Haberler

Wargaming VR Pazarına World of Tanks VR Sürümüyle Giriş Yapacak

0

Wargaming ve VRTech, yeni bir işbirliğine imza atarak Neurogaming’i kurduklarını açıkladı. Neurogaming, lokasyon bazlı, global bir VR oyun üreticisi ve tedarikçisi olarak hizmet verecek. Neurogaming’in üzerinde çalıştığı ilk oyunun, tüm dünyada milyonlarca oyunseverin gönlünde taht kurmuş II. Dünya savaşı tank simülasyonu World of Tanks olduğu belirtiliyor.

Neurogaming’in şirket merkezinin Kıbrıs Lefkoşa’da olacağı, merkeze bağlı geliştirici stüdyoların ise Moskova’da yer alacağı belirtiliyor. An itibariyle 75 kişilik bir ekiple çalışmalarını yürüten şirket, 2018 sonuna kadar Amsterdam ve New York’ta birer ofis açmayı hedeflemekte.

An itibariyle Neurogaming, eğlenceli VR oyunlarını alışveriş merkezleri ve sinemalar gibi ortamlarda tamamen ölçeklenebilir, lokasyon bazlı istasyonlarda sunmakta. CinemaVR adı verilen bu sistemle Neurogaming, 2017 yılında Bağımsız Devletler Topluluğu’nda 36 farklı noktada 180.000’den fazla oyuncuya VR deneyimini ulaştırdı. Neurogaming, 2018’de global pazara açılma ve kendi VR lokasyonlarını kurmak isteyen girişimciler için bir fırsat yaratma amacıyla franchise modeline geçmeyi hedefliyor.

Lokasyon bazlı VR eğlence sistemlerini rekabete dayalı, multiplayer bir deneyime ve eSpor alanlarına dönüştürmeye odaklanan ve bir çözüm ortağı olarak Neurogaming ile çalışan PolygonVR ise Wargaming tarafından gamescom 2017’de ve Tokyo Game Show’da tanıtılmıştı. Bu platform hem üçüncü partiler tarafından hem de şirket içinde oluşturulan VR içeriklerini destekleyebilecek şekilde geliştirildi. PvP oyun içerikleri halen kapalı betada olsa da ikinci ekran desteği, direkt TV, dijital ve OTT kanal kapasitesi ile PolygonVR, önümüzdeki dönemde lokasyon bazlı eğlenceyi eSpor medya platformları ile birleştirmeyi hedefliyor.

World of Warships Blitz Mobil Platformlardaki Yerini Aldı

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

BAŞLAT: Ready Player One Filmi İçin “Geleceği Gör” Özel Videosu

Previous article

İlk Instagram Korku Dizisi İçin Geri Sayım Başladı

Next article

You may also like

More in Haberler