Haberler

HDR, HDMI 2.1 ve 1 ms GtG’li yeni AGON PRO espor monitörlerini keşfedin

0
HDR, HDMI 2.1 ve 1 ms GtG’li yeni AGON PRO espor monitörlerini keşfedin

AGON by AOC, beklentileri en yüksek ve en rekabetçi oyuncular ve espor oyuncuları için son dönemde yeni bir ürün kategorisini piyasaya çıkarttı: AGON PRO. Şimdi ise bu ürün grubu istisnai özelliklere sahip iki ek model ile genişletildi: HDR400’e sahip 31.5 inçlik (80 cm) AG324UX (4K @ 144 Hz) ve 27 inçlik (68.6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz). Her iki model de vurucu, canlı renkler için bir IPS panel ile sunuluyor ve daha akıcı, hayalet görüntü içermeyen görseller için 1 ms GtG tepki süresine sahip.

Oyun camiasının efsaneleri en sonunda gerçekten de efsanevi bir donanım ile buluşuyor. Efsaneler, savaş alanında zafere ulaşmak için, ödün vermezler ve piyasadaki en üst düzey ekipmana gereksinim duyarlar. AGON by AOC’nin yeni AGON PRO modelleri ile espor profesyonelleri, profesyonel streamer’lar ve tutkulu oyuncular, bu ekranların geriye arzu edilecek neredeyse başka hiçbir şey bırakmadığını görecekler.

31.5 inçlik AG324UX ödüllü (reddot tasarım ödülü), 3 taraftan çerçevesiz bir tasarıma sahip. 4K çözünürlüklü (3840 x 2160) yüksek performans IPS paneli 144 Hz yenileme hızına (DSC ile DisplayPort 1.4 yoluyla) kadar çıkabilir. HDMI 2.1’in dahil edilmesi sayesinde ise monitör, 4K @ 120 Hz’i destekleyen yeni nesil konsollar ile tamamen uyumlu. AG324UX modelinin 1 ms GtG ve MPRT tepki süresi ile, oyuncular AMD FreeSync Premium Pro ve NVIDIA G-Sync uyumluluk sayesinde yırtılma ve tutukluk gibi sorunların olmadığı, hızlı, hayalet görüntü içermeyen bir oyun deneyimi yaşayacaklar. AG324UX modeli ayrıca 1.07 milyar renk ile olağanüstü bir renk paleti sunuyor ve DCI-P3 renk gamının %99.8’lik bir alanını ve ayrıca capcanlı görüntüler için DisplayHDR 400’ü destekliyor. İşitsel ve görsel deneyimi tamamlamak için ise, bu monitör DTS’li 8 W stereo hoparlörler ile donatıldı.

Yayıncı topluluğu için mükemmel bir uyum sağlayan, bu geniş 31.5 inç ekran mobil cihazlarla kullanılabilmesi için 90 W güç teminli bir USB-C konektörüne sahip. Picture-by-Picture modu ise kullanıcının 31.5 inçlik büyük tuvalden en iyi şekilde yararlanmasını sağlıyor. Monitörün 4-portlu USB 3.2 hub’ına bağlı çevre birimleri ile ve dahili KVM anahtarı sayesinde, oyuncular iki kişisel bilgisayarı (örneğin bir masa üstü bilgisayar/ bir diz üstü bilgisayar ya da yayın için kullanılan bir ekstra bilgisayar gibi) kontrol etmek için tek bir tuş takımı ve fare kullanabilirler.

Kullanıcıların kendilerine özgü tarzlarını gösterebilmeleri için ise, bu monitör hem önde hem de arkada RGB aydınlatmaya ve bir AGON logo yansıtıcısına sahip. Monitörün sağlam ayağı, optimal ergonomik konum için geniş aralıkta yükseklik, pivot, sağa sola dönme ve eğme ayarları sunuyor. Oyuncular, farklı türler için ekranı o sırada ayarlamak için, modele dahil QuickSwitch kablolu uzaktan kumandasını ya da G-Menu yazılımını rahatlıkla kullanabilirler. OSD ise Game Colour (Game Color – renk doygunluğu), Shadow Control (Gölge Kontrolü), Frame Counter (Kare Sayacı) ve Dial Point (Nişancı göstergesi) gibi oyunlara özgü özellikler sunuyor.

27 inçlik AG274FZ ise, FPS tutkunları için muhteşem özellikler içeriyor. Bu hızlı IPS panel, FHD çözünürlüğü ile (1920 x 1080) 240 Hz yenileme hızı (DP 1.4 üzerinden) sunuyor, üstelik 260 Hz’e kadar hız aşırtma yapılabilir ve ayrıca monitör, 1 ms GtG tepki süresine sahip. AG274FZ de aynı ödüllü tasarımı kullanıyor ve bir gölge kalkanı ve aynı sağlam, yüksekliği ayarlanabilir ayak ile sunuluyor. Kullanıcıya göre özelleştirilebilir RGB aydınlatma, kolay OSD ayarları için QuickSwitch, DTS sese sahip iki 5W hoparlör ve 4 portlu bir USB hub, bu modelin kullanılırlığını ve çok yönlülüğünü daha da güçlendiriyor. Monitör, tutukluğu ve yırtılmayı ortadan kaldırmak için ise, Adaptive-Sync’i destekliyor.

Çarpıcı, doğal renkler için, monitör % 110.5 sRGB alanını ve yüksek dinamik aralık için ise DisplayHDR 400’ü destekliyor. En yeni AGON PRO modelleri Eylül 2021’den itibaren şu tavsiye edilen perakende fiyatlardan piyasada bulunabilecek: AG324UX – 1369 USD ve AG274FZ – 589 USD.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Philips monitörleri CES 2022 Innovation Awards Honoree seçildi

Previous article

Logitech G435 LIGHTSPEED Türkiye’de satışa sunuldu

Next article

You may also like

More in Haberler