2K ve Firaxis Games 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da İngiltere’ye Kraliçe Victoria’nın liderlik edeceğini duyurdu.
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığının Kraliçesi, Hindistan İmparatoriçesi ve İnancın Koruyucusu Kraliçe Victoria genç yaşında tahtın tek varisiydi. 18. yaş gününü kutlamasının üzerinden bir ay bile geçmeden amcası Kral IV. William vefat etti ve Victoria Kraliçe oldu.
Britanya İmparatorluğunda olaylarla dolu 63 yıl boyunca saltanat süren Victoria’nın hükümdarlığı döneminde Kraliyet, askeri fetihler yoluyla uluslararası varlıklarını oldukça büyütmüştü. Saltanatı yaygın olarak Viktorya dönemi olarak adlandırılmıştı; bu dönemde Birleşik Krallık içinde önemli kültürel, endüstriyel, politik, bilimsel ve askeri değişimler meydana gelmiş, ulusal kanaat ve ahlaki hassasiyet vatandaşların başlıca idealleri olmuştu.
Özel Bölge: Royal Navy Dockyard
İlk gemi tersanesinin geçmişi 1496 yılına dayanmaktadır ve İngiltere’nin güney sahillerindeki Portsmouth şehrinde kurulmuştur. Britanya İmparatorluğu gücünün zirvesindeyken Dünya’nın en güçlü ve en korkutucu donanmasına sahipti. Britanya Donanmasının dünyanın çeşitli yerlerinde tesisleri mevcuttu ve gemiler buralarda demir atabiliyor, cephane alabiliyor, tamir ediliyor ve savaşa geri gönderiliyordu.
Özel Birim: Redcoat
Ünlü (veya hangi tarafta olduğunuza bağlı olarak kötü şöhretli de denebilir) Kızıl Ceketliler cafcaflı kırmızı üniformalar giyen Britanya piyadeleriydiler ve Britanya’nın dünyanın süper güçlerinden biri olarak hüküm sürdüğü zamanlardaki başlıca askeri gücüydüler. Kızıl Ceketliler Kraliyet adına savaşmak üzere Amerika, Zululand, Hindistan, Mısır gibi uzaktaki topraklara savaşmak üzere gönderiliyorlardı. Dikkat çekici üniformaları yüzünden düşmanları için kolay birer hedef olsalar da kan lekeleri askerler için cesaret kırıcı olduğundan kırmızı rengin bunu sakladığı düşünülüyordu. Ama saklamıyordu, çünkü kan kırmızı üniforma üzerinde siyah leke olarak görünmekteydi.
Özel Birim: Sea Dog
Kraliçe I. Elizabeth 1560’tan 1605 yılına kadar üçüncü şahısların sahibi olduğu zırhlı gemilerden oluşan gruplara, yani “Deniz Köpeklerine” İngiltere onlarla resmi olarak savaşta olmasa dahi diğer ulusların gemilerine ve kolonilerine saldırma izni vermişti. Bu “Deniz Köpekleri” korsandan başka bir şey değildi ve hayatlarını kasabaları yağmalayarak ve Karayiplerdeki diğer gemilere saldırarak geçiriyorlardı.