Haberler

Türkiye gamescom 2016’da Partner Ülke Oldu

0

Organizatör şirket Koelnmesse GmbH ve sektör destekçisi Alman İnteraktif Eğlence Yazılımları Ticaret Birliği BIU, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ Teknokent ile partnerlik anlaşmasını imzaladı. Geçtiğimiz yıllarda Fransa, İskandinav ülkeleri ve Birleşik Krallık, dünyanın dijital oyunlar alanındaki en büyük ticari fuarı ve en önemli etkinliği konumundaki gamescom’da partner ülke olmuştu. Bu yıl ise gamescom’un organizatörü Koelnmesse, dikkatini Avrasya bölgesine çevirdi. Türkiye, 17 – 21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek bilgisayar ve video oyunları alanında dünyanın en büyük ticari fuarı ve en önemli etkinliğinde partner ülke olarak yer alacak.

Koelnmesse’nin Operasyon Müdürü Katharina C. Hamma konuyla ilgili olarak, “Türkiye, oyun endüstrisi açısından gelecek vadeden oldukça cazip bir pazar konumunda. Gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık ile katılımcılarımıza hâlâ gelişmekte olan bu pazara ulaşabilecekleri yeni kanallar açabilme şansımız olacak. Türkiye’yi gamescom 2016’da partner ülke olarak göreceğimiz için çok sevinçliyiz,” dedi.

BIU’nun Sorumlu Müdürü Dr. Maximilian Schenk ise düşüncelerini şöyle dile getirdi, “Türk bilgisayar ve video oyunları pazarı geride bıraktığımız yıllar içerisinde oldukça olumlu bir gelişme kaydetti. Ayrıca çevrimiçi ve mobil oyun alanlarında da oldukça güçlü bir büyüme yaşıyor. Bu büyüme hareketinin altında henüz yeni olmasına rağmen iyi organize olmuş bir ulusal geliştirici tabanı yer alıyor. Türkiye’nin partner ülke olmasıyla birlikte bu çok hareketli oyun pazarını gamescom 2016’da uluslararası katılımcılarla buluşturacak olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin Türkiye’deki oyun sektörü açısından büyük önem taşıyan bu gelişmeyle ilgili olarak, “Türkiye’deki oyun pazarı devasa bir gelişim ve büyüme potansiyeli taşıyor. Türk oyun geliştirme pazarı 2015 yılında büyüklüğünü ikiye katladı ve devlet tarafından sağlanan büyük destek sayesinde bu başarının 2016 yılında da devam etmesini bekliyoruz. 2016’da gamescom’a partner ülke olarak katılacak olmak uluslararası farkındalığı artırma yolunda bizim için önemli bir adım. Bu yüzden gerçekleştireceğimiz işbirliğini sabırsızlıkla bekliyoruz,” yorumunda bulundu.

TOGED, Türkiye’nin önde gelen oyun geliştirme stüdyoları tarafından 2014 yılında kurulmuş nispeten yeni bir dernek. Daha önce adı DOGED olan dernek, kısa süre önce devletten adında “Türkiye” kelimesini kullanma ve böylelikle Türkiye’deki oyun sektörünü temsil etme izni aldı. Derneğin amacı, Türkiye’deki oyun sektörünün ve oyun geliştirme çalışmalarının teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini hızlandırmak.

Türkiye’nin ilk ve en yenilikçi teknoloji parkı olan ODTÜ TEKNOKENT’in amacı ülkenin uluslararası rekabet kabiliyetini yükseltecek teknolojileri araştıran ve üreten araştırmacılara ve şirketlere çağdaş bir altyapı ve üstyapı temin etmek. ARGE çalışmaları için ayrılmış 125 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan ODTÜ TEKNOKENT, toplam 5000’den fazla çalışana sahip 320’den fazla şirkete ev sahipliği yapmaktadır.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan gamescom 2015’te setimedia ve Taleworlds Entertainment gibi pek çok oyun şirketi yanında, DOGED ve ODTÜ TEKNOKENT de temsil edilmişti.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

The Rooks Edition PC Bekleyenlere Kötü Haber

Previous article

Gillette & Tinder Araştırdı: Kadınlar Tıraşlı Erkekleri Daha Çekici Buluyor!

Next article

You may also like

More in Haberler