Haberler

Civilization VI’da Japonya’ya Hojo Tokimune Liderlik Edecek

0

2K ve Firaxis Games 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Japonya’ya Hojo Tokimune’nin liderlik edeceğini duyurdu.

1251 yılında doğan Hojo Tokimune Japonya’nın sekizinci Shikken’iydi (fiili lider veya Shogun-temsilcisi). Özellikle Japon kuvvetlerini istilacı Moğol İmparatorluğuna karşı zafere ulaştırmasıyla, Zen Budizmi’ni Japonya çapında yayması ve Bushido’yu yaşam tarzı olarak benimsemesiyle hatırlanmaktadır.

Tokimune ülkeyi katı biçimde yönetiyordu. Moğol İmparatorluğu 1274 yılındaki ilk istila girişimi defedilince Tokimune’ye beş elçi göndermişti. Bu elçiler Shikken ile görüşmeden ülkeden ayrılmayı reddetmişlerdi, Tokimune de bunun üzerine kafalarını uçurtmuştu. Bugün bile elçilerin mezarları Kamakura şehrinde bulunmaktadır.

Bunun üzerine beş elçi daha gönderilmiş ve Tokimune de bir kez daha kafalarını kestirtmişti. Bunun sonucunca 1281 yılında yeni bir istila girişiminde bulunuldu ve yine başarısız oldu – bunun sebeplerinden biri de beklenmedik bir tayfundu.

Moğol İmparatorluğu tehdidi yıllar boyunca Japonya’nın üzerinden inmemişti; samuray savaşçı sınıfı kuvvetli bir güç olarak Japonya’nın tüm savunma girişimlerine önderlik ediyor ve dünyanın bugüne kadar gördüğü en zorlu savaşçı sınıflarından biri olma unvanını garanti altına alıyordu.

 

Özel Birim: Samurai

Bushi sınıfı olarak da bilinen Samuray, Japonya’da neredeyse bin yıl boyunca var olmuştur. Bushido (“savaşçının yolu”) bir kurallar bütünüydü ve Japonya’daki çok sayıda soylu klan tarafından kabul görmüş bir yaşam tarzıydı. Samuray sınıfı Japonya’da 1868’e kadar resmi olarak fesh edilmemiştir ve günümüzde bile Japonya’nın kültürel mihenk taşları arasında en ünlülerden biri olmaya devam etmektedir.

 

Özel Bina: Electronics Factory

20. yüzyıl sonlarında tüketici elektroniklerinin icadıyla birlikte Japonya tüm dünyanın en büyük elektronik sektörlerinden biri haline gelmiştir. İlk modern elektronik fabrikası 1946 yılında Sony tarafından kurulmuş ve Japon icatları o günden bugüne, insanlığın gördüğü en rekabetçi tüketici alanlarından birinde ülkenin karlılığını devam ettirmiştir.

 

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Pokemon Go’daki En Büyük 5 Problem

Previous article

TP-LINK, WiFi Pazarında Liderliğini Sürdürüyor

Next article

You may also like

More in Haberler