Haberler

Notre Dame, Assassin’s Creed: Unity ile Yeniden Hayat Bulabilir

0

Tüm Dünya, ikonik güzelliklerden biri olan Notre Dame Katedrali’nin yanmasıyla haftaya kalbi buruk başladı. Fransız Gotik mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen bina, 800 yıldan daha eski ve Fransız tarihinin büyük bir parçası.

Bir gecede yayılan ateş, bu sabah itibariyle söndürüldü ve binanın restorasyonu için planlar çoktan başladı. Yayınlanan bilgilere göre bina, mümkün olduğu kadar orijinal ihtişamına en yakın şekilde restore edilecek ve bu da mimarların, inşaatçıların katedralin mümkün olduğu kadar sadık bir şekilde yeniden yaratmaları için hiperrealistik fotoğraflar ve videolar üzerinde çalışacakları anlamına geliyor.

Restorasyonda yardımcı olmak üzere alıntı yapılan dijital eserlerden birim de Ubisoft’un Assassin’s Creed: Unity’sinden başkası değil.

AC Unity sanatçısı Caroline Miousse, birkaç yıl önce Verge ile oyundaki katedralin yaratılması hakkında konuşmuştu. GPSWorld‘ün raporuna göre Fransa’nın en ünlü yapılarından birinin gerçek hayat restorasyonuna 3D haritalama yardımcı olacak.

Notre Dame’a verilen zararın ne kadar olduğu ve yangının sebebi henüz bilinmiyor.

Assassin’s Creed 3 Remastered Sistem Gereksinimleri
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Overwatch Contenders Ligi Başlıyor

Previous article

Intel Yeni 8. Nesil Intel Core vPro’yu Duyurdu

Next article

You may also like

More in Haberler