Haberler

Crytek İstanbul, Güvenli İnternet Günü Etkinlikleri İçin Ankara’daydı

0

Bu sene, “Daha iyi bir İnternet seninle başlayacak: Değerlerine sahip çık!” teması ile kutlanan Güvenli İnternet Günü, çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) kutlandı. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılımıyla gerçekleşen ve birçok konuşmanın yapıldığı etkinlikte, Crytek İstanbul ekibi de yer aldı.

Bilgi ve teknoloji çağının getirdiği ve hayatımızın büyük bir parçası haline gelen internet, gün geçtikçe kontrol edilmekte zorlanıyor. Özellikle kötü amaçlı yazılımların, bilgisayarlara ve internete bağlanan diğer cihazlara bulaştığı milyonlarca kaynağı belirsiz internet sitesi yüzünden kişisel bilgiler ele geçiriliyor. Ayrıca uçuz bucaksız bilginin bir kısmının, çocukların ve gençlerin gelişiminde olumsuz etkilere neden olacak içeriklerle dolup taştığı da bir gerçek. Bütün bunların farkındalığı adına, 6 Şubat tarihinde dünya genelinde çeşitli etkinlikler ile kutlanan Dünya Güvenli İnternet Günü, ülkemizde BTK’nın düzenlediği bir etkinlik ile kutlandı.

BTK’nın güvenli internet adına hazırladığı, çeşitli filtremeler ile evinizdeki interneti daha güvenli hale getirdiğiniz ve bütün servis sağlayacıların desteklediği internet sitesinin tanıtımının yapıldığı bu özel günde, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bir konuşma gerekleştirdi. Google ve Facebook yetkililerinin de atölyeler düzenlediği günün yıldızlarından biri de Crytek İstanbul ekibi ve kurdukları stant oldu.

Crytek İstanbul’un kurduğu stanta gelen etkinlik katılımcaları, burada firmanın geliştirdiği The Climb ve Robinson: The Journey isimli oyunları oynayarak, Sanal Gerçeklik teknolojisi ile tanıştılar. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın da ziyaret edip, sanal gerçeklik oyunlarını deneyip çok memnun kaldığı stant, Güvenli İnternet Günü Etkinliklerinin en renkli ve yeni nesil teknolojilerin en ön planda olduğu köşelerinden biri oldu.

World of Tanks Blitz’e Çin Tankları Çıkarması

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

NVIDIA, Çinli CS:GO Takımı TYLOO’yu GeForce Esports Listesine Ekledi

Previous article

NVIDIA, OMEN by HP ve Blizzard’ın Overwatch Turnuvası Sonuçlandı

Next article

You may also like

More in Haberler