Haberler

Dünya Çapında PlayStation 4 Satışları 10 Milyonu Aştı

0

Oyun dünyasında büyük heyecan yaratan Sony PlayStation 4, satış rekorları kırmaya devam ediyor.

Sony Computer Entertainment Inc. PlayStation 4 yeni nesil oyun konsolunun dünya çapındaki satışlarının 10 Ağustos 2014 tarihi itibariyle 10 milyon adedi aşarak PlayStation platformunun hızlı büyümesini gözler önüne serdiğini açıkladı. PS4 sistemi halen dünyanın dört bir yanındaki 100 ülke ve bölgede temin edilebiliyor.

Sony Computer Entertainment Inc. Başkan ve Grup CEO’su Andrew House, “PS4 sisteminin ağ tarafından sağlanan eşsiz oyun oynama deneyimlerinin yanı sıra geniş oyun portföyü de olağanüstü ilgi gördü. PS4’ün bu önemli kilometre taşına sadece 9 aydan kısa bir süre içinde ulaşabilmiş olmasından tek kelimeyle büyük bir mutluluk duyuyorum. Dünyanın her yerindeki PlayStation oyuncularına göstermiş oldukları muazzam destekten son derece müteşekkiriz. Önümüzdeki aylarda oyun severlere daha da fazla sayıda heyecan verici içerik ve hizmet sunmak için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gerek kullanıcıların gerekse dünya çapındaki üçüncü taraf geliştirici ve yayıncıların güçlü desteği ile, PS4 yazılım satışları da 10 Ağustos 2014 tarihi itibariyle dünyanın dört bir yanındaki perakende mağazalarında ve dijital oyun indirme yoluyla satılan 30 milyonun üzerinde oyun ile gücünü koruyor. PS4 sisteminin oyun portföyü, LittleBigPlanet 3Destiny, SingStar: Ultimate Party ve DRIVECLUB gibi büyük bir heyecanla beklenen oyunlar ile genişlemesini sürdürecek. Bağımsız oyun geliştiriciler de, Minecraft, Hohokum ve CounterSpy gibi yenilikçi oyunlar sunmaya devam edecek.

SCE, büyüyen oyun yelpazesinin yanı sıra, benzersiz oyun deneyimleri sunmak amacıyla PS4 sisteminin ağ özelliklerini geliştirmeyi de sürdürecek. Yakında sunulacak olan özellikler arasında, oyun görüntülerini doğrudan YouTube’a yükleme yeteneği ile oyuncuların adeta aynı odadaymışçasına arkadaşları ile birlikte oyun oynayabilmelerine imkân veren ve oyunun zorlu bölümlerinde arkadaşlarına yardım edebilmek için, arkadaşlarının kontrol cihazına uzaktan kumanda edebilmelerini mümkün kılan ‘Share Play’ adlı yeni özellik de bulunuyor.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

HyperX FURY Ailesi Genişliyor

Previous article

Lenovo, 2014 İkinci Çeyrek Sonuçlarıyla Daha Da Güçlü!

Next article

You may also like

More in Haberler