Haberler

Pokemon Go’daki En Büyük 5 Problem

0

Uzun süredir beklenen Pokemon Go, beklenen etkiyi yaratsa bile henüz sıkıntılardan arınabilmiş değil. Android ve iOS platformlarında belli ülkelerde hala indirilemiyor ancak bunun da çözümü mevcut. Oyunun dosyası Reddit kullanıcıları tarafından sızdırılınca, sadece ülkemizde değil birçok ülkede Pokemon GO çılgınlığı almış başını gidiyor.

AR desteği de bulunan oyunun eğlenceli olmasında hemfikiriz ancak eksikleri, beklentiyi doğal olarak düşürüyor. İşte Pokemon GO’da şimdilik karşılaşabileceğiniz beş önemli problem.

1. Akıllı telefonu bataryasını bağırtan bir uygulama: Oyundaki en büyük sorun, akıllı telefonların bataryasını hızla tüketmesi. Hem GPS, hem internet kullanımı bir araya gelince günümüzün akıllı telefonları batarya konusunda biraz sıkıntı yaşıyorlar. Bunun üzerine uygulamayla doğru orantılı açılan kamera da başka bir batarya yiyici sorun. Akıllı telefonun bataryası sonlara yaklaşınca, dinlenmesine izin verilmeden tekrar doldurulması, yavaş yavaş pil ömrünü de azaltıyor. Bizden söylemesi, arada bırakın da dinlensin. Yazıktır 🙂

2. Bug çukuru: Kişisel olarak henüz karşılaşmasam da birçok Pokemon Go oyuncusu, bug ve teknik sorunlardan şikayetçi. Özellikle Amerikalı oyuncular, kendi ülkelerinde henüz oyun açılmadığı için haritada hatalara denk geliyorlar. Ülkemizde de aynı sorunlar var mı bilemiyorum ancak bol bol kilise ve cami ziyaret ettiğimizden haberdarım. Diğer bir teknik sorun ise sunucular kapanıp açılınca, birçok oyuncunun Pokemon’larını kaybetmesi.

3. Micro-Transaction (oyun içi para harcama): Mobil oyunların bazıları her ne kadar ücretsiz olsa da eninde sonunda para harcatan yaptırımlara sahiplerdir. Belki zorunlu değildir ancak içinizdeki “oyuna devam etmeliyim” arzusunu yenemezseniz, o cüzdan açılır. Aslında oyun içi satın alımlarla ilgili karışık duygulara sahibim. Bir yandan bu yöntem firmaların ücretsiz uygulamalarından para kazanma şekli, diğer yandan da bu oyun içi satın alımlar bizim oyun tecrübemizi etkileyebiliyor. Şimdiye kadar Pokémon GO’nun içindeki satın alımlar o kadar berbat değiller ama geleceğin bize ne gösterebileceğini kim bilebilir? Aslında Nintendo ve Niantic para kazanma stratejileri şuan için çok agresif değil. İleride oyununda para kazanmak için daha köklü ve kötü değişikler görebiliriz.

4. Önce güvenlik: Oyunla ilgili yayımlanan sayısız haberden ve içerikten hemen hemen hepimizin bilgisi var. Aralarında araba kazası da mevcut, bıçaklanan çocuk vakası da. İnsanlar yürürken “Pikachu mu o??” diyerek kendilerini köprünün ucunda bulabiliyor veya araba kullanırken bile uygulamayı açık unutabiliyorlar ki bu durum fazla tehlikeli. Hatta oyun içindeki bazı Gym’ler gerçek hayattaki Polis İstasyonları’nda konumlanmış. Durum böyle olunca polis amcalara da sıkıntı çıkarılmaya başlanıyor. Kısacası oyunun tadını çıkartırken, gerçek hayattan kopmadan can sağlığınıza dikkat etmenizi öneririz (oyunu Expert modda zorlamayın canım 🙂 )

5. Basite indirgenmiş Pokemon savaşları: Her şey iyi güzel de fazla basit savaşlar düşünülmüş. Gym’lerdeki savaşlara denk geldiyseniz, tek yapmanız gereken şeyin telefonunuzun ekranına dokunmak olduğunu anlamışsınızdır. Ayrıca savaştan kaçmak isterseniz telefonun ekranını sağa veya sola çevirmeniz yeterli oluyor. Pokemon yakalamak da aynı şekilde fazla basit. Zorluk derecesi ise sadece harcadığımız toplarımızın sayısını arttırıyor o kadar. Gönül isterdi ki Pokemon savaşları daha aksiyonlu olsun.

Aslında Pokemon GO, her türlü oldukça eğlenceli ve farklı bir oyun. Ancak eksiklikleri ve tabii ki insanların kendisini fazla kaptırması, durumu biraz tehlikeli hale getirebiliyor. Nintendo’nun uzun süredir ihtiyacı olanı Pokemon Go vermiş olabilir. Tabii zamanla eksiklikler ve oyuncuların istekleri karşılanmazsa oyun, yükselmesinden daha hızlı düşüşe geçebilir.

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Radeon Software Crimson Edition 16.7.1 Yayında!

Previous article

Civilization VI’da Japonya’ya Hojo Tokimune Liderlik Edecek

Next article

You may also like

More in Haberler