Haberler

BENQ MOBIUZ EX2510S İnceleme

0
BENQ MOBIUZ EX2510S İnceleme

Oyun oynamanın en önemli bileşeni çok iyi bir PC değil, sizi ekran başında rahat ettirecek ve gözlerinizi yormadan, yeni ve güncel teknolojiler ile size fayda sağlayacak bir monitöre sahip olmaktır. Ne kadar iyi bilgisayarınız olursa olsun, eski ya da teknolojileri yeterli olmayan bir monitör ile oyunlardan zevk alamazsınız. Bu sebeple iyi bir monitör seçmek, isteyebileceğiniz her şeye sahip olmasını düşünürsünüz. BenQ’nun MOBIUZ EX2510S model oyuncu monitörü size iyi bir tercih olabilir.  165 Hz 1 ms IPS ekranı, FHD çözünürlüğü ve HDR desteği ile 24.5 inc boyutunda kompakt bir tasarıma sahip olan oyuncu monitörüne gelin yakından bakalım.

EX2510S 24.5” boyutunda IPS ekrana sahip HDR destekli 1 ms ve 165 Hz’lik güçlü bir oyuncu monitörü. Onu güçlü kılan en önemli noktalardan biri ise masanızın üzerinde çok fazla yer kaplamadan size yükseklik ayarlanabilirliği dahil birçok özelliği sunabiliyor olması.

Masanızın üzerinde dengeli ve düzgün bir duruşa sahip olan ürün, 178 derecelik bir görüş açısına sahip. IPS panelin etkisiyle renklerin daha canlı ve göze iyi gözüktüğü, HDRi desteğiyle de ortama göre en iyi ekran performansını almanızı sağlıyor. Oyun oynarken ya da film izlerken ortamın iyi aydınlatılması ve ekranın da buna göre ayarlanması gerekir. Hem yükseklik hem de parlaklık değerleri olarak. EX2510S bunu algılayarak gerçekleştiren bir HDRi yapısına sahip. Böylelikle sizi bu süreçten kurtarıyor.

Aynı şekilde TreVolo ses sistemiyle de benzer oyuncu monitörlerinden çok daha iyi ses deneyimi sunuyor. Üzerinde bulunan 2.5w’lık 2 adet hoparlör ile bas, tiz ve mid sesleri rahatlıkla duymanızı, güçlü bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

Oyunlar açısından bakacak olursak 1920×1080 çözünürlüğün fazlasıyla bir oyuncu için yeterli olduğu, özellikle 165 Hz tazeleme hızlarına ve 1 ms tepki süresine uygun kompakt bir monitörün IPS ekran ve HDR ile birleştirildiği bir kompozisyon çok başarılı bir sonuç veriyor diyebiliriz. Özellikle 2K ve 4K çözünürlüklerde yüksek Hz değerlerini ve doğal olarak akıcı oyun deneyimlerini elde etmek istediğimizde hem monitör hem de donanım tarafında güçlü seçenekler ve yüksek bütçeli durumlar ile karşılaşabiliyoruz. Oyunların özellikle 1080p tarafında akıcı ve yüksek Hz ile oynanabilir olması, firmaların bu segmente en fazla deneyimi sunabilmesini de sağlıyor.

MOBIUZ EX2510S bir oyuncu monitörü için stilist bir keskinliğe ve mat renge sahip. Üçgen şeklinde tasarlanmış karakteristik taban yapısı ve ağırlık merkezi ile masanızda şık ve güçlü bir duruş sergiliyor. Oyun oynarken ortaya çıkan hararetli dakikalarda masanın üzerinde sallanmadan durabilecek bir dizayna sahip olan monitör, isteğinize göre ayarlanabilir bir yapıda.

Dış kasaya bağlı olarak monitörün arka kısmında 2 tane HDMI 2.0 ve 1 tane DisplayPort 1.2 girişleri bulunuyor. Aynı anda 3 farklı cihazı bağlayabileceğiniz kadar port bulundurması sevindirici bir durum.

Ekran tarafına baktığımızda ise BenQ’nun tescilli HDR teknolojisi HDRi bulunuyor. Game HDRi ve Cinema HDRi gibi modlarla renklerin otomatik olarak içeriğe göre düzenlendiği bir uygulama mevcut. Çopu oyunu HDR olarak oynadığınızda “ben bugüne kadar ne oynamışım” diyeceğinizden rahatlıkla bahsedebiliriz.

Ekran ile birlikte TreVolo ses sistemi öne çıkıyor. Bu konuda BenQ yaptıkları çalışmayı bize şu şekilde anlatıyor:

“BenQ, ses tasarımına bir odyofil perspektifinden yaklaştı. Beğenilen BenQ treVolo hoparlörü üzerinde çalışan ekibin deneyiminden yararlanarak, tiz, mid ve bas seslere hassas bir şekilde vurarak tam aralıklı ve yüksek kaliteli ses üretmesini sağlamak için dahili ses sistemi için 2.1 kanallı sesi seçti. Bu amaçla, BenQ tescilli, özelleştirilmiş hoparlörler kullandı ve hatta woofer ve tweeter’ı ayrı hoparlör kabinlerine yerleştirdi. Woofer’ın kendisi daha uzun vuruş için daha büyük bir koniye sahiptir, bu da sağlam bir düşük aralık anlamına gelir. Ancak, daha uzun bir vuruş istenmeyen titreşime neden olabilir, bu nedenle treVolo tasarım ekibi, titreşimleri izole eden ve titreşimli görüntüleri önleyen yüksek ses kalitesi sağlamak için çok noktalı süspansiyon kullandı. Tweeter, yakın mesafeden dinlemelerini yüksek kaliteli sesle tatmin etmek için kullanıcının yönüne doğru ses yaymak için doğrudan monitörün altına yerleştirilmiştir.”

MOBIUZ EX2510S Teknik özellikleri

1920×1080 ekran çözünürlüğünde 24.5” boyutunda olan BENQ EX2510S 1000:1’lik kontrast oranı ve 400 nit parlaklığı ile kullanıcıya 178 derecelik bir görüş açısı sunuyor. AMD FreeSync desteği, 165 Hz ve 1 MS ile uyumlu bir performans gösteriyor. IPS ekranı ve HDR desteği ile bu performans tamamlanıyor. 5.7 Kg net ağırlığı ve 8 Kg taban ağırlığı ile kompakt yapısında iyi bir sonuç veriyor.

Çoğu özellikleri üzerinde barındıran, IPS ekranı, 165 Hz ve 1 ms desteği ile güçlü bir 1080p oyuncu monitörü arıyorsanız BENQ MOBIUZ EX2510S işinizi fazlasıyla görecektir.

BENQ MOBIUZ EX2510S satın almak için tıklayın

Keeper of Time
“Lost time is never found again. Oh, never mind I found it.”

    VIVO Y Serisi ile sınırsız oyun performansı

    Previous article

    Gimbal kameralı TECNO CAMON 18 Premier Türkiye’de

    Next article

    You may also like

    More in Haberler