Haberler

Sony’den Yepyeni Sanal Gerçeklik Sistemi PlayStation VR

0

Sony Computer Entertainment, PlayStation 4’ü (PS4) sarmalayıcılıkta bir üst düzeye taşıyacak ve oyuncuların oyun içinde var oldukları hissini yaşamasını sağlayacak sanal gerçeklik (VR) sisteminin resmi ürün adının PlayStation®VR (PS VR) olarak belirlendiğini açıkladı.

PS VR, Mart 2014’te ilk defa görücüye çıkmasından bu yana birçok geliştirici ve tüketicide büyük bir heyecan yarattı. PS VR, oyuncuların çeşitli içeriklerin keyfine varmasını sağlamak üzere, PS4 ve PlayStation Camera’yı birleştiren eşsiz bir sanal gerçeklik (VR – Virtual Reality) sistemi.

 

PS Ürün İş Kolu Bölüm Başkanı, Yazılım Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı ve Sony Computer Entertainment Başkan Yardımcısı olan Masayasu Ito,“‘PlayStation VR’ adı sadece oyun severlerin fiziksel olarak bir oyunun sanal dünyasının içinde yer almasına izin veren yepyeni bir PlayStation deneyimini doğrudan ifade etmekle kalmıyor.Aynı zamanda kullanıcının bu muazzam deneyimin keyfine varırken bir aşinalık hissi yaratma arzumuzu da yansıtıyor. Donanımda farklı yönlerden rötuşlar yapmaya devam ederken, bir yandan da 3. parti geliştirici ile yayıncılar ve Sony Computer Entertainment Worldwide Studios ile birlikte sadece VR ile mümkün olan heyecan verici deneyimler sunan içerikler sağlamak için çalışıyoruz.” şeklinde konuşuyor.

 

VR kafa setini başına taktığında, gözlerinin önünde etkileyici bir sanal dünya beliren oyuncu başını çevirdikçe, etrafını sarmalayan dünyanın görüntüsü de gerçek zamanlı olarak doğal ve sezgisel biçimde dönüyor. Sony Computer Entertainment tarafından geliştirilen eşsiz 3D ses teknolojisi kullanılarak, oyuncuların duyduğu sesler de 360 derecelik sanal alan içinde başlarının yönelimine göre gerçek zamanlı olarak değişiyor.

 

Ayrıca, oyun severler PlayStation Move (PS Move) Hareket Kontrol Cihazı veya Kablosuz Kontrol Cihazı’nı kullanarak adeta gerçekten oyunun dünyasının içindeymiş gibi sanal ortamları keşfedebiliyor ve sanal karakterler ile etkileşime girebiliyorlar.

 

Sony Computer Entertainment WorldWide Studios’un yanı sıra 3. parti yazılım geliştirici ve yayıncılar da PS VR’ın eşsiz özelliklerinden yararlanarak geniş bir yazılım yelpazesi geliştiriyorlar.

 

Sony, PS4’te olağanüstü VR deneyimi yaratmak üzere PS VR’ı daha da geliştirmeye devam ederken VR pazarının kuruluşuna da katkıda bulunacak.

 

 

PlayStation VR’ın başlıca teknik özellikleri

Ürün adı PlayStation VR
Bileşen İşlemci ünitesi, VR kafa seti
Görüntüleme Yöntemi OLED
Panel Büyüklüğü 5.7 inç
Panel Çözünürlüğü 1920×RGB×1080 (her göz için 960×RGB×1080)
Yenileme Oranı 120Hz, 90Hz
Görüş Alanı Yaklaşık 100 derece
Sensörler İvme Ölçer, Jiroskop
Bağlantı Ara Yüzü HDMI + USB
Fonksiyon 3D ses, Sosyal Ekran

*Teknik özellik ve tasarımlar prototipe ait olup değişiklik gösterebilir.

 

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Türk Telekom Grubu Mağazalarında Satışa Sunulacak

Previous article

Galaxy S6 edge+ ve Galaxy Note5 İçin Daha da Hızlı Kablolu ve Kablosuz Şarj

Next article

You may also like

More in Haberler