İnceleme

Tom Clancy’s The Division İnceleme

0

karıkoca gaming Tom Clancy’s The Division İnceleme (4)

Oyundaki görev sistemi ise sağlıkgüvenlik ve teknik bölümleriyle birlikte ilerliyor. Bunların yanında bu 3 bölümün kendi encounter görevleri oluyor. Ayrıca bir de yan görevler mevcut.Hızlı seviye atlamak için yan görevleri yapmanızı öneririm ve olabildiğince yalnız takılmanızı. Eğer sizin ve arkadaşınızın seviye farkı çok fazlaysa, onun sizi kasmasını istemek, büyük bir hata olacaktır. Zira sizin seviyeniz 10 ve arkadaşınızın da 25 civarıysa, ortalama 20 level rakiplerle karşılaşacaksınız demektir. Eh, bu durumda siz etkisiz eleman olacaksınız ve görev süresi de uzayacak. Ne gerek var. Onun yerine farklı insanlarla ve sizin seviyenize yakın insanlarla görev yapmak, daha mantıklı.

karıkoca gaming Tom Clancy’s The Division İnceleme (1)

Oynanış kısmında dikkat etmemiz gereken bazı detaylar var. Ana bir görevi farklı zorluklarla yapabiliyor ve daha iyi eşyalara sahip olabiliyoruz. Bunun için tabii ki kendinizi iyi hazırlamanız gerekiyor. Ne kadar yüksek seviyede olursanız olun, bir görevi “hard” veya ” challenge” zorluğunda yapıyorsanız, bodoslama rakiplerinize dalmayın. Oyunun en tatlı yanlarından biri de bu. Oyun başlarında silahı düzgün tutmayı bile bilmeyen sokak serserilerinden, eğitimli askerlere kadar gelişen bir görev zincirini takip ediyoruz. Doğal olarak ana görevleri tekrar zor seviyede yaparken, “hepsini döverim la ben bunların” diye koşmak yerine, el bombalarınızı kullanmaktan veya köşelere saklanmaktan çekinmemenizi öneririm.

karıkoca gaming Tom Clancy’s The Division İnceleme (3)

karıkoca gaming Tom Clancy’s The Division İnceleme (7)

Gelelim en merak ettiğiniz konuya; 30. seviyeye gelince ne yapacağız? Kolay. Dark Zoneve Daily görevler. Dark Zone, başka oyuncuların da “isterse” size dalabileceği bir mekan. Burada topladığınız eşyaları, kafanıza göre dışarı çıkartamıyorsunuz. Belli bölgelerden helikopter çağırıp, ona yükleme yaparak ana üssünüzdeki Stash‘e gitmesini sağlıyorsunuz. Stash’in kapasitesi maksimum 30, ona göre işinize yaramayacak eşyaları almamanızı öneririm. Ayrıca Dark Zone’da NPC veya gerçek oyuncu fark etmez ölürseniz, hem Dark Zone’a özel olarak kazanılan (Dark Zone seviyesi ve normal oyundaki seviye farklı) deneyim puanınızı kaybediyorsunuz, hem de işin kötüsü tüm  (sadece Dark Zone’da topladığınız, üzerinizde hali hazırda giyilmiş olanlar ve ana çantanızdakiler hariç) eşyalarınızı düşürüyorsunuz. Bu da başka bir oyuncu gidip, o eşyaları toplayabilir demek. Ayrıca Dark Zone’da arkadaşınıza teleport olamıyorsunuz. Bu da demek oluyor ki eğer üzerinize sağlam eşyalar yoksa, yalnız takılmayın. Yoksa sizi farm’a bağlarlar. Bazı oyuncular sadece “manhunt” yaparak, insanları rahatsız edebiliyor. Ancak onların da dezavantajı, eğer sürekli başka oyuncuları avlarlarsa, bir yerden sonra haritada herkes tarafından görülebiliyorlar. Eh, bu durumda avcı iken ava dönüşmek mümkün. Bir de olur da başka bir oyuncu size daldı veya siz ona saldırdınız, saldıran taraf rogue’a dönüşüyor ve kafasının üzerinde çıkan sayaç geri saymaya başlıyor. Bu sayaç bitene kadar da kaçmak zorunda ya kimbilir belki kaçmasına gerek yoktur 🙂 Ben size yakın zamanda Dark Zone için bir de rehber yazarım. Her şey kafanızda daha iyi oturur.

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Razer Ripsaw ile Yayın Dünyasına Merhaba

Previous article

Yılın İlk Kupası SuperMassive’in

Next article

You may also like

More in İnceleme