Haberler

Carovea Victor: Türkiye’den Çıkan Dungeons & Dragons Kitabı

0

Carovea Victor, dünyadaki en popüler masa üstü rol yapma oyunu olan Dungeon & Dragons ’un 5E kural sistemine göre tasarlanmış ve Roma İmparatorluğu’ndan esinlenen bir masaüstü rol yapma oyunu kitabı.

Kitapta, Antik Roma döneminde Roma İmparatorluğu çevresinden esinlenen ve fantastik kurgu elementleriyle birleştirilen bir dünya anlatılıyor. Bu dünyada 5E sisteminde karakter oluşturmak ve oyun oynamak için gereken tüm ek kurallar olacak.

Peki bu ek kurallar neler derseniz yeni Class ve Archetype seçenekleri ile Lejyoner ve Gladyatör gibi karakterler oluşturabileceksiniz. Mekanik olarak gelen birçok yenilik de var. İnsan karakterleri daha ilginçleştirmek için sunulan ethnicity mekaniği ile Galyalı, Germen ve Pers gibi antik dönem halkları seçenekleri ‘sıkıcı’ insanlara yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Faction mekaniği ile Cohort Pretoria, Concillium Magustrum ve Temple of Augustus gibi örgütlerle DM ve oyuncular için hikayelerini zenginleştirecek bolca seçenek sunuyor. Tabii ki yeni canavarlar, Roma dönemi silahları için ek kurallar ve daha birçok kısmının olduğundan bahsetmeye gerek bile yok.

Roma İmparatorluğu teması ile tüm oyuncuların kitabı baştan sona okumasına gerek kalmayacak bir dünya yaratan Carovea Victor; Kitabın havasına daha iyi alışabilmeniz ve doğrudan oyuna dalabilmeniz için hazır bir macerayla birlikte gelecek.

Kitap Roleplay Elixir takımı tarafından yazılıyor. Türkiye ve Fransa’dan üyeleri olan ekibin bir kısmı aynı zamanda İzmir’deki Kule Sakinleri Strateji ve Rol Yapma Oyunları Derneği’nden. Kickstarter’daki ilk projeleri olması rağmen Carovea Victor sunumundan sonraki 30 saat içerisinde fonlanarak başarılı olmuş ve hatta gereken paranın 4 katından fazlasını toplayarak ileri hedeflerinden de üç tanesini gerçekleştirmiş durumda. Proje hala yayında olduğu için destek vermek ve kitabın dijital ya da baskılı kopyasını elde etmek için hala çok geç değil. Kampanya sayfasından izleyebileceğiniz tanıtım videosun seslendirmesi Kanca ve Beyefendi gibi rock gruplarından tanıyabileceğiniz, Civilization 6’daki Sultan Süleyman’ı da seslendiren Yiğit Vatansever’in imzasını taşıyor.  Projeye buradan ulaşabilirsiniz.

Barbarlara karşı savaşan lejyonerlerin bu kez fantastik kurgu ile birleştiği bu dünyaya adım atmak isterseniz, Carovea Victor sizi bekliyor!

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

GFN Perşembe Güncellemesi ile Chivalry 2 ve 12 yeni oyun ekleniyor

Previous article

Assassin’s Creed Valhalla, İkinci Yılında da yeni içerikler sunacak

Next article

You may also like

More in Haberler