Haberler

Activision Blizzard Yüzlerce Çalışanını İşten Çıkardı

0

Oyun yayıncısı Activision Blizzard, iş gücünün %8’ini yani yaklaşık 800 kişiyi işten çıkaracağını belirtti. CEO Bobby Kotick, şirketin en kârlı yılının 2018 olduğunu kaydederek, söz konusu hamlenin “beklentileri karşılamayan, işletmelerde kalkınma ve idari ile ilgili bazı maliyetleri azaltmayan girişimleri öncelik sırasına alma” çabasıyla yapıldığını belirtti. 

Çoğunlukla yayıncılık gibi oyun geliştirme dışı alanlarında olacak işten çıkarmalar, Activision, Blizzard ve King‘i etkileyecek. Şirket altında olan 78 kişilik bir küçük stüdyo şimdiden kapatıldı – Seattle merkezli mobil oyun stüdyosu Z2Live.-.

Destiny geliştiricisi Bungie’nin Activision ile olan ilişkisinin de sona ermesi, bu olayı tetikleyen durumlardan biri gibi gözüküyor. Bungie’nin Destiny haklarını alması, pazarlamada ve diğer alanlarda Activision Blizzard’ı büyük bir franchise’ı olmadan bıraktı. Bu olay, son derece kazançlı Skylanders ve Guitar Hero bayiiliklerinin düşüşünü de takip etti.

Kotaku tarafındaki Blizzard CEO’su J. Allen Brack çalışanlarına verdiği demeçte, “Son birkaç yılda gelişim dışı ekiplerimizin çoğu, çeşitli ihtiyaçları desteklemek için genişledi”. “Şu anda bazı takımlardaki kadrolaşma seviyeleri mevcut yayın listemiz ile orantılı değil. Bu, organizasyonumuzun bazı alanlarını küçültmemiz gerektiği anlamına geliyor. Bugün, ABD’deki meslektaşlarımızdan bazılarıyla yollarını ayırdığımızdan dolayı üzgünüm. Bölgesel ofislerimizde yerel şartlara bağlı olarak benzer değerlendirmeler bekliyoruz.” dedi.

Olaylardan sonra şirketten çıkarılan kişilere, diğer oyun şirketleri tarafından Twitter üzerinden destek geldi:

SIE Santa Monico Studio

Riot Games

Ubisoft Toronto

Square Enix

Obsidian Entertainment

343 Games

Sevgilinizle Oynayabileceğiniz 6 Özel Nintendo Switch Oyunu

Sevgilinizle Oynayabileceğiniz 6 Özel Nintendo Switch Oyunu

Previous article

BFV ve Metro Exodus’a NVIDIA RTX Teknolojisi Eklendi

Next article

You may also like

More in Haberler