Haberler

ASUS ROG Strix G15 ve G17 Advantage Edition ürünlerini tanıttı

0
ASUS ROG Strix G15 ve G17 Advantage Edition ürünlerini tanıttı

ASUS, dünyanın en güçlü ve çok yönlü dizüstü oyun bilgisayar modellerinden oluşan ROG (Republic of Gamers) serisinin en yeni üyelerini oyunseverlerle buluşturdu. Strix G 15 ve G17 Advantage Edition, Ryzen 9 5900HX CPU ve AMD Radeon RX 6800M GPU’lu dünyanın ilk dizüstü bilgisayarları olarak öne çıkıyor.  Çok yönlü olağanüstü oyun deneyimi sağlayan her iki bilgisayar da sahip olduğu bileşenlerin güçlü performans potansiyelini ortaya çıkarmak üzere özenle tasarlanmış.

Kazanmak için her şey düşünülmüş

15 inç (G15) ve 17 inç (G17) boyut alternatfileri olan ROG Strix G Advantage Edition, FreeSync Premium teknolojisi desteğiyle AMD sinerjisini tamamlayan 300 Hz / 3 ms FHD ekran paneli ve WQHD 165 Hz / 3 ms ekrana sahip. Bu çok yönlü ekran seçenekleri, kullanıcıların hayal ettikleri oyun deneyimini yaşamalarını sağlıyor. ROG Strix G15 ve G17 Advantage Edition, Dolby Atmos teknolojisiyle ayarlanmış çift Smart Amp hoparlör barındırmasının yanısıra hava akışını daha da artırmak için ROG’nin imza niteliğindeki kendi kendini temizleyen soğutma sisteminin en son sürümünü de kullanıyor. Advantage Edition dizüstü bilgisayarlar, yalnızca CPU’da değil, GPU’da da sıvı metal termal bileşik kullanıyor. İki model de ısı dağılımını daha da hızlandırmak için güçlü 16 fazlı VRM dahil olmak üzere kritik bileşenleri tamamen kaplayan oldukça verimli bir buhar odasına sahip. Eşsiz estetiğe sahip dizüstü bilgisayarlar, aynı zamanda oyuncuların görünümlerini kişiselleştirmesine olanak tanıyan özelleştirilebilir kapakları ve Aura Sync aydınlatma da içeriyor.

Kutudan çıktığı anda oyuna hazır

Strix G Advantage Edition oyun bilgisayarları, Radeon RX 6000 mobil serisinin amiral gemisi çipi olan tamamen yeni Radeon RX 6800M’yi ilk kullanan dizüstü modeller olmasıyla dikkat çekiyor. Daha gerçekçi görseller için AMD RDNA 2 mimarisi üzerine inşa edilen bu yeni grafik işlemciler, dizüstü bilgisayarlarına yeni nesil performans ve güç verimliliği sağlıyor.

11.4 saate kadar kesintisiz video oynatma şansı

Hava akışını daha da artırmak için ROG’nin imza niteliğindeki kendi kendini temizleyen soğutma sisteminin en son sürümünü kullanan Strix G Advantage Edition dizüstü bilgisayarlar, güç sınırını zorlayarak CPU’nun kendi başına sürekli 90 watt’a kadar güçle çalışmasına yardımcı oluyor. Bu da 11.4 saate kadar kesintisiz video oynatmak anlamına geliyor. Aynı zamanda bu dizüstü oyun bilgisayarları, 32 GB’a kadar DDR4-3200 RAM, 1 TB’a kadar NVMe SSD depolama alanına sahip. Oyuncular bu sayede çoklu görevlerini yerine getirebiliyorlar; oyun kitaplıklarını doldurabiliyor ve en iyi oyunlarını süper hızlı depolama alanına kaydedebiliyorlar.

Akıllı güç dağılımı ile %15 daha fazla performans

Ekran kartı ve işlemcinin daha optimize çalışmasına olanak sağlayan AMD’ye özel SmartShift ve Smart Access Memory teknolojileri, CPU ve GPU’nun birlikte daha yakın çalışmasına izin veriyor ve iş yükünün taleplerine bağlı olarak gücü CPU ve GPU arasında dinamik olarak değiştirerek daha etkin bir performans sunuyor. Böylelikle, dizüstü oyun bilgisayarları, en yeni oyunlarda yüksek kare hızlarını zorlarken, karmaşık 3B nesneler oluştururken veya sinematik videolar düzenlerken, yani gücün en çok ihtiyaç duyulduğu yerde kendini sürekli olarak optimize ediyor. Bu teknolojinin arkasındaki donanım güçlendirme arayüzü ve makine öğrenimi algoritmaları, performansı %15’e kadar artırıyor.

Oyun esnasında daha canlı ve sürükleyici bir görsel deneyim

ROG Strix G Advantage Edition dizüstü oyun bilgisayarları, hem 15 inç hem de 17 inç boyutlarında, süper dar çerçevelerle çerçevelenmiş iki olağanüstü ekran seçeneğiyle kullanıcılarına yeni nesil görsel deneyim sunuyor. Özellikle e-spor tutkunları, ışık hızında olan 300 Hz oyun panelleriyle oyunda mükemmel hızlara erişebiliyor. 3 ms’lik tepki süresi, 165 Hz yenileme hızı, en hızlı ve tempolu hareketi bile süper keskin hale getiriyor. Bu da oyuncuların aksiyonun her anını yakalamasına ve reflekslerinin izin verdiği kadar hızlı tepki vermesine olanak tanıyor. G 15 ve 17 modeller, 2560×1440 çözünürlük ile üst seviye görüntü performansı sunarken, sinema sınıfı düzeydeki DCI-P3 renk gamının tam kapsamalarıyla oyun deneyimini daha da sürükleyici hale getiriyor.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

ASUS, GeForce RTX 3080 Ti ve GeForce RTX 3070 Ti serisini duyurdu

Previous article

XPG Modüler PC kasaları XPG STARKER AIR ve XPG DEFENDER ürünlerini duyurdu

Next article

You may also like

More in Haberler