Haberler

Razer’dan Kanserle Savaş Kampanyası: Razer Cortex

0

Oyun ekipman ve yazılımlarında dünya lideri olan Razer, kanserle savaşa destek vermek için önemli bir adım attı. Razer’ın oyun deneyimini zenginleştirmek için onlarca farklı metod sunan Razer Cortex platformunda Android TV için yayınlanan That Dragon, Cancer oyunundan elde edilen gelirin Razer’a ait olan kısmı kanserle savaş mücadelesine gidecek. Razer’ın payı dünyanın en büyük kanser araştırma kurumlarından Morgan Adams Foundation’a ve San Fransisco’da tedavi gören hastaların yakınlarına ücretsiz konaklama sağlayan Family House SF’e bağışlanacak.

That Dragon, Cancer henüz 1 yaşındayken beyin kanserine yakalanan, birkaç ay ömür biçilmesine rağmen kanser canavarıyla savaşını minik bedeninde 4 yıl sürdüren, ancak hayata gözlerini yuman Joel Green’in hikayesini şiirsel bir dille anlatıyor. Oyun boyunca minik Joel’in ve ailesinin verdiği savaşa tanık oluyor ve inanç, umut, sevgi kavramlarını yeniden keşfediyorsunuz. Oyunun en dokunaklı kısmı ise Green ailesinin gerçek videolarının, şiir okumalarının, ses kayıtlarının kullanıldığı bölümler. Ayrıca, Kickstarter’da oyunu destekleyenler arasında kansere bir yakınını kaybetmiş olan 200’den fazla kişi için yapılmış özel bölümler de dikkat çekici.

That Dragon, Cancer minik Joel’in annesi Amy Green tarafından yazıldı ve oyun yapımcısı olan babası Ryan tarafından geliştirildi. Ryan’ın ortağı Josh Larson ve Numinious Games stüdyosundaki ekibi oyunun geliştirilmesine katkıda bulundu. Amy ve Ryan için yaşadıkları korkunç tecrübeyle yüzleşmenin ve onun karşısında yenik düşmemenin en iyi yolu, en sevdikleri işe yani oyun yapmaya odaklanmaktı. That Dragon, Cancer kanserle savaş konusunda bilinç yaratmak için atılan en doğru adımlardan biri.

Oyunun maddi açıdan en büyük destekçisi ise OUYA oldu. OUYA’nın Temmuz 2015’de Razer’a satılmasının ardından birkaç şey değişse de Razer, OUYA’dan miras aldığı bağımsız oyunları hem yayınlayarak hem maddi destek vererek yola devam etti. OUYA’nın Android TV içeriği artık Razer’ın Forge TV mikro konsolu üzerinden yayınlanıyor. That Dragon, Cancer ise OUYA’nın çok platformlu oyun yayıncılığına ilk adımı sayılıyor. Bu ilk adım Forge TV ile birlikte Windows ve Mac OS platformlarını da kapsıyor.

OUYA satın almasını “Android oyunlarını oturma odanıza getirmek istedik” diyen Razer CEO’su ve kurucu ortağı Min-Liang Tan şöyle diyor: “That Dragon, Cancer’ı Cortex üzerinden Forge TV’de yayınlayarak oyunu geniş kitlelere ulaştırmayı hedefledik. Tüm geliri kanserle savaşa gidecek ve böylece bir insani görevimizi yerine getirmiş olacağız.”

Oyunun yayınlanmasını kutlamak için Numinous Games herkesi arkadaşları ve ailesi için pankek partisi yapmaya davet ediyor. Pankek 13 Mart 2014’de hayata gözlerini yuman minik Joel’ın favori yiyeceğiydi. Pankek partisi yapan kampanya destekçileri fotoğraflarını, #thatdragoncancer hashtag’iyle sosyal medyada paylaşıyorlar. Oyun ekibiyle dayanışmasını göstermek isteyen Razer ise dünyanın dört bir yanındaki ofislerinde pankek partileri düzenledi ve diğerlerinin partilerini desteklemek için ödül havuzları oluşturdu. Siz de desteğinizi göstermek için #thatdragoncancer hashtag’ini kullanabilirsiniz.

That Dragon, Cancer hakkında daha fazla bilgi için: http://www.thatdragoncancer.com

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Beşiktaş, E-Spor’a Desteğini Sürdürüyor

Previous article

Beşiktaş.Oyunhizmetleri, Şampiyonluk Ligi’ne Güzel Başladı

Next article

You may also like

More in Haberler