İnceleme

Logitech G502 Proteus Core İnceleme

0

Ben teknoloji yazarı değilim. Birazdan okuyacaklarınız bir oyuncunun gözünden yazılan Logitech G502 Proteus Core incelemesidir. Bu nedenden yok bilmem ne maddesinden yaratılmış dokunma hissiymiş, yok şöyle şöyle yayları varmış gibi kısa notları bulacağınızı hiç sanmayın. Bunların tamamını Logitech’in kendi internet adresinde bulabilirsiniz zaten. Önemli olan bir oyuncunun deneyimidir ve böylece sizlere güvenilir bir içerik sunabilirim.

Gelelim konumuza: G502. Kısaca size birkaç teknik özelliğinden bahsetmek isterim. G502’nin en önemli özelliği ayarlanabilir ağırlıklara sahip olması. Bunun yanında sonsuz kere dönen bir kaydırma tekerleği tuşumuz var. Baş parmağımıza masaj hissi yaratan parçası ise ayrı bir güzellik. Mouse Pad’e sürtünmeyen mutlu baş parmak. Mouse’u aynı zamanda ahşap zeminde de test ettiğimi, ağırlıkların buna oranla oyun performansını hiçbir şekilde değiştirmediğinin de bilgisini vereyim.

Teknik Özellikleri (kimisi bu dilden anlar, ben işimi yapıp her türlü bilgiyi size vereyim):

  • Çözünürlük: 200 – 12.000 dpi
  • Maks. hızlanma: >40 G*
  • Maks. hız: >300 ips

Yanıt verme

  • USB veri biçimi: 16 bit/eksen
  • USB bildirme hızı: 1000 Hz (1 ms)
  • Mikro işlemci: 32 bit

Kayma

  • Dinamik sürtünme katsayısı: Mu (k): 0,10
  • Statik sürtünme katsayısı: Mu (s): 0,15

Dayanıklılık

  • Tuşlar (Sol/Sağ): 20 milyon tıklama
  • Ayak: 250 kilometre

Fiziksel özellikler

  • Yükseklik: 132 mm
  • Genişlik: 75 mm
  • Derinlik: 40 mm
  • Ağırlık: 168 gram (mouse ve kablo)
  • Ağırlık: 121 gram (yalnızca fare)

Oyuncu (aslında hemen hemen hepsi) mouse’u dediğimiz şeyin bileğimizi rahat ettirmesi çok önemlidir. Gelecekte damar sorunlarıyla karşılaşmak istemiyorsak, biraz cüzdanımızı açıp iyi bir mouse satın almamız gerekir. İnanın bana, bilek işi şakaya gelmez ve geri dönüşü olmayan çirkin hastalıklarla sizi baş başa bırakabilir. Yakın zamanda şu yaşıma kadar yapmadığım bir şeyi yaptım, kablosuz bir mouse kullandım. G602 Wireless Gaming Mouse ile sadece 4 ay zaman geçirmiştim. Onun yeri kalbimde ayrı ancak G502’yi kullanmaya başladığım günden beri işin rengi değişti. Konuyu daha fazla dağıtmadan ağırlık konusuna dönelim. G502’de 5 adet, 3.6 gramlık ağırlıklar mevcut.  Mouse’unuzun alt kasasını açıyor ve bu ağırlıkları dilediğiniz gibi yerleştirebiliyoruz. Bu da şu demek oluyor; FPS oynarken farklı, MOBA oynarken farklı, MMORPG oynarken farklı bir mouse’umuz oluyor. Tek bir ağırlık her şeyi değiştirebiliyor. Ayrıca bu ağırlıklar mouse’un kullanım kolaylığını da sağlıyor. Dilersek hiçbirini kullanmayıp, uçan bir mouse elde edebiliyoruz. Günlük kullanım için en ideali, tek bir ağırlık kullanmak.

G502’nin toplamda 11 adet programlanabilir tuşu var. Bu da şu demek, bazı oyunlarda makro kullanmaktan vagzeçemiyorsanız veya kısayoldan bir içeriğinize en hızlı şekilde kavuşmak istiyorsanız, bu tuşları kullanabiliyorsunuz. Bunun için Logitech Gaming Sofware’i yüklemeniz yeterli. Merak etmeyin, program tamamen ücretsiz. Hazır tuş konusu açılmışken, sonsuz kaydırma tekerleği tuşumuza da değinelim. Kaydırma tekerleğinin hemen altında kare şeklindeki tuşunu kullanarak, dilersek kısıtlayıp daha yavaş kullanabiliyoruz, dilersek dön babam dön durmadan çevirebiliyoruz. Tabii genelde bu sonsuz kaydırma tekerleği pek kullanılmıyor. Zira oyunların birçoğunda bu tuş bir dezavantaj olabiliyor. Yine de tercih meselesi. Ayrıca sol mouse tuşumuzun yanında imlecimizin hızını ayarlamamızı sağlayan, 2 adet de sihirli tuşumuz var. Bilgisayarımızdan denetim masasına giriş yapmadan istediğimiz imleç hızını, tek tuşla yakalayabiliyoruz.

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Kavgam (Mein Kampf) Tekrar Basılıyor

Previous article

HTC’den yeni bir meydan okuma: HTC One M9

Next article

You may also like

More in İnceleme