Haberler

ADATA, Geleceğin Sürdürülebilir ve Yenilikçi Çözümleriyle CES 2024’e Damga Vurmaya Hazırlanıyor

0

Dünyanın önde gelen DRAM modülü ve USB flaş bellek tedarikçisi ADATA Technology, CES 2024’ün parlak yıldızı olmaya hazırlanıyor. Bu yıl 9-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından CES’te, ADATA’nın yenilikçi ürünleri ve çözümleri “Gelecek İçin Yenilik” temasıyla sergilenecek. ADATA’nın alt markaları olan; yüksek performanslı e-spor markası XPG’nin, endüstriyel sınıf depolama çözümlerine öncülük eden ADATA Industrial’ın ve telematik alanında yenilikler sunan ATrack Technology’nin en yeni ürün ve teknolojilerinin de kullanıcılarla buluşacağı fuar alanına ADATA tüm ziyaretçilerini bekliyor.

ADATA, CES 2024’te üç heyecan verici tema altında en yeni teknolojilerini sergileyecek. “Sürdürülebilirlik ve Soğutma” bölümünde, devrim niteliğindeki 5. nesil SSD soğutma teknolojileri ve geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen çevre dostu depolama çözümleri öne çıkacak. “Akıllı Yaşam Teknolojisi” bölümünde, yapay zekâ ve uç bilişim sistemlerine yönelik yenilikçi ürünler ve endüstriyel çözümler vitrine çıkacak. Bu alanda, ADATA Industrial’ın sektörde dikkat çeken CXL bellek modülleri ve ATrack Technology’nin gelişmiş konumlandırma ve görüntüleme çözümleri sergilenecek. “Xtreme Oyun” bölümünde ise, XPG DEFENDER WS XXL AI akıllı iş istasyonu başta olmak üzere, son teknoloji oyun kasası serileri, soğutma çözümleri, çeşitli güç kaynakları ve oyun dizüstü bilgisayarları ile çevre birimleri göz kamaştıracak.

ADATA’nın standındaki “Sürdürülebilirlik ve Soğutma” alanı, piyasada rakipsiz bir soğutma performansına sahip Project NeonStorm Gen5 SSD ile SSD soğutma teknolojilerindeki liderliğini sergileyecek. LEGEND 970 Gen5 SSD ısı dağıtımında yeni standartlar belirlerken, SE920 USB4 harici SSD ise saniyede 3.800MB’ye varan okuma hızı ile iddiasını ortaya koyacak.

Çevre dostu ürün geliştirme anlayışıyla ADATA, Project ECO Flip ve Project ECO Refresh flaş sürücülerini piyasaya sürecek. Bu sürücüler, geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak ve geleneksel yöntemlere göre %85 daha az karbondioksit emisyonu ile üretildi. FSC sertifikalı malzemeler kullanılarak paketlenen bu ürünler, ADATA’nın kurumsal ESG felsefesinin bir yansıması olarak çevre dostu ürünlerin öncüsü olacak.

ADATA Technology, Yapay Zeka ve Akıllı Yaşam Teknolojilerine Öncülük Ediyor

ADATA, hızla gelişen yapay zekâ ve akıllı yaşam teknolojilerini de gerek tüketicilere gerekse profesyonellere yönelik ürünlerinde hayata geçiriyor. Bellek kartı sektörünün öncülerinden ADATA, 2023’te SD 7.0 Express bellek kartıyla “En İyi Seçim” ödülünün sahibi oldu. Bu başarıyı, saniyede 1.600MB okuma ve 1.300MB’ye varan yazma hızları sunan SD 7.1 microSD Express ve SD 8.0 Express bellek kartları ile devam ettiriyor, kullanıcıları SSD benzeri performansla akıllı yaşamın hızına taşıyor.

ADATA’nın yapay zekâ ve yüksek performanslı bilgisayar (HPC) alanlarındaki yenilikleri, verimlilik ve dayanıklılık gerektiren depolama çözümlerine yeni bir soluk getiriyor. CXL bellek modülleriyle sunucu bellek kapasitelerini 16TB’a kadar genişleten ADATA, donanım sınırlarını zorlayarak endüstriyel bellek alanında devrim yaratıyor. Saniyede 6.400MB’ye varan hızlara erişebilen endüstriyel sınıf hız aşırtmalı ilk R-DIMM’ı ile tanıtım yapan ADATA Industrial, BiCS5 3D(e)TLC depolama ürünleri ve yüksek DWPD’ye sahip kurumsal düzey SSD’lerle portföyünü genişletiyor. Bu ürünler, yapay zekâ uygulamaları için teknik gereksinimleri karşılarken, uç bilişim için hızlı, büyük kapasiteli ve düşük gecikme süreli çözümler sunuyor. Ayrıca, ADATA, Montitan™ SM8366 kontrolcüsüne sahip, TCG OPAL şifreleme ve güç kesintisi koruma teknolojilerini destekleyen yüksek performanslı PCIe Gen5 SSD’lerini piyasaya sürerek büyük veri işleme ve sunucu hesaplama ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

ADATA’nın Bir Parçası ATrack Technology: Telematikte Yenilikçi Yaklaşımlar

ATrack Technology, GPS konumlandırma ve yapay zekâ vizyonunu bütünleştiren geniş kapsamlı çözümlerle varlık yönetimi ve kişisel güvenlik alanında telematik teknolojisine yeni bir boyut getiriyor. ATrack AW500 akıllı AI araç kamerası, gelişmiş donanımı ve yapay zekâ yetenekleriyle sürüş davranışlarına yönelik uyarılar ve asistanlık sunarak güvenliği ve verimliliği artırıyor. Ayrıca, ATrack cihazları, İleri Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS) ve Sürücü İzleme Sistemleri (DMS) gibi alanlarda kullanılmak üzere güçlü uç bilişim kapasiteleri sunuyor.

ATrack’ın hassas uydu konumlandırma, LTE kablosuz iletişim ve özgün enerji tasarrufu teknolojileri, uzun süreli ve yüksek frekanslı veri aktarımı için ideal varlık yönetimi çözümlerini mümkün kılıyor. ATrack, CES’te sergilenecek olan AS300 kompakt varlık takipçisinin yanı sıra, soğuk zincir lojistiği ve konteyner izleme için ideal olan, su geçirmez ve uzun bekleme süresine sahip AS500 ve güneş enerjili AS700 gibi çeşitli varlık takibi çözümleri sunuyor. Bu inovatif ürünler, verimliliği ve güvenilirliği artırarak, varlık yönetimi ve takibinde sektörün öncüsü olmaya devam ediyor.

“Xtreme Oyun” Sergisi, İkinci Nesil Zeus AI Projesi ile Performansın Sınırlarını Zorluyor

Oyun donanımı ve yazılım geliştirme alanlarında yenilikçilik ve üst düzey performans tutkusunu sergilediği fuarın bu bölümünde XPG, “Xtreme Performans İş İstasyonları”, “Xtreme Performans Ekipmanları”, “Xtreme Saga” ve “Xtreme Stil” temaları altında oyun çevre birimleri ve notebook ürünleri yer alacak. XPG, sektörde öne çıkan yeni nesil Project Zeus II ve 150 milyar parametre ile büyük dil modellerini çalıştırma kapasitesine sahip XPG DEFENDER WS XL akıllı AI demo ünitesini tanıtıyor. Sıvı soğutma uzmanı EKWB ile işbirliği içinde geliştirilen XPG DEFENDER WS XXL, iki XPG FUSION 1600W Titanyum Güç Kaynağı ile 3200W yüksek kararlı ve verimli güç sağlıyor, yeni teknoloji konfigürasyonları için ek soğutma odaları sunuyor.

Sergilenecek 4 bilgisayar sistemi, performans ve estetiğin mükemmel birleşimini sunuyor. Çerçevesiz tüm cam tasarıma sahip XPG INVADER X PRO ve I/O panelinde USB 4.0 portu bulunan XPG BATTLECRUISER II gibi göz alıcı XPG ürünleri, serginin öne çıkanları arasında. ATX 3.0 uyumlu güç kaynakları ve XPG’nin ilk SFX güç kaynağı, oyun için belirlenen yeni standartları temsil ediyor. “Xtreme Performans Ekipmanları” bölümünde, AIO sıvı soğutma performansını hava soğutucusu boyutuna indiren XPG HYBRID COOLER gibi yenilikçi soğutma çözümleri bulunuyor. XPG LEVANTE PRO, 3,5 inçlik LCD ekranı ile gerçek zamanlı sistem izleme verileri sunarken, ADATA’nın küresel bellek pazarındaki liderliği, Project NeonMax ile temsil ediliyor. Bu DDR5 bellek modülü, yüzey alanının %60’ını kaplayan ve endüstride tek bir DRAM modülünde en geniş RGB aydınlatma alanını sunan özellikleriyle dikkat çekiyor.

AI PC sistemlerine yönelik artan talebe yanıt olarak XPG, 14. nesil INTEL işlemciler ve NVIDIA Ada Lovelace ekran kartları ile donatılmış XENIA 16X ve yenilenmiş XENIA 15G oyun dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürüyor. ADATA’nın yenilikçi ruhunu yansıtan XENIA 15G, 24TB SSD ve 96GB DRAM gibi dikkat çekici özellikleri ile kullanıcıları bilgisayar teknolojisinin geleceğine hazırlıyor. Ziyaretçiler, 4.4 mm ve TYPE-C konnektörleri ile tasarlanmış XPG PRECOG stüdyo kulaklık sayesinde yüksek kaliteli ses deneyimini yaşayabilecekler. XPG Xtreme Saga temalı XPG MOJO kablosuz çevre birimi ekosistemi, Ultra Geniş Bant teknolojisi ile endüstrinin en hızlı ve en doğru 8K tepki hızını sunan kablosuz fare özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu kablosuz ekosistem, oyuncuların kişisel tercihlerine göre özelleştirilebilir fareler, kulaklıklar ve klavyeler ile oyun deneyimini üst düzeye çıkarıyor ve XPG’nin oyuncu odaklı yaklaşımını vurguluyor.

ADATA CES 2024’te Çevrimiçi “Gelecek İçin Yenilik” Sergisini Kullanıcılara Açacak

ADATA Technology, CES 2024‘te teknoloji tutkunlarını zaman ve mekân sınırlarını aşan “Gelecek İçin Yenilik” çevrimiçi sergisine davet ediyor. Bu çevrimiçi sergi, ADATA’nın en yenilikçi ürünlerini küresel kitlelerin keşfine açıyor ve teknoloji severleri, yepyeni ve heyecan verici ürün yelpazesini keşfetmeye davet ediyor.

Bu dijital etkinlik, 25 Ocak 2024’e kadar sürecek “Süper Gücünüzü Keşfedin” etkinliği ile daha da renkleniyor. Katılımcılar, favori CES ürünlerini seçerek kendi süper güçlerini ortaya çıkarabilecek ve aynı zamanda toplamda beş adet 50 dolar değerinde Amazon hediye kartı kazanma fırsatı yakalayabilecekler. Etkinlik, katılımcılara sadece ADATA’nın yenilikçi ürünlerini keşfetme imkânı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir bir yaşam tarzına doğru atılacak adımlarda geleceğe  ilham vermeyi hedefliyor.

Daha fazla bilgi almak ve bu eşsiz deneyimde bize eşlik etmek için ADATA’nın resmî CES 2024 web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

SEVDİKLERİNİZİ BİRİNCİ SINIF STEELSERIES ÜRÜNLERİYLE ŞİMARTIN

Previous article

ASUS Republic of Gamers, ROG Falchion RX Low Profile modelini duyurdu

Next article

You may also like

More in Haberler