Haberler

Band of Brothers Oyuncuları Wargaming ile Bir Araya Geliyor

0
Wargaming, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 70. yılında gerçekleştirilen anma törenleri kapsamında yer alacak ve ülkemiz televizyonlarında Kardeşler Takımı adıyla yayınlanan Band of Brothers dizisinin aktörlerini yıllar sonra yeniden bir araya getirecek etkinliğe sponsor olduğunu açıkladı. Organizasyon 4-7 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.
“Wargaming bu yıl İkinci Dünya Savaşı Vakfı ile birlikte Normandiya çıkarmasını anma etkinliklerinin sponsoru olmaktan gurur duyuyor” şeklinde konuşan Wargaming Özel Projeler Direktörü Tracy Spaight, sözlerine şöyle devam etti, “İkinci Dünya Savaşı Vakfı’nın tarihe olan tutkusunu hem tasarladığımız oyunlar hem de müzelerle yaptığımız ortak çalışmalarla paylaşıyoruz. Bu nedenle Normandiya Çıkarması ile ilgili hikayeleri aktarmak için vakıfla iş birliği içinde olmaktan çok mutluyuz.”
Dört günlük etkinlik boyunca katılımcılar, HBO’nun eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanan meşhur dizisi Kardeşler Takımı’nın yıldızlarıyla tanışmanın yanı sıra, Overlord ve Utah Beach Müzelerini gezme fırsatı elde edecekler. Ayrıca tarihçiler eşliğinde Atlantik Duvarı ve diğer tarihi bölgeler ziyaret edilebilecek, bu önemli noktalar hakkında bilgi sahibi olunabilecek. Etkinliklerin son gününde ise dizide yer alan oyuncuların da katılacağı Sainte-Marie-du-Mont’da bulunan Richard D. Winters Liderlik Anıtı’na çelenk koyma töreni gerçekleştirilecek.
İkinci Dünya Savaşı Vakfı’nın Başkanı Tim Gray konuyla ilgili “Vakıf olarak Wargaming’in Band of Brothers oyuncularının Normandiya buluşmasına sponsor oluşundan ötürü mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en iyi online askeri oyunlarının mimari olmalarının yanı sıra İkinci Dünya Savaşı’nda hizmet vermiş kahramanların hikayelerini yaşatmak konusunda da oldukça hassaslar. Wargaming bu savaşın tarihinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çeşitli organizasyonlar ve müzelerle iş birliği içerisine girmek suretiyle ciddi bir çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.
Gerçekleşecek etkinliklerde Wargaming’e, 20. yüzyıl askeri tarihi denince akla gelen ilk online platformlardan biri olan War History Online da destek olacak.
Wargaming, USS Iowa gibi önemli İkinci Dünya Savaşı araçlarının korunmasına ve sergilenmesine ön ayak olurken şimdiye kadar RAF Müzesi ve Bovington’daki Tank Müzesi ile de iş birlikleri gerçekleştirdi. Ayrıca Wargaming savaş gazilerine destek olan hayır kurumlarına da sponsor olmaya devam ediyor.
event1
Wargaming İkinci Dünya Savaşı’na yönelik prodüksiyonlarla da ortak çalışmalar yaptı ki bunlar arasında Hiddet (Fury) ve Azizler ve Askerler (Saints & Soldiers) gibi önemli filmler bulunuyor. Kardeşler Takımı, Normandiya çıkarmasına katılan Müttefik Kuvvetler mensubu askerlerin Mihver Devletlerin güçlerini çökertmek için gösterdikleri kahramanlık dolu çabaları anlatan bir dizi. Wargaming, Steven Spielberg ve Tom Hanks’in İkinci Dünya Savaşı hikayelerini yansıtırken gösterdikleri hassasiyet ve detaycılığı paylaşıyor.
Kardeşler Takımı aktörlerinin yeniden bir araya geleceği etkinliğin biletleri tamamen satılmış durumda. Ancak, katılımcılar, 4 Haziran günü saat 17:00 ile 19:30 arası Villa Laura Oteli’nde düzenlenecek imza gününe katılarak oyuncularla tanışma imkanı yakalayabilirler. Bunu kaçıranlar ise üzülmesin zira 7 Haziran’da 11:30 – 14:00 arasında Utah Beach Müzesinde halka açık olarak gerçekleştirilecek imza gününde oyuncularla tanışmak için bir fırsatları daha olacak.
Gerek Utah Beach Müzesi gerek Overloard Müzesi’nin kapıları gün boyu etkinlik ziyaretçilerine açık. Wargaming ayrıca ilgilenen herkesi Liberty Atlayış Takımı’nın 4 Haziran günü saat 22:00’da Picauville’de gerçekleştireceği hava gösterilerine bekliyor. Bileti olmayanlar 6 Haziran saat 15:00’da Pointe-du-Hoc’a gelerek Amerikan komandolarının Normandiya Çıkarması sırasında 150 mm silahları alaşağı ettikleri bu bölgede ekibe katılabilirler. Wargaming, bu etkinlikte İkinci Dünya Savaşı gazisi, komando George Klein’ın da bulunacak olmasından onur duyuyor.
Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi için tıklayın:
İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Google I/O’da Yer Alan İlk Türk Girişimi Gram Games

Previous article

God of War III: Remastered Ön Siparişe Açıldı!

Next article

You may also like

More in Haberler