Haberler

Kaspersky Lab’dan Android Cihazlar İçin Ücretsiz Şarj Ömrü Uygulaması

0

Bir araştırmaya göre, her on kişiden dokuzu telefonlarının şarjı azaldığında endişeli hissediyor. İnsanların, mobil cihazları yanlarında değilken hissettikleri sıkıntının eşlerinin yanlarında olmaması durumuna kıyasla daha fazla olduğunu gösteren diğer bir araştırma sonucu göz önünde bulundurulunca, bu bilgi şaşırtıcı gelmiyor.

Akıllı telefonumuzun şarjının bitmesi, bir çok durumda hoş olmamakla birlikte tehlikeli de olabilir. Örneğin acil bir durumda veya tanımadığımız bir mekandayken mobil iletişim kuramayacak olmak riskli olabilir. Battery Life bu sorunu ortadan kaldırmak için tasarlandı.

Kaspersky Lab’ın çözümü, kullanıcının cihazındaki tüm uygulamaları analiz ederek, en fazla enerji harcayanlarını tespit ediyor. Android cihazlardaki uygulamaların %96’sının, kullanıcı onları başlatmasa da arka planda yürütüldüğü düşünülünce, bu fonksiyonun gerekliliği daha da iyi anlaşılıyor. Battery Life söz konusu enerji emici uygulamaları tek dokunuşla durdurarak cihazın şarj ömrünü uzatıyor. Uygulama aynı zamanda, herhangi bir uygulama normalin üzerinde enerji harcamaya başladığında kullanıcıyı uyarıyor.

Battery Life’ın bir diğer faydalı işlevi ise, akıllı telefonun şarjı tamamen bitene kadar kalan süreyi hesaplayarak gösterebiliyor olması. Bu özellik, en ihtiyaç duyulabilecek zamanlarda mobil iletişimsiz kalmamak adına, kullanıcılara telefonlarını zamanlıca şarj edecek bir yol bulmaları için fırsat sunuyor. Benzer şekilde Battery Life, şarj etme sırasında pilin dolmasına ne kadar süre kaldığını da hesaplıyor.

Kaspersky Battery Life sadece 15 Megabayt yer kaplıyor ve Android 4.1 – 6.0.1 sürümlerinde, sınırlı sayıda dilde çalışıyor. Uygulamayı indirmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaspersky Lab’ın WannaCry Saldırısına İlişkin Güncel Bilgileri
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Cars 3: Driven to Win İnceleme

Previous article

Alienware ve Dell, Yüksek Performanslı PC Oyun ve Sanal Gerçeklik (VR) Yatırımlarını İkiye Katladı

Next article

You may also like

More in Haberler