Haberler

Assassin’s Creed Filmi VR Deneyimi AMD Teknolojileri ile Gerçek Oluyor

0

AMD; oyunseverler tarafından heyecanla beklenen Assassin’s Creed filmi sanal gerçeklik ortamına taşınmasında AMD Radeon Pro Duo’nun kullanımı için 20th Century Fox, New Regency, Ubisoft Motion Pictures ve sanal gerçeklik (VR) geliştirici stüdyosu Practical Magic ile işbirliği gerçekleştirdi. Liquid VR teknolojisi ile desteklenen Radeon Pro Duo günümüzün en hızlı VR platformu olarak öne çıkıyor.

Assasin’s Creed; VR film temelli, canlı aksiyon, sinematik bir sanal gerçeklik deneyimi olarak izleyicilerle buluşacak. Michael Fassbender ve Oscar ödüllü Fransız aktris Marion Cotillard’ın başrollerini üstlendiği Assasin’s Creed filmi de dünya genelinde 21 Aralık 2016’da gösterime girecek. Filmin sahnelerinin Malta, İspanya ve Londra gibi gerçek mekanlarda çekilmesi sayesinde Practical Magic Stüdyosu, devasa tekstür ve karmaşık geometriler ile sahneleri yüksek kalite ile yeniden canlandırabiliyor.

Sanal gerçeklik ortamında bu denli karmaşık ve sarmalayıcı bir deneyim yaratmanın, çok büyük bir işlem gücü gerektirdiğine dikkat çeken Practical Magic VR Başkanı Matthew Lewis, AMD Radeon Pro Duo’nun sadece hızlı bir kart değil, baştan aşağı VR ortamları için geliştirilmiş bir ürün olduğunu söyledi. Lewis, “Eş zamansız gölgelendiriciler ve Liquid VR gibi sadece AMD Radeon grafiklerine ait özellikler, VR deneyiminin iyi ya da muhteşem olması arasındaki farklı belirliyor. Assassin’s Creed VR’ı izlediğinizde neden AMD teknolojilerini tercih ettiğimizi çok net göreceksiniz. En üst seviye sanal gerçeklik deneyimleri, yaratıcılık ve teknoloji konularında derin bir işbirliği gerektiriyor. AMD bu konuda Practical Magic için en ideal ortak” diye konuştu.

AMD Kıdemli Başkan Yardımcısı Roy Taylor da “Sanal gerçeklik bundan sonra hayatımıza damga vuracak. AMD teknoloji liderliğini stratejik olarak bu yeni gelişen alana genişletirken önemli VR içerik geliştiricileriyle olan ortaklıklar hayati önem taşıyor. AMD, Assassin’s Creed VR deneyimi için sağladığı işlem gücü ve araçlar ile en gelişmiş film ve VR üretim stüdyoları için çok güçlü bir ortaklığın kapısını aralıyor” dedi.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

HiDrive İle Verileri Senkronize Edin

Previous article

Wargaming’den Oyun Geliştirme Sürecine Yeni Bir Yaklaşım

Next article

You may also like

More in Haberler