Haberler

Guitar Hero Live Geliyor

0

Oyun dünyasına girdiğinden beri müzikle etkileşim için yepyeni bir yol sunan pop kültür fenomeni Guitar Hero geri dönüyor ve bir rock yıldızı olma hayallerinizi ateşleyecek, devrim yaratacak bir yeniliği de beraberinde getiriyor. Activision Blizzard, Inc.’in (NASDAQ: ATVI) sahibi olduğu Activision Publishing, Inc. Guitar Hero Live’ı duyurdu; video oyun tarihinde Kuzey Amerika ve Avrupa’da bir milyar dolarlık satış hasılatına en hızlı ulaşan konsol serisi olan,  40 milyondan fazla oyuncu tarafından oynanan Guitar Hero’nun yeni nesli ile tanışmaya hazır olun. Başarılı DJ Hero ve DJ Hero 2’nin ardındaki stüdyo FreeStyleGames tarafından geliştirilen Guitar Hero Live sahnede gösterinin yıldızı olarak yer alacağınız birinci şahıs perspektifi GH Live da dahil olmak üzere oyunu oynamanın iki güçlü yeni yolunu da tanıtıyor. Gerçekçilikte bir dönüm noktası olacak olan GH Live sahnede olmanın ve gerçek bir grupta çalmanın ne demek olduğunu yaşatacak olan canlı aksiyon deneyimi sunacak ve ne kadar iyi veya kötü çaldığınıza bağlı olarak size gerçek zamanlı tepkiler verecek gerçek seyircilerin önünde çalacaksınız. Ana gitarist olarak ufak kulüp sahnelerinden yüzlerce kişinin önünde çalacağınız sahnelere, oradan da yüzbin kişinin katıldığı açık hava festivallerinin ana sahnelerine kadar birbirinden farklı mekanlarda,  farklı dönemlerden bir çok şarkı çalacaksınız.

 

Guitar Hero Live ayrıca dünyanın ilk çalınabilir müzik videosu ağı GHTV’yi de tanıtıyor. GHTV oyuncuların sürekli güncellenen, çeşitli türlerden, yeni ve eski resmi müzik videoları koleksiyonuyla birlikte çalabilecekleri bir 24-saat modu. Oyuncular farklı kanallar ve temalı şovlardan seçim yapabilecek, çalarken yeni şarkılar keşfedebilecek ve talep üzerine çalacak şarkılar seçebilecekler. GHTV’de oyuncular arkadaşlarıyla birlikte aynı odada çalabilecek veya bir şarkıda en yüksek puanı kimin elde ettiğini görmek için dünyanın dört bir yanındaki oyunculara karşı yarışabilecekler. GHTV parti atmosferini oturma odasına taşırken yeni müzikler keşfetmeniz için devamlı gelişen bir kaynak görevi görecek, canlı ve nefes alan bir platform olacak.

 

Guitar Hero Live’ın devrim yaratacak yenilikleri mobil cihazlar için de geçerli. Hem GH Live, hem de GHTV konsolların yanı sıra tablet ve cep telefonlarında da oynanabilir olacak. Heyecan verici yeni ayrıntılar önümüzdeki zamanlarda açıklanacak.

 

“Guitar Hero bir çok kişinin sevdiği bir seri. Bu seriyi devrim yaratacak yeniliklerle birlikte nasıl geri getireceğimiz üzerinde yıllarca, sevgiyle çalıştık,” diyor Activision Publishing, Inc. CEO’su Eric Hirshberg. “Guitar Hero Live gerçek tepkiler veren gerçek kalabalıklara çalmanızı sağlayacak. Amacımız oyunculara gerçek anlamda sahne korkusunu yaşatmak. Ve GHTV ile de dünyanın ilk çalınabilir müzik videosu ağını yarattık. Bunların tümü de konsollarda veya mobil cihazlarda oynanabilecek. Guitar Hero geri döndü ve her zamankinden daha iyi.”

 

Guitar Hero Live insanların doğal gitar çalış şekillerini daha iyi yansıtan üç düğmeli iki sıradan oluşan modern, yeniden tasarlanmış gitar kumandası ile oynanış deneyimini daha da geliştiriyor. Bu yeni format her yetenek seviyesinden tüm oyuncular  için eğlenceyi garantileyecek. Yeni başlayanlar alttaki üç düğmeyi kullanarak çalma yeteneklerini geliştirebilecek ve bir rock yıldızı gibi hissedebilecekler. Orta seviyedeki oyuncular parmaklarını gitar kumandasının aşağılarına kadar uzatmalarına gerek kalmadan gerçek akorları taklip eden iki sıralı kombinasyonları kullanabilecekler. Tecrübeli oyuncular ise kendilerine gerçek bir heyecan yaratacak karışık akor şekillerini ve parmak kombinasyonlarını kullanabilecekler. Bu basit yenilik yeni başlayanların işini kolaylaştırırken, usta oyuncuları da zorlayacak.

Oyunun özünde müzik çeşitliliği bulunuyor. Guitar Hero Live rock, folk, EDM, hip-hop, country ve pop gruplarının aynı sahneyi paylaştıkları modern müzik festivallerinin yaklaşımını benimsiyor. Oyunda aralarında The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Carrie Underwood, Pierce the Veil ve Blitz Kidsacts gibi isimlerin bulunduğu ve farklı türlerden sanatçılardan yüzlerce çalınabilecek şarkı bulunacak.

 

“Tüm zamanların en başarılı müzik video oyun serilerinden birinin devamı olan Guitar Hero Live’ın çıkışını desteklemekten ve sanatçılarımızı hayranlarıyla eğlenceli ve interaktif bir deneyimde buluşturuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz,” diyor Universal Music Enterprises Başkanı Bruce Resnikoff.

 

Fall Out Boy’tan Pete Wentz ve My Chemical Romance’ten Gerard Way, 14 Nisan’da Bes Buy Theatre sahnesinde Activision CEO’su Eric Hirshberg ve FreeStyleGames Yaratım Direktörü ve Eş Başkanı Jamie Jackson’a katılarak Guitar Hero Live’da yer alan şarkılarını seslendirecek ve oyunun duyuruluşunu kutlayacaklar.

 

Guitar Hero Live 2015 Sonbaharında PlayStation®4 ve PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemleri, Microsoft Xbox One oyun ve eğlence sistemi ve Xbox 360 oyun ve eğlence sistemi, Wii U™ konsolu ve yakında açıklanacak seçili mobil cihazlar için piyasaya çıkacak.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

League of Legends Dünya Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak Şehirler Belli Oldu

Previous article

Uluslararası Wild Card Özel Turnuvası İlk Kez İstanbul’da

Next article

You may also like

More in Haberler