- 23paylaşım
- 17Facebook
- 6Twitter
Akıllı telefon ve tabletlerimizde parti oyunlarını deneyimleyebilmemizi sağlayan teknoloji PlayLink, arşivine yeni bir isim kattı: Frantics.
Parti oyunları konusunda bir süredir oyun dünyasının dilinden düşmeyen PlayLink, her geçen gün biraz daha kendisini geliştirmeye ve yeni yapımlarını tanıtmaya devam ediyor. Bu sefer ki misafirimiz NapNok Games tarafından geliştirilen ve SIEE‘nin dağıtımını gerçekleştirdiği Frantics olacak. Biliyorsunuz ki son zamanlarda parti oyunları konusunda her oyun firması istenileni veremiyor. Bu durum gerek dil olsun, gerekse kısa süren oynanışlar nedeniyle geri planda kalmış durumda. Haliyle, oyun dünyasının en çok ihtiyacı olan “eğlence” kısmı, her firmanın yapabileceği şey değil. Özellikle akıllı telefon ve tabletlerimizin elimizden düşmediği bu zamanlarda, PS4’ün nimetlerinden de yararlanarak parti oyunlarını daha güzel hale getirebiliyoruz.
Herkes bir konsola sahip olmayabilir ancak etrafımızdaki oyuncu arkadaşlarınızın elbet birinde PS4 vardır. PS4 varsa, o zaman yanına PlayLink de ister istemez geliyor. Kullanması tamamen ücretsiz olan bu hizmet, oyuna bir kişinin sahip olmasından fazlasına ihtiyaç duymuyor (oyunun ücretini veriyoruz tabii ki). Yani bir PS4, bir PlayLink oyunu ve oyunun desteklediği kişi sayısı, parti oyununu deneyimlememize yetiyor. 4 kişinin birden o oyuna ihtiyacı yok. İstenen de eğlence ve parti ise PlayLink istediğinizi vermeye hazır.
Konumuzu fazla dağıtmadan sizi haylaz Tilki sunucusu ve diğer şapşal çiftlik hayvanlarıyla süslü Frantics’e alalım. Frantics, 1 – 4 kişiye kadar oyuncu destekliyor. Aslında oyunun mantığı, kendi içerisinde birçok mini oyun bulundurması. Hidden Agenda veya That’s You gibi oyunlardan farklı olarak, biraz daha aksiyonlu. Aksiyon kısmı ise çeşitli hayvan dostlarımızın, rakiplerini acımasızca elemeye çalışması. Bu acımasızlık da Tilki dostumuzun gaza getirmesinden kaynaklanıyor. Oyun, Türkçe dil desteğine de sahip.
Frantics’te 3 farklı mod yer alıyor. Bunlar; Mini Oyunlar, Tilki’nin Partisi ve Özel Oturum. Mini Oyunlar kısmında istediğimiz herhangi bir mini oyunu oynuyoruz. Tilki’nin Partisi ise Tilki dostumuzun söylediklerine kulak veriyor ve liderlik koltuğuna oturmak için kurallara uymaya çalışıyoruz. Kimi zaman Tilki dostumuz bize minik ipuçları veriyor veya rüşvet teklif edebiliyor. Hatta kupa kazanıp, liderlik koltuğuna oturabilmemiz adına “eğer bu oyunda domuzun yenmesine izin verirsen, bir adet taç kazanacaksın” gibi gizli mesajlar yollayabiliyor. Bu nedenden Tilki’nin Partisi modunda arkadaşlarımızda oynarken televizyon ve akıllı telefonumuza aynı anda bakmak önemli. Bu verilen mesaj, önce arama şeklinde gerçekleşiyor ardından beraber oynadığımız arkadaşlarımızın haberi olmayacak şekilde yazılı olarak bize ulaşıyor. Bana soracak olursanız, oyunun en tatlı detaylarından birisi de bu. Özel Oturum, kendi mini oyun paketimizi hazırladığımız veya hazır paketleri deneyimlediğimiz bir mod. Bu modun içerisindeki her pakette 4 mini oyun yer alıyor. Paketlerde en çok hangi mini oyunları seviyorsak, onlara göre seçim yapabiliyoruz. Mesela, bol dövüşlü mini oyunlar için “Kavga” paketi veya çok aksiyon yapmadan sadece para ile zirveye oturabileceğimiz “Parayı Veren, Düdüğü Çalar” paketlerinden seçimimizi yapabiliyoruz.
Frantics’te toplam 15 mini oyun mevcut. Tilki’nin Partisi modundayken bu mini oyunlar rastgele geliyor ve arkadaşlarımızla da duruma göre kapışıyoruz. Tilki’nin sunuculuğunda oynadığımız Frantics’in mini oyunları, kendi arabalarımızı yaratıp yarıştığımız, parkurda olabildiğince engellerken kaçarak yarışı bitirmeye çalıştığımız, rakiplerimizi buz pistinden aşağı düşürdüğümüz, en fazla donutu topladığımız veya ofis sandalyelerimizle kayarak rakiplerimizi alt etmeye çalıştığımız ilginç eğlencelerden oluşuyor. Bazı mini oyunlar gerçekten çileden çıkartabiliyor ancak hiç yoktan iyidir modunda takılmak da önemli. Ek olarak eğer yanınızda Frantics için birileri yoksa üzülmeyin, yapay zekayı çat diye yanı başımıza yerleştiren Tilki, yalnız kalmamıza izin vermiyor.
Grafik ve müzik konusunda beklentileriniz yüksek olmasın. Daha çok yumuşak notaları tercih eden oyunumuz, tam anlamıyla parti modunu öne çıkartmakta başarılı. Grafik konusu ise şirin dokular ve tıpkı oyun hamurunun canlanması gibi sevimli karakter modellemeleriyle öne çıkıyor.
Oyunun akıllı telefonlarınızda nasıl göründüğünü merak ediyorsanız aşağıdaki ekran görüntülerinden inceleyebilirsiniz.
Kısacası Frantics, çok yenilikçi detaylara sahip olmayabilir ancak Sony PlayLink’in eksik olduğu hizmeti sunuyor. Mükemmel olmayan Frantics, içerisinde barındırdığı birçok mini oyunla, dokunmatik kullanımdaki kolaylığı ve sorunsuz çalışması ile PlayLink’in düzgün bir şekilde ne zaman kullanabileceğini gösteriyor.
Son olarak merak edenler için Türkçe dublajlı Frantics‘in oynanış videosu sizlerle. İyi seyirler!
Frantics’e buradan ulaşabilirsiniz.