Haberler

Wolfenstein Ve Doom Aynı Evreni Paylaşıyor Olabilir

0

Wolfenstein ve Doom’un aynı evrende geçiyor olması, aslında bizi Doom II’ye kadar götürüyor. Ancak resmi olarak hiçbir zaman onaylanmadı.

Her şekilde aynı evrende geçtiği konusu onaylanmasa da Wolfenstein 2’deki bir silah, bizi tekrar aynı konu üzerine yoğunlaştırmayı başardı. Şimdiden uyaralım, birazdan okuyacaklarınız Wolfenstein 2: The New Colossus oyununu oynamayanlar için spoiler özelliğini taşımaktadır.

Wolfenstein 2’nin sonunda uçan bir Alman savaş gemisinin yüzeyinde bir çift Zerstörer ile yüzleşiyoruz. Burada bir Übergewehr taşıyan, aynı zamanda zırhlı süper bir asker mevcut. Übergewehr’leri Nazilere geri götürüp ve bunlarla oyunun son düşmanlarını yenmek için kullandıktan sonra, bu fütüristik Nazi teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Venüs’teki Nazi tesisatının dördüncü katında bulunan bir tahsilatın geldiği yerde özel bir eşya var. Bazı uzay elbiselerinin yanında, cihazın oluşturulmasına yol açan deneyleri belgeleyen “Übergewehr Test Protokolü” (Übergewehr Testing Protocol) yer alıyor.

Kayıtların çoğu, test sırasında silahla parçalanan tüm insanlarla ilgili olmakla birlikte, en üstte bazı insanların ilgisini çeken bir bölüm var. Silah dizel ve lazerleri kullanırken, gizemli bir şekilde “ekstra boyutlu mikro portaller (doğrulanmamış)” olarak tanımlanan üçüncü bir enerji kaynağı gerektiriyor. Hem Doom hem de Wolfenstein’ın evreni arasındaki çakışmayı gösteren spekülasyonları ve komploları takip eden herkes, bunu insanlığın güvenebileceği ama Cehennemden gelen gizemli Doom gücünün Argent enerjisine bir referans olarak almasından haberdardır. Argent enerjisinin nasıl işlediği tam olarak anlaşılamıyor ancak çevredeki bilgilere bakıldığında, boyut dışı kaynaklardan geldiğini ima ettiğinden, Übergewehr Test Protokolünde belirtilen gizemli “mikro-portaller” ile bir miktar benzerlik taşıyor. Silah, geçen yılın Doom’unda Argent enerjisine oldukça benzeyen enerji patlamalarını da serbest bırakıyor (ikisi de turuncu ve parıldak).

Çok belirgin bağlantı değil ancak bir şekilde dikkat çektiği kesin. Bu gönderme açık bir easter egg olmasından çok, insanların genelde Venüs’ten canlı çıkmaya çalışırken Nazi deposunu es geçebildikleri bir nokta. İki oyunun da aynı evrende geçmesi konusu Doom II zamanından beri oyuncuların dilinden düşmüyor. Hatta bu olay, Wolfenstein’dan esinlenerek hazırlanan gizli 3-D odalarla bayağı dikkat çekmişti. Doom RPG’yi de dahil eden teorinin diğer temel taşı ise The Rock’un oynadığı cep telefonları için çıkan 2005 Doom live-action filmi. Doom RPG’nin baş karakteri B.J. Blazkowicz olarak bilinen ve görünen o ki kendisi önceki üç Doom oyununun da kahramanı oluyor, bu da bizim sevgili Doom dostumuzun aslında Wolfenstein kahramanının soyundan geldiğini gösteriyor. Dikkatli bakıldığında iki kahramanın da birbirine benzediğini görebiliyoruz.

Her şekilde yukarıdaki teorilerin birbiriyle olan ilişkisi tartışılır. Kimileri bu teorinin gerçek, kimileri ise sadece tahminlerden ibaret olduğunu düşünebilir. Şimdiden birkaç oyuncu daha büyük bir evrenin aslında var olduğunu ve Fallout’un da bu işin içerisinde olduğunu savunmaya bile başlamış. Kanıtlara bakarsak, şimdilik elimizdekilerin pek de inandırıcı olduğunu söyleyemeyeceğiz.

Sosyalleşmenin Yeni Adı “Gaming”

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Razer, Merakla Beklenen İlk Akıllı Telefonu Razer Phone’u Duyurdu

Previous article

Total WAR: ARENA Açık Test Hafta Sonu Başlıyor

Next article

You may also like

More in Haberler