Sinema

Mısır Tanrıları’nı İzledik!

0

Konu Mısır ise saatlerce konuşurum, dinlerim, yazarım. Tıpkı Doctor Who‘ya olan takıntım gibi, Mısır konsepti de benim için ayrı bir aşktır.

Yakın zamanda ön gösterimine Karıkoca olarak katıldığımız film Gods Of Egypt ülkemizdeki adıyla Mısır Tanrıları, konuyu Mısır olarak belirleyen ve bir tane bile Mısırlı oyuncu barındırmayan bir film. “Hemen de eleştiri yapmaya başladı” diye düşünmeyin. Yazacaklarım eleştiri değil, sadece genel bilgi. Filmin türü, fantastik, macera ve aksiyon. Genel olarak türünün hakkını veren Mısır Tanrıları, senaryo bakımından geri planda kalan ve bazı 3D modellemelerde göz kanatan bir yapım aslında. İşi detaylandırmadan önce filmin konusu hakkında sizi bilgilendirmek isterim.

Filmin konusu az çok tahmin ettiğiniz gibi Mısır Tanrıları’nın hikayesini anlatıyor. Set’i (Seth) tanırsınız. Hani kötü tanrı, koca koca kulakları var vs. Anubis ile karıştırmayın, onun rolü farklı. Hikayemiz Set’in tüm Mısır’ı ele geçirmek için kardeşi Osiris’i öldürmesiyle başlar. Bu ölüme tanık olan Osiris’in oğlu Horus, Set tarafından güçsüz bırakılır ve sürgün edilir. Varlıklı bir imparatorluk olan Mısır, Set yüzünden yıkımın eşiğindedir. İşte burada araya Bek isimli genç bir hırsız girer. Sevgilisi köle olarak kullanıldığı için kurtuluşu sürgün edilen Horus’a yardım etmekte bulur. Böylece hem sevdiği kadını kurtaracak, hem de Mısır’ın kaderini değiştirebilecektir. Aslında tanrılara olan hiçbir inancı olmayan Bek, zamanla Horus ile yakınlaşmaya başlar. İkili, diğer tanrılarla iletişime geçecek ve Set’i tahtından indirmeye çalışacaktır.

Yukarıda okuduğunuz gibi film, Mısır tanrılarının aralarında geçen savaşı konu alıyor ve tarihte okuduğunuz hikayeleri filmde “hemen hemen” izleyebiliyorsunuz. Filmi yerden yere vurmak istemem. Ancak gerçekleri yazmazsak da sizi yanıltmış oluruz, bu nedenden açık yazacağım.

Filmi beğeneceğiniz noktalardan biri ufak detayların, çok yaratıcı bir şekilde anlatılması ve modellenmesi. Aksiyon olarak tadında, Tanrı modellemelerinde fena olmayan film, müzik seçiminde dersine iyi çalışmış. Yönetmen Alex Proyas, Set rolüne Gerard Butler‘ı kullanmasa, bu film muhtemelen izlenmez. Ancak benim gibi Mısır konseptini seviyorsanız, muhtemelen filme bayılacaksınız. Çünkü kullanılan bina modellemeleri, manzaralar, yaratıklar, Ra’nın her gece  savaştığı Apep’in animasyonları çok etkileyici. Ancak filmin kurgusu, tanrıların arasında geçen diyaloglar, bir o kadar da geri planda kalmış. Filmi izlerken, bir şeylerin eksik olduğunu hemen anlayacaksınız. Bu nedenden büyük beklentiler içerisine girmeyin. Ayrıca tanrıların, normal insanlara oranla büyük modellenmesi ve kanlarının altın akması gibi inceliklerin düşünülmesi, hoş bir detay olmuş.

Kısacası Mısır Tanrıları, sizleri aksiyon bakımından doyuracak bir film. Ayrıca tekrar tekrar yazıyorum; türünü ve konseptini seviyorsanız, eğleneceğinizin garantisini veriyorum. Ancak bazı detaylar çok hoşunuza gidecekken, bazı detaylardan nefret edeceksiniz. Bunu göz önünde bulundurarak, sinemada izlemenizi öneririm.

Şimdiden iyi seyirler.

Film, 26 Şubat yani bugün vizyona girdi.

Filmin oyuncu kadrosundan bazı isimler; Gerard Butler, Brenton Thwaites, Courtney Eaton, Nikolaj Coster-Waldau, Rachael Blake, Bryan Brown, Chadwick Boseman.

Son olarak filmin IMDB puanı 5.7, Metacritic puanı 26, Rotten Tomatoes puanı ise 3.7

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

G810 Alana Tom Clancy’s The Division Bedava!

Previous article

XCOM 2 Ranger Rehberi

Next article

You may also like

More in Sinema