Haberler

Rekabet Kurulu’ndan Aral Game ve 4 Firmaya Soruşturma

0

Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Ticaret A.Ş.’nin dağıtımını yaptığı bilgisayar ve konsol oyunlarını yüksek fiyattan satışa sunduğu, ana oyun dağıtıcıları ile anlaşma/uyumlu eylem içinde olduğu ve nihai satış noktalarında yeniden satış fiyatını belirlediği iddası ile yapılan başvuruya ilişkin yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.02.2015 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak,

– Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Tic. A.Ş.,

– Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. A.Ş.,

– Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.,

– Teknosa İç ve Dış. Tic. A.Ş. ve

– Vatan Bilgisayar San. ve Tic. A.Ş.

hakkında soruşturma açılmasına, 15-08/108-M sayı ile karar verdi.

Bilindiği üzere, 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasaklamaktadır. Soruşturma, bahse konu teşebbüslerin aralarında yaptıkları yatay ya da dikey anlaşmalarla veya uyumlu eylem halinde bilgisayar ve konsol oyunları alanında 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı.

*Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Şampiyon Ustalığı Açık Beta’da

Previous article

Game11 Konsol Oyunları Festivali’ne Hazır Mısınız?

Next article

You may also like

More in Haberler