Haberler

Chimaera Platformu Sayesinde Online Oyun Evreninizi Yaratın

0

Kripto paraların popülaritesi ve başarısı ile bu inovasyonun farklı sektörlerde geniş ölçüde kullanıldığına tanıklık ediyoruz. Peki, oyuncular bundan bir çıkar sağlayabilecek mi? Chimaera platformu blockchain teknolojisini kullanarak online oyun evrenleri yaratma konusunda yepyeni bir alan açıyor. Blockchain ile kurulan oyun evrenleri hem oyunculara hem de yapımcılara çok daha büyük imkânlar sağlayacak. 23 Mart itibari ile halka açık ön satışını gerçekleştiren platformun yaratıcıları Chimaera sayesinde gelecekteki online oyunlarda devrimsel nitelikte oyun içi ekonomi sistemleri, mülk sahiplenme, topluluk özellikleri ve hatta PVP mekanikleri görmemiz mümkün olacak.

Chimaera aslında 2013 yılında çıkmış olan Huntercoin’in arkasındaki takımın bir ürünü. Huntercoin’in devasa genişletilmiş bir versiyonu olan bu yeni platform temelini dünyanın ilk tam merkeziyetiz blockchain yapısına sahip MMO oyunu olan Huntercoin’den alıyor. PVP yaparak elde ettikleri Huntercoin’leri (HUC) değerlendiren oyuncular ve yapımcılar şimdi Chimaera ile DAUs – Decentralised Autonomous Universes yani Merkeziyetiz Özerk Evrenler kurmalarına sağlayacak araçları elde edebilecekler.

Chimaera blockchain üzerinden çalışan MMO oyunlarının bir sunucuya ihtiyacı olmayacak. Chimaera sayesinde oyun hesapları hacklenemez oldukları gibi, oyuncu ve yapımcını elindeki oyun içi eşyalar tamamen güvende kalacak. Bunun yanında oyun içi takas sisteminde de sahtecilik ve dolandırıcılık imkânsız hale gelecek. Dahası oyun içi ekonomiler tamamen adil ve açık kaynak olacak. Bu da hem oyun içi paraya hem de oyuncuların görev tamamlamak için ihtiyaç duydukları nesnelerin spawn olmasında oyuncu lehine avantajlar sağlayacak. Bu kanıtlanır derecede adil olan oyun ekonomileri tamamen özerk olarak hiçbir dış faktörden (hacker’lar, vs.) etkilenmeyecek. Bu şekilde oyuncular güvenle eşyalarını ve paralarını saklayabilecekler. Buna bir de Chimaera’nın sunduğu sahtecilik korumalı alışveriş sistemini eklediğimizde yepyeni ekonomi sistemleri biz oyuncular için mümkün oluyor.

Geliştiriciler de bu faydalardan sonuna kadar yararlanabilecekler. Chimaera platformu üzerinde kurulan oyunlar, en popüler oyun motorlarını desteklediği için hem hızlı ve basit hem de sunucu maliyetinden kurtulduğu için daha ucuz olacaklar. Ayrıca geliştiriciler oyun içi ekonomisi konusunda da önceden belirlenmiş para miktarını üretme imkanına sahip olurken, üyelik ücretlerini de oyunculardan oyun içi para ile alabilecekler. İçerik satmak veya oyun içi alışverişlerde de oldukça kolaylık sağlayacak bu sistem oyun içi para alanında adeta bir devrime götürecek bizleri.

Bütün bunların yanında geliştiricilere sağlanacak esas yarar yarattıkları oyun ekonomisinde oyunculara tamamen adil eşya ve oyun içi para dağıtımı yapmak olacak. Bu da oyunlarının rakiplerine göre daha popular olmasını ve benimsenmesini sağlayacak. Oyuncular ekonomik sisteme güvendikleri için oyuna karşı daha sadık olacaklar. Yeni oyuncu kazanmak eski oyuncuyu elinizde tutmak kadar zordur. Hâlbuki ki Chimaera platformunda oluşturulan merkeziyetiz oyunlardaki ekonomi sistemi ve diğer özellikler, farklı oyuncuların da ilgisini çekerek hem yeni üyeler kazandıracak hem de eski üyelerin daha da bağlanmasını sağlayacak.

Chimaera’nın sunduğu özelliklerden bazıları:

  • Dijital dünyadan gerçek dünyaya kolayca aktarılabilen gerçek oyun içi ekonomi destekli ödüller.
  • Satın alınmış ya da oluşturulmuş her nesne üzerinde mutlak sahiplenme
  • Güvenli, hızlı ve sanal olarak sıfır maliyetsiz alışverişler ve 3. taraf yazılımlara ihtiyaç duymadan ödeme sunma seçeneği.
  • İnsan madenciliği ile kanıtlanmış derecede daha adil ve kar getiren oyunlar
  • Dış etkenlere tamamen özerk P2P oyun sistemi
  • Geliştiricileri, topluluk, takas platformu, çoklu oyuncu rekabet arenası ve dahasının bir arada bulunduğu tam bir ekosistem düzeneği

Şu anda hala açık olarak ön satışa bulunan Chimaera platformu 19 Nisan’da son bulacaktır. Daha fazla bilgi için resmi siteFacebook sayfası veya detaylı white paper belgelerinden faydalanabilirsiniz.

Huawei P20 ve Huawei P20 Pro Tanıtıldı

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Fortnite’ın PvE Modu Artık Türkçe

Previous article

Huawei Phone Clone İle Bilgilerinizi Zahmetsizce Taşıyın

Next article

You may also like

More in Haberler