Haberler

Sony, Playstation Vita’nın Üretimine Son Verdi

0

Sony, PlayStation Vita’nın üretimine son verdi. Şirket, platformun kalan iki SKU’sunun Vita’nın resmi ürün sayfasında durdurulduğunu açıkladı.

Sony üst düzey yöneticisi geçen yıl yaptığı açıklamada, cihazın tüm sürümlerinin üretimi ve nakliyesinin bu yıl sona ereceğini söylemişti. Hiroyuki Oda o sırada, herhangi bir takip için plan bulunmadığını da açıkça belirtti.

Sony, 2013 yılında yatırımcı raporlarında bireysel platform satışlarını düzenli olarak yayınlamayı bıraktı. Üçüncü taraflarca yapılan tahminler, 10-15 milyon birim aralığında bir satışa ulaştığı yönünde.

Sony, 2015 yılında Vita için oyun yapmayı bıraktı ve 2018’de cihazın fiziksel medya oyunlarının üretimini bitirdi. Ayrıca bu şubat ayında, PlayStation Plus abonelik servisinin platform için oyunlar verdiği son aydı.

Orijinal PlayStation Vita, 17 Aralık 2011’de Japonya’da ve 15 Şubat 2012’de Kuzey Amerika’da piyasaya sürüldü. Ardından, 2014 yılında Vita’nın ince modeli PS Vita Slim piyasaya sürülmeye başlandı. PlayStation Portable’nın konsol kalitesinde video oyunları, görseller ve deneyimleri elde taşınabilir hale getirmek için ideal olmasına rağmen, PlayStation Vita dikkat çekmek için uğraştı.

PlayStation 4 Satışları 91.6 Milyonu Aştı

Edge of Tomorrow’un Devam Filmi Geliyor

Previous article

Trials Rising İnceleme – Satın Almaya Değer Mi?

Next article

You may also like

More in Haberler