Haberler

ASUS, GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition ekran kartını tanıttı

0
ASUS, GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition ekran kartını tanıttı

ASUS, GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition ekran kartı, fısıltı sessizliğinde üstün performans arayan oyuncular ve içerik üreticileri için tasarlandı. ASUS GeForce RTX 3070, RTX 3080 ve RTX 4080 Noctua Edition modellerinin lider tasarımı üzerine inşa edilen bu birinci sınıf ekran kartı, üzerindeki Noctua fanlar, özel üretim ASUS buhar odası ve devasa soğutma bloğu sayesinde neredeyse tamamen sessiz çalışıyor.

ASUS GeForce RTX 4080 SUPER Noctua Edition Serin ve sessiz

ASUS GeForce RTX 4080 SUPER Noctua Edition’da havayı ekstra büyük soğutma bloğuna yönlendiren bir çift son teknoloji NoctuaNF‑A12x25 fan kullanılıyor. Bu fanlar ASUS termal ar-ge ekibi ve Noctua mühendislerinin ortak çalışmasıyla geliştirildi. Tasarımda soğutma bloğundaki kanatçık yoğunluğu ve ısı borusu dizilimi NF-A12x25’in hava akış karakteristiklerine göre optimize edildi. İki adet 120 mm fana yer açarken gürültü seviyesini ve akustik etkiyi düşük tutmak ve yüksek soğutma performansını korumak için, ASUS kartın toplam hacmini 4,3 yuva yer kaplayacak şekilde genişletti. Dual BIOS anahtarı ve varsayılan değer olarak etkinleştirilen Sessiz mod ile kart kutudan çıkar çıkmaz son derece sessiz bir biçimde çalışabiliyor.

NF-A12x25 fan, 120 mm’lik yapıya sığdırdığı sayısız yenilikçi özellikle bir numaralı tercih oldu. Noctua’ya ait Sterrox adlı likit kristal polimerden üretilen rotor son derece düşük bir termal genleşme katsayısına sahip. Bu sayede fan kanatları dış çerçeveden yalnızca 0,5 mm mesafede durabiliyor. Bu son derece dar aralık sayesinde NF-A12x25 fanlar, hava sızıntısını azaltarak yoğun GPU kanatçık dizisi için mükemmel bir biçimde geri tepme basıncına karşı daha verimli çalışıyor. Metal destekli motor yuvası ve aks; rotor ile çerçeve arasındaki bu hassas aralığı destekliyor.

Tüm bunlar sayesinde ASUS GeForce RTX 4080 SUPER Noctua Edition’ın soğutma sistemi tam yük altında 27 dB’in altında ses çıkararak verimli ve sessiz bir çözüm sunuyor. NVIDIA GeForce RTX 4080 SUPER’den en iyi şekilde yararlanmak isteyen oyuncuların ASUS ve Noctua’nın uzun yıllara dayalı mühendislik tecrübesine güvenmeleri yeterli.  

ASUS GeForce RTX 4080 SUPER Noctua Edition: Şık stil

ASUS, Noctua tutkunlarının yüksek performans ve düşük gürültü seviyesinin yanı sıra sistemlerinin estetik görünümüne de önem verdiğini çok iyi biliyor. ASUS GeForce RTX 4080 SUPER Noctua Edition’daki iki adet NF-A12x25 model fan için özel hazırlanan kahverengi koruma parçası, fanların göz alıcı renklerini tamamlıyor ve kablo bağı gerektirmeden güvenli montaj imkanı veriyor. Koruma parçasının önünde ve yanlarında ASUS ve Noctua logoları yer alıyor. Tam boy arka plaka ise sade desenleriyle sistemdeki diğer Noctua bileşenlerine mükemmel uyum sağlıyor. 

GPU Tweak III ile SUPER ekran kartlarının tüm avantajlarından yararlanın

Ekran kartlarından en iyisini bekleyen kullanıcılar ASUS GPU Tweak III yazılımını mutlaka denemeli. Bu uygulamanın en yeni özellikleri, GeForce RTX 40 SUPER serisi GPU’lara ayar yapmayı son derece kolay bir hale getiriyor. ASUS’un önceden ayarlanmış modları kullanıcılara tek tıklamayla kartın gücünü artırma veya gürültüyü kesme imkanı veriyor. Kullanıcılar isterlerse her oyuna göre kendi profillerini de oluşturabiliyor.

Yazılımın en heyecan verici özelliklerinden biri de Mobile Monitor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar telefonlarından veya başka cihazlarından GPU Tweak’e bağlanıp, bilgisayarda oyun oynarken ekrana ekstra bir pencere açmak zorunda kalmadan ekran kartlarını kontrol altında tutabiliyor. Telefonu ve tableti bilgisayarın yanına koyup GPU Tweak mobil arayüzüne bağlanarak sistem verilerini gerçek zamanlı denetlemek mümkün.

ASUS ayrıca bu sürümde Voltaj Frekans (VF) Ayarını daha kolay hale getirdi. Kullanıcılar şimdi GPU’nun saat hızı eğrisi üzerinde daha ayrıntılı kontrol sahibi oluyor. Ekran menüsünü ve içe/dışa aktarma işlevini de geliştiren ASUS, kullanıcıların ayrıca GPU-Z kurmalarına ihtiyaç kalmadan GPU’ları hakkında ayrıntılı bilgi edinebilmeleri için yerleşik bir GPU-Z arayüzünü de yazılıma ekledi. GPU Tweak III’ün bu yeni özelliklerle dolu sürümü yakında kullanıma sunulacak. Kullanıcılar programı buradan indirebilir.

Gücü bağla ve oyuna başla

GeForce RTX 4080 SUPER Noctua Edition’ın tüm avantajlarından yararlanmak için kullanıcılar bu ekran kartıyla birlikte birinci sınıf bir ASUS güç kaynağı kullanabilir. ROG Thor 1000W Platinum II modeli bu son derece güçlü ve sessiz sistem için yüksek kaliteli bileşenleri ve verimli çalışmasıyla mükemmel bir seçim. Bu güç kaynağının yan tarafında güç kullanımını gerçek zamanlı olarak gösteren bir OLED ekran bulunuyor. Aura Sync desteği de RGB ile ekstra stil kazandırıyor. Daha fazla güç kaynağı seçeneği ve sistemin ihtiyacı olan güç seviyesini hesaplama aracı için ASUS Güç Kaynağı portalını inceleyebilirsiniz.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Yeni LEGO Technic, LEGO Icons ve LEGO Speed Champions setleri geliyor

Previous article

Contra: Operation Galuga yakında oyuncularla buluşacak

Next article

You may also like

More in Haberler