Haberler

HUAWEI, Türkiye’nin 5G Yol Haritasını Destekliyor

0

HUAWEI, Türkiye’nin 5G’ye ticari olarak geçen ilk ülke olma hedefiyle geliştirdiği 5G stratejisini desteklemek için 5G E2E ekipmanını Türkiye’ye getiren ilk teknoloji şirketi konumunda yer alıyor. 

Ankara’da 24 Temmuz tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) düzenlenen “5G Vadisi Açık Test Sahası Test Altyapıları İmza Töreni ile 5G ve Ötesi Beyaz Kitap Lansmanı çerçevesinde, Türkiye’nin 5G’deki liderliğine vurgu yapan önemli bir protokole imza atıldı. Türkiye’nin önde gelen mobil operatörleri, BİT şirketleri ve akademik kurumlarını aynı masada buluşturan imza törenine HUAWEI Türkiye’yi Ülke Genel Müdürü Li Shen temsil etti.

HUAWEI, Türkiye’nin 5G’ye geçişi sürecinde de Akıllı/Güvenli Şehir, Akıllı Enerji Çözümleri, nesnelerin interneti ve bulut teknolojileri ile yerel Ar-Ge kaynaklarını bütünleştirerek BİT sektörünü geliştirmek için özelleştirilmiş çözümler sunmaya devam ediyor. Ayrıca, Türk hükümetinin ve yerel işletmelerin dijital dönüşümüne; dolayısıyla ekonomik büyümeye de katkı sağlamak için, teknoloji üssü OpenLab’ı da aktif şekilde kullanıyor.

Türkiye’nin 5G’deki geleceği açısından önemli bir dönüm noktası

HUAWEI ve 5GTR Üyeleri; Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Vodafone, Turkcell, Türk Telekom, ULAK, Spark Ölçüm, i2i Sistem ve Netaş, Türkiye’de iş dünyasının ve vatandaşların hizmetine sunulmak üzere yapılan 5G denemelerinin hayata geçirilmesi için önemli bir protokole imza attı.

İmzalanan anlaşma, Türkiye’nin 5G çalışmalarında başı çeken ülkeler arasına girmesini sağlayacak ve yerli ve milli 5G ve ötesi teknolojilerin geliştirilmesi için ortak stratejik iş birlikleri kurmaya imkân tanıyacak. Protokol kapsamında, 5G Vadisi Açık Test Sahası organize edilmesinin yanı sıra Test Ağı Altyapısının kurulması hedefleniyor.

Dünyada pek çok ülkede benzer anlaşmaları hayata geçiren HUAWEI, teknik yenilikler için dünyanın en iyi operatörleri, üniversiteleri ve laboratuvarları ile önemli iş ortaklıklarına imza atıyor. 5G inovasyonunun bu erken aşamalarında, tarafların karşılıklı güvenleri 5G’nin mümkün kılacağı olanakları keşfetmeye de imkân tanıyor.

PUBG Mobile’da Yenilik – Savaş Modu ve Klan Sistemi
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Playstore’dan Popüler Oyunlarda %90’a Varan İndirimler

Previous article

Asphalt’ın Yeni Oyunu Asphalt 9: Legends Yayınlandı

Next article

You may also like

More in Haberler