Haberler

Chernobyl Dizisini Sevenler İçin Oyun Önerileri

0
Chernobyl çernobil nükleer felaketi karikocagaming.com Chernobyl Dizisi
Chernobyl çernobil nükleer felaketi karikocagaming.com Chernobyl Dizisi

HBO’nun Chernobyl dizisi, dünyayı şok eden ve Avrupa çapında yüksek derecede radyoaktif maddelerin yayılmasına neden olan 1986 Çernobil Nükleer Felaketi tüm dramatikliği ile anlatan bir yapım. 3 Haziran ise 5. Bölümün yayınlanacağı tarih.

Nükleer kazanın detaylarını tüm korkutuculuğu ile izleyiciye yansıtmayı başaran yapım, bizlere gerçek hayatta cehennemi yaşayan ve kalıcı olarak bunu ömrünün sonuna kadar da devam ettirecek insanların yaşadığı süreci deneyimleme şansı sunuyor.

Bütün bu kaotikliğin, Chernobyl dizisi içinde saniyeler arasında eriyip biten hayatların ve çırpınışların eşiğinde 1986 Çernobil Nükleer Felaketi aslında yapımcılar için bambaşka bir yaratıcılık unsuru da olmuştur. Nükleer kıyamet sonrası geliştiricilerin yaratıcılığı, insanların neyle karşılaşabileceğine biraz olsun ışık tutmayı hedefliyor.

Günümüzde 1986 Çernobil Nükleer Felaketi bir sabotaj mı yoksa tamamen kaza unsuru mu bunun tartışması sessiz sedası yapılmaya devam ederken önümüze çıkan en büyük ünlem işareti, gerekli önlemler alınmadığında insanlığın sonunu getirebilecek kadar ciddi bir sıkıntının ortaya çıkabileceğidir.

Chernobyl dizisi sizi etkilediyse yazının devamında bahsedeceğimiz oyunlar da size keyif verecektir.

S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl (2007)

Duyurulmasından çıkışına, çıktıktan sonra arkasından gelen serinin diğer oyunları dahil oyun dünyasında bu temayı işleyen hatta merkeze koyan en kallavi yapımdır. Sizi nükleer felaketin dibinde bir maceraperest konumunda hikayeye yerleştiriyor ve devamında radyasyon ile mutasyona uğrayan yaratıklarla, nükleer fırtınalarla baş başa bırakıyor.

Çernobil’in bilinmezliğini, korkunç sessizliğini, gerginliğini size yaşatabilecek nadir bir seri. Oyunun zor bir oyun olduğunu, sizi de zorlamak için fırsat kolladığını belirtmekte fayda var.

Metro 2033 (2010)

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl’e göre çok daha lineer bir yapıda olan Metro serisi Moskova’nın altında yer alan metro tünellerinde geçiyor. Nükleer savaş sonrası ciddi boyutta yara alan dünyanın ekolojik sistemi ile birlikte insanlar kendilerini güvenli bölgelere çekerler.

Burada da konumuz Artyom’un üzerinden dönüyor ve bu felaket sonrasında bile yaşanan türlü olayları Artyom’un gözünden görme fırsatı bize sunuluyor. Oyunun temeli korku üzerine kurulduğu için üzerinize çok fazla yalnızlık hissi çöktürecektir.

Fallout Serisi

O bir klasik. Nükleer felaket, atom bombası, patlama, post apokaliptik dendiğinde ilk akla gelen yapımdır. Seri olarak komple verdiği haz muhteşemdir. Son oyun olan Fallout 76 hariç. Belki konunun içinde doğrudan Çernobil Felaketi geçmiyor fakat deneyimleme olarak baktığımızda çıkılan kapı doğrudan aynı nokta diyebiliriz.

Kerbal Space Program: Breaking Ground Expansion Artık PC’de

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Super Smash Bros. Ultimate’e VR Modu Ekleniyor

Previous article

Shrek de Reboot Kervanına Katıldı

Next article

You may also like

More in Haberler