Köşe Yazısı

2014 Google Oyun Trendleri

0

Google geçen günlerde 2014’e dair arama sonuçlarını trendler dökümanı halinde yayınladı. Bende genel olarak bizle alakalı olan kısmını döküman içerisinden cımbızla çekerek üstünden geçerek yorumlama işine girişmeyi kendime uygun gördüm. Koca 1 yıl bu aramaların kaçı gerçekten beni de kapsamış ya da ben bu konuda ne düşünmüşüm onu da araya sıkıştırayım dedim. Hemen başlayalım bakalım neymiş bu aramalar…

destiny

1. Destiny

Etrafımda özellikle oyun basınında tanıdığım dostlarımdan 4-5 kişinin oynadığı bildiğim fakat benim ise hiç arama gereksinimde bulunmadığım bir oyun kendisi. İlk sırada yer alıyor fakat hem konsol oyunu olması hem de bana hitap etmemesinden ötürü bu oyunu bu yıl pas geçtim diyebilirim.

titanfall

2. Titanfall

İşte bir başka “kapansa haberim olmaz” diyeceğim oyun daha. Çıktığı günden hatta haberleri düşmeye başladığı andan itibaren “hiç” alakadar olamadığım, nedense bir türlü ısınamadığım oyundur kendileri. Mech konseptini severim, geçmişte vektörlerin hakim olduğu günlerde MechWarrior serilerini hatta şu an ortamda olan Online’ını daha bir sıcak buluyorum. Bilmem, belki de bu kadar aksiyon bünyeme fazla geliyordur. Gerçi o konuda da tamam diyemiyorum Quake Live’a girip Unreal Tournament’ın yenisi çıksın diye bekleyen biriyim. Bilemedim…

watch-dogs

3. Watch Dogs

Öhzm… Bu biraz benim oyunum galiba. 2014 içerisinde Türkiye’de en çok siz bu kelimeyi aradınız deseler sanırım kabul ederim. İncelemesini de yazdığım, hem konu olarak hem de bütünlük olarak fazlasıyla beğendiğim bir yapım kendisi. Çıkışında sorunlar yaşamış olsa da (görsel kalite farkını gözardı edemeyeceğim bir gerçek…) kolay kolay böyle bir konseptli oyun göremiyoruz. Hele ki içerisindeki küçük Assassin’s Creed dökümanları ve çeşitli göndermeleri ile Watch Dogs bu yılın gerçekten 3. en çok aranan oyunu olmayı hak ediyor. Aranmasının bir diğer nedeni de sorunlarının nasıl aşılacağı yönündeki araştırmalardır diye düşünüyorum 😀

Beta_Announcement_blog_header

4. ArcheAge

Geçen yıl içinde etrafımda özellikle MMO oyuncularının çok konuştuğu bir konuydu bu oyunun nasıl olacağı. Standartların dışına taşmak isteyen, bunu çeşitli oyunlarda denenmiş güzel noktaları bünyesine alarak ve iyileştirerek büyütmeyi amaçlayan ArcheAge oyununa ben henüz bakamadım. MMO’larla çok aşina olmayan ama merak eden biri olarak bu soruların cevaplarının oyuna ulaşılabilir olduktan sonra insanlarca puf diye kaybedildiğini gördüm. Benim için hala merak konusu bu soruların cevapları, sıralamada 4. olmasının sebebini ise buna bağlıyorum.

call-of-duty-advanced-warfare-listing-thumb-01-us-05may14

5. Call of Duty: Advanced Warfare

Modern Warfare 2 hatta 3 ile benim için serinin noktalandığı oyundur. İkinci Dünya Savaşı dönemleri deseniz başımın üstünde yeri olan, sonrasında ise nedense “çok bozdu” diyerek iyice uzaklaştığım CoD ABD sıralamasında 5 numaraya oturmuş. Genel olarak oynanış yapısı bana Titanfall ve Unreal Tournament’ı anımsatsa da köklerinden uzaklaşıp iyice tuhaflaştığını düşündüğümden kendileri ile mesafeli bir ilişkimiz var.

madden

6. Madden 15

6 numara hiç anlamadığım ve oynamadığım bir oyun olarak karşımızda. ABD olmasının etkisi olduğunu düşündüğüm, Avrupa olsa yerini FIFA 15’in alacağını da tahmin ettiğim bir yapım. Gülümseyerek 7 numaraya geçiyoruz (TRT’de ne güzel diziydi o da…)

mario-kart-8-

7. Mario Kart 8

Lego serisini takip eden fakat aynı özveriyi bir türlü Mario için gösteremeyen biriyim. Bu açıdan baktığımızda da Nintendo’dan çok az anlayan, oyunları konusunda ise pas geçebilen aynı zamanda da söz konusu Mario olunca standart bir dünyalı kadar “biliyorum” diyebilen biriyim. Özetle; denk gelsem oynarım  ama kalkıp da özel olarak araştırmam sanırım.

dragonage

8. Dragon Age: Inquisition

Serinin gittikçe güzelleştiğini düşündüğüm, bir aksilik olmazsa da Ocak ayı içinde oynamayı planladığım (beni bilen bilir, çok istediğim oyunlara bir türlü efendi gibi vakit ayıramam) bu oyun 8.liğe yerleşmeyi bence de hak ediyor. Güzel oyun, RPG sevenlere öneririm.

battlefield_hardline-ea

9. Battlefield Hardline

Geldik mi pek sevgili Hardline’ımıza! Şahsen betasına katıldım. BF3 ve BF4’un da betalarına katılmıştım. Patlak bir yapıda karşınızda bug’larla dolu bir oyun gelecek diye düşünerek açarsınız her defasında beta sürecini. “Eh fena değilmiş” diyerek devam edersiniz. BF serisine Bad Company 2 ile tam manasıyla dahil olmuş biriyim. Bu açıdan bir tek ben askerdeyken çıkan Vietnam ek pakedi haricinde bu kadar sürede çıkmış çoğu pakedi ve oyununu oynadım. Lakin konu Hardline’a gelince niyeyse yüzüm buruşuyor. Bir olmamış havası alıyorum. Ne yalan Söyleyeyim “Arka Sokaklar”dan hallice bir oyunu, BF3 ve BF4 oynamış cidden sert oyuncuların önüne nasıl atarlar anlamlandıramıyorum. Aranma konusuna da gelecek olursak, doğrudur. Bunca sorunlarını ya da merakını insanların ortaya dökmüş olması az bile. Yanlış hatırlamıyorsam bu yakınlarda çıkmış olması gerekirken bir kez daha ertelendi. Hal böyleyken Telefunken…

leagueangels

10. League of Angels

Bu oyun biye burada? Zaten Facebook gibi mecralarda haddinden fazla görüyoruz… Açıklayabilecek olan varsa buyursun mail atsın bana… Seksi kızlarını mı araştırıyorlar acaba? Hmm… Bilemedim.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Sony ile Yüksek Çözünürlüklü Ses Keyfi

Previous article

Humble Weekly Bundle: Mastertronic Satışta

Next article

You may also like