Haberler

Rise of The Tomb Raider: 20 Year Celebration Ekim’de Bizlerle

0

Crystal Dynamics ve Square Enix oyun dünyasının ikon kadın kahramanı Lara Croft’un 20. yılını dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıyla birlikte kutlamaya devam ediyor: Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration 11 Ekim 2016’da PlayStation 4 için çıkacak. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration içerisinde ödüllü Rise of the Tomb Raider oyunu, “Blood Ties” isminde yepyeni bir hikaye bölümü, yeni işbirlikli Dayanıklılık modu, “Blood Ties” için PlayStation VR desteği, önceden yayınlanmış tüm DLC’ler, daha fazla kostüm, silah ve Keşif Kartı bulunacak. Oyunun Sınırlı Üretim versiyonunda ise çizim kitabı da bulunacak.

VR desteği haricinde Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration içindeki tüm yeni içerik Xbox One ve PC oyuncuları için de sunulacak. Xbox One ve PC’deki Sezonluk Kombine sahipleri içerikleri ücretsiz biçimde otomatik olarak alacaklar ve hazırda mevcut olan Sezonluk Kombine yeni içerikle güncellenecek. PlayStation 4 için Sezonluk Kombine olmayacak, çünkü tüm içerik oyunun içinde bulunacak.

“Stüdyomuz bu kutlamaları tüm Tomb Raider hayranlarıyla birlikte yapıyor ve Lara’nın 20 yıllık yolculuğunda bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyoruz,” diyor Crystal Dynamics Stüdyo Şeflerinden Scot Amos. “Ekibimiz bu 20 Year Celebration versiyonuna birçok sürpriz, yeni bir hikaye ve en çok istenen özellikleri ekledi.”

 

Yeni özel DLC “Blood Ties”ta oyuncular yeni hikaye modunda Croft Manor’u keşfedecekler ve “Lara’s Nightmare”deki zombi istilasına karşı malikaneyi savunacaklar. Lara’nın amcası Malikaneye kimin sahip olacağını tartışmaya açtığı için Lara malikanenin arazisinde dolaşarak gerçek varis olduğunu gösterecek kanıtı bulmak zorunda olacak, yoksa doğuştan gelen haklarını ve babasının sırlarını sonsuza dek kaybedecek. Oyuncular tekrarlanabilir “Lara’s Nightmare” modunda zombi öldürme yeteneklerini test edebilecekler: zombilerin bastığı Croft Manor’da oyuncular yeni mücadelelerle karşı karşıya olacak ve malikaneyi kötülükten temizlemeye çalışacaklar.

Ayrıca PlayStation VR desteği sayesinde oyuncular Croft Manor’un gizemlerini birinci şahıs perspektifinden çözmeye çalışabilecekler.

“Bu yıl bir ikon olan Lara Croft’un 20. yılını kutluyoruz,” diyor Crystal Dynamics Stüdyo Şeflerinden Ron Rosenberg. “Bu yeni bir Tomb Raider deneyimi sunmamız için kusursuz bir fırsattı. PlayStation VR desteğinin de eklenmesiyle serinin tarihinde ilk kez dünyayı Lara’nın gözlerinden görerek oynayabileceksiniz.”

Ayrıca bir Tomb Raider oyununda ilk kez Dayanıklılık modunun yeni çevrimiçi işbirlikli kısmı sayesinde oyuncular lahitleri birlikte yağmalayabilecekler. İki oyuncu gündüzleri ortam koşullarının zorluğun, geceleri ise düşmanların ölümcül tehditlerine karşı hayatta kalabilmek için ekip olacaklar. Ateş için yakıt bulacak, yiyeceklerle sağlığınızı düzeltebilecek, tüm kaynakların peşine düşecek, toplayacak veya üreteceksiniz. En uzun hayatta kalma sürenizi geçmeye çalışan diğer oyunculara karşı liderlik tablosunun üst sıralarında kalmaya çalışacaksınız.

Uzun zamandır ortak olduğu Nixxes Software ile birlikte çalışan geliştirme ekibi yıllar boyunca çıkan Tomb Raider oyunlarını kutlama amacıyla oyuna yenilenen soğuk hava giysisi ve Lara’nın “Tomb Raider III”te kullandığı Hailstorm tabancası gibi çeşitli yenilikler de ekledi. Özel klasik Lara kart paketi sayesinde oyuncular oyunu önceki oyunlardan aralarında 1996’da her şeyi başlatan orijinal Lara modelinin de yer aldığı beş klasik Lara modeli ile tekrarlayabilecekler.

Oyunun sıkı hayranlarının özel isteği üzerine yeni “Extreme Survivor” zorluk ayarı ile ana oyun daha da karanlık bir hale bürünecek. Bu yeni zorluk seviyesi Survivor modunun zorluğuna alacak ve oyundaki kontrol noktalarını kaldırarak çok daha zor hale getirecek. Oyunu kaydetmenin tek yolu kamp ateşi yakmak için yeterince kaynak toplamak olacak.

Üç saatlik hikaye eklentisi Baba Yaga: The Temple of the Witch, oyuncuların yırtıcı hayvanlara karşı mücadele ettiği Cold Darkness Awakened, 12 DLC kostümü, 7 DLC silahı, 35’ten fazla Keşif Kartı gibi daha önceden yayınlanan tüm DLC’ler de oyuna dahil olacak.

Geçen yılın en başarılı oyunlarından biri olan Rise of the Tomb Raider Xbox One, Xbox 360 ve PC için satıştadır. Oyun 75’ten fazla ödüle aday olmuş ve 27’sini kazanmıştır.Rise of the Tomb Raider ayrıca 2015 yılındaki tüm oyunlardan daha fazla olmak üzere dokuz dalda DICE Ödüllerine aday gösterilmiştir.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

GeForce GTX 1060 Piyasada

Previous article

Acer Predator 17 X ile Sanal Gerçekliğe Hazır Mısınız?

Next article

You may also like

More in Haberler