Haberler

Tiger Knight, Steam’in En Çok Oynanan 100 Oyunu Arasına Girdi

0

Orta Asya’nın steplerinde savaş borularının sesleri yükselirken, kılıçlar kınlarından çekildi, yaylar gerildi ve atların karınları topuklandı. Gerçek zamanlı MMORPG, aksiyon, strateji oyunu Tiger Knight: Empire War’da M.Ö. 200’lü yıllara gidecek, Han, Kuşan veya Part İmparatorluklarından birini seçip birliklerinizin başına geçeceksiniz. Üçüncü şahıs (third person) bakış açısından oynanan oyunda isterseniz arkadaşlarınızla güçlerinizi birleştirin ve diğer oyunculara karşı savaşın ya da karşılıklı 200 kişilik ordular arasında gerçekleşen epik savaşlarda kılıç sallayın.

Oyunda imparatorluğunuzu seçiyor, komutanınızı yaratıyor ve savaşlarda deneyim kazanarak seviye atlıyorsunuz. Seviye atladıkça yeni silahlar, zırhlar ve bineklerin yanı sıra gelişmiş askeri birlikler ve emir subayı olarak dönem tarihinin ünlü simalarını satın almanız mümkün. Bu simalar arasında ünlü Han generalleri Han Dang, Cai Mao ve Huang Gai gibi isimler bulunuyor. Emir subayları hem normal birliklerden daha güçlü ve agresifler hem de bir dizi farklı özelliğe sahipler. Sizin oynayış stratejinize uygun özellikleri olan bir emir subayı, savaşın gidişatını bir anda lehinize çevirebiliyor.

Üç Farklı Oyun Modu

Tiger Knight’ta PvP, Düello ve Epik Savaş adı verilen üç ana oyun modu var. PvP modunda farklı imparatorluklardan 10-14 oyuncu, kendi birliklerine hükmederek oyundaki düşmanlarını alt etmeye çalışıyor. Düello modu ise birlikler olmadan, sadece komutanları 16’şarlık takımlar halinde karşı karşıya getiriyor. Epik savaş modunda ise oyuncular güçlerini birleştirerek dönemin en büyük savaşlarında yapay zekaya karşı mücadele ediyorlar.

Yapımcılar oyunu geliştirirken Orta Asya tarihini derinlemesine incelemiş ve oyundaki tüm zırhları, silahları ve ortamları, tarihi gerçekliğe en uygun şekilde modellemeye özen göstermişler. Oyunda şu an için 1000’den fazla zırh ve silah, 50’den fazla at ve binicilik eşyası bulunmakta. Gerçeğe yakınlık konusunda öyle hassas davranılmış ki dönemin meşhur savaşlarının geçtiği meydanlar oyuna eklenmiş. Hatta çarpışmalar esnasında M.Ö. 3. yüzyıl savaşlarında kullanılan asker dizilimlerine ve stratejilere başvurmak durumunda kalacaksınız. Bu noktada doğru seçimler yapmak savaşın kaderini belirlemekte büyük önem taşıyor.

Steam’in En Çok Oynanan ilk 100 Oyunu Arasında

3.500’ü aşkın çalışan sayısıyla Çin’in en ünlü oyun geliştirme firmalarından NetDragon Websoft tarafından yaklaşık 4 yıldır devam eden bir süreçte geliştirilen Tiger Knight: Steam’in en popüler ilk 100 oyunu listesine de hızlı bir giriş yaptı. Testleri ve geliştirme süreçleri devam eden ve halen erken erişim sürecinde olan oyun, açılmasının üzerinden henüz 1 ay geçmemesine rağmen 375.000 indirmeye ulaşmış durumda. Yayıncılığını Oasis Games’in üstlendiği oyun, Çin’den son dönemlerde çıkan en önemli oyunlardan biri olarak gösteriliyor.

O dönemin çalgılarının bolca kullanıldığı oyunun epik müzikleri, Final Fantasy Tactics ve Final Fantasy XII ile tanınan oyun ve anime müzikleri konusunda uzak doğuda kendine önemli bir yer edinmiş Hitoshi Sakimoto tarafından bestelenmiş.

Şu an için İngilizce, Geleneksel ve Basitleştirilmiş Çince dil seçenekleri sunan Tiger Knight’ın önümüzdeki dönemde Rusça, Almanca, Fransızca ve Türkçe’ye lokalize edilmesi planlansa da henüz bu durum resmiyet kazanmış değil.

O halde artık kelimelerin susma, kılıç seslerinin duyulma vakti. Hemen silahınızı, kalkanınızı, zırhınızı kuşanın ve atınızı http://store.steampowered.com/app/534500/adresine doğru sürerek kendi destanınızı yazmaya başlayın.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Voidu’da Black Friday Fırtınası 

Previous article

TAÇ, Star Wars Heyecanına Işıltı Katıyor

Next article

You may also like

More in Haberler