Dolayısıyla 1. gündeki etkinliklerin birçoğuna katılmak mümkün olmuyor. Çoğu cosplayer kostümünü açılış seremonisi sonrasında giyiyor. Zaten sabah erkenden, kostümle açılış sırasına girmek çok zor. Cosplayerlar için yine convention alanından ayrı olarak üst katta özel bir alan bulunuyor.

Art Gallery: Convention alanının nispeten daha gözlerden uzak bir bölgesinde Blizzard artistleri tarafından çizilen muhteşem resimler sergileniyor. Hatta bazıları bağış için açık artırma ile satılıyor.

Blizzard Recruiting: Blizzard’da çalışmak isteyenlere bilgi verilen, bu alanda önce headhunter’lar ile konuşup ne tür bir iş ile ilgilendiğinizi anlatıyorsunuz. Ardından headhunter, sizi ilgili işe alma (recruiting team) görevlisine yönlendiriyor. Böylece merak ettiğiniz detayları ve potansiyel iş imkanlarını öğrenebiliyor ya da portfolyonuzu gösterebiliyorsunuz.

Closing Ceremony: Kapanış konuşmasının ardından verilen konserle, convention sona eriyor gibi gözükse de aslında konser, convention alanındaki tüm ekranlardan yayınlanıyor ve kapılar gece 10’a kadar açık kalıyor. Konserin yapıldığı ana salonda yer bulmak çok zor olduğu gibi, sahne önü konseri ayakta izlemek isteyenler için boşaltılıyor. Konseri canlı olarak izlemek yerine, bir yandan konseri dinleyip bir yandan convention alanında vakit geçirmek mümkün. Biz, bir süre izledikten sonra son saatlerimizi yine oyun oynayıp etkinliklere katılarak geçirdik.

Dolu dolu 3 gün boyunca Blizzcon’da yaşadıklarımız “özetle” böyle. Daha anlatılacak çok şey olsa da Blizzcon anlatılmaz yaşanır ve her anına kesinlikle değiyor. Bittiğinde yaşadığımız burukluğu hala üstümüzden atabilmiş değiliz ancak umarız, bu muhteşem tecrübeyi biraz olsun aktarabilmişizdir.

Karıkoca gaming blizzcon altuğ ve ışıl

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Warcraft Filminin Türkçe Altyazılı Fragmanı

Previous article

HyperX’ten 2 Yeni Yüksek Kapasiteli DDR4 RAM Kit’i 

Next article

You may also like

More in Haberler