Haberler

Esporcular ve Yayıncılar için HyperX Oyuncu Ekipmanları

0

Oyuncular için en önemli konu iyi bir ekipmanı tercih edebilmektir. Ekipman konusunda piyasada bolca seçenek mevcut. İyi markalar kadar ortalamanın altında kalan ve parasının hakkını vermeyen ürünler de bolca mevcut. Bu yazımızda Esporcular ve Yayıncılar için HyperX Oyuncu Ekipmanları konuğumuz.

İyi bir ekipman seti dizmek işlevselliği yüksek, performansı tatminkar bir Mouse seçmekle başlar. Günümüzde RGB çılgınlığını da hesaba katarak 360 Derece RGB aydınlatmaya sahip HyperX Pulsefire Surge RGB Oyun Mouse’unu listede ilk sıraya yazdık.

HyperX Pulsefire Surge RGB

Pulsefire Surge RGB, Pixart 3389 sensöre sahip. Bu sensör kullanım boyunca daha keskin bir kontrol ve daha doğruluğu artmış hareketler sergilemenizi sağlıyor. 16.000 DPI’a kadar hassasiyet sunan Pulsefire Surge 50 milyon tıklamaya kadar dayanıklı Omron switchlere sahip. Görsel olarak RGB özelliğini ise 360 derecelik bir alanda elinizin altında istediğiniz gibi uygulayabilirsiniz. HyperX NGenuity yazılımı ile birlikte makro ayarları, RGB renklendirmesi ve DPI gibi ayarları kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bu ürün üretilirken dünya çapında isimlerden fikirleri de alınmış elbette. Hatta bazı ünlü isimler bu ürünü kullanıyor. Cloud 9 oyuncusu Sneaky ve Autimatic, Navi’den Simple, Yayıncı olarak ise LIRIK ve Pokimane göze çarpan isimler arasında. HyperX dünya çapında birçok ünlü ismi marka elçisi olarak konumluyor ve oyunculara ulaşma konusunda bu elçileri birer köprü olarak kullanıyor.

HyperX Pulsefire Surge RGB Teknik Özellikleri

Ergonomik: Simetrik
Sensör: Pixart PMW3389
Çözünürlük: 16.000 DPI’a kadar
DPI Önayarları: 800 / 1600 / 3200 DPI
Hız: 450ips
Hızlanma: 50G
Düğme sayısı: 6
Sol / Sağ düğme anahtarları: Omron
Sol / Sağ düğme dayanıklılığı: 50 milyon tıklama
Arka ışık: RGB (16.777.216 renk)
Işık efektleri: LED RGB aydınlatma1 ve 4 parlaklık seviyesi
Yerleşik bellek: 3 profil
Bağlantı tipi: USB 2.0
Sorgulama hızı: 1000 Hz
USB veri formatı: 16 bit/eksen
Dinamik sürtünme katsayısı: 0.13µ2
Statik sürtünme katsayısı: 0.20µ2
Kablo tipi: Örgülü
Ağırlık (kablo olmadan): 100 g
Ağırlık (kablo ile birlikte): 130 g
Boyutlar: Uzunluk: 120,24 mm
Yükseklik: 40,70 mm
Genişlik: 62,85 mm
Kablo uzunluğu: 1,8 m

HyperX Alloy FPS RGB

Mouse’tan hemen sonra bir diğer önemli ekipman olarak klavyeye odaklanıyoruz. Bir profesyonel oyuncu için ürünün şatafatlı olmasından önce tam kontrol sağladığı bir şekle sahip olması gelir. Klavyenin tuş hissiyatı, masada konumlanma yüksekliği, tuşların çapı çok önemli konular. Bir diğer önemli konu ise elbette ışıklı ve kozmetik güzelliği oluyor. İşin şakasını bir yana bırakacak olursak profesyonellik kısmında tuş ve klavye kadar anında gelen ve hayatımıza kolaylık katan farklılıklar da önemlidir. Örneğin HyperX Alloy FPS RGB’nin benzer klavyelere göre en büyük rahatlığı kablosunu söküp çantanıza atıp istediğiniz yerde kullanabilmeniz. Genelde klavyeyi taşımak istediğinizde sökülemeyen bir kablo stiline sahipse kırılmaya ve bozulmaya fazlasıyla müsait bir durum oluşur. HyperX Alloy FPS RGB’nin sunduğu çıkarılabilir kablo özelliği ile bu durum ortadan kalkıyor.

Klavyede HyperX’in NGenuity yazılımını kullanılıyor. Bu yazılım ile RGB’leri denetleyebilir, kişiselleştirebilir ve çeşitli görsel ayarlamalar yapabilirsiniz. HyperX Alloy FPS RGB ebat olarak da dar alanda kısa paslaşma yapmaya müsait bir yapıda. Masasında çok yeri olmayan ya da turnuvalara klavyesini alıp gitmek isteyecek oyuncular için kompakt bir yapıda hazırlanmış. Bu yapının altında 70 milyon tuş basımına kadar dayanıklı Kailh Silver Speed switchler bulunmakta. İsminde yer alan Speed tanımı ile uyumlu bir hassasiyet aralığı bulunan ürün size oyunlarda büyük bir avantaj sağlayabilir. Bu avantajı sağlarken yerleşik olarak sunduğu bellek üzerinde de 3 farklı oyun profilini de tutabiliyor. Böylece 3 farklı profil ile FPS, RTS ya da MOBA gibi oyunlar için farklı kombinasyonlar yaratıp atama yapabilirken üzerinde bulunan USB şarj girişi ile akıllı cihazlarınızı şarj edebilirsiniz.

HyperX Alloy FPS RGB Teknik Özellikler

Anahtar Kailh
Tip Mechanical
Arka aydınlatma RGB (16.777,216 renk)
Işık efektleri Her tuşta RGB aydınlatma2 ve 5 parlaklık seviyesi.
Yerleşik bellek 3 profil
Bağlantı türü USB 2.0 (2 USB konnektör)
USB 2.0 Pass-through Var (yalnızca cep telefonu şarjı)
Sorgulama hızı 1000 Hz
Yanlış tuş algılamayı önleme %100 anti-ghosting
Aynı Anda Basılan Tuşları Doğru Algılama N-key modu
Medya kontrolü Var
Oyun Modu Var
OS uyumluluğu Windows® 10, 8.1, 8, 7
Key Switches
Anahtar Kailh Silver Speed
Kullanım Tarzı Lineer
Çalışma Kuvveti 40 g
Etkinleştirme Noktası 1,1 mm
Toplam Mesafe 3,5 mm
Kullanım Ömrü (Tuş Vuruşları) 70 milyona kadar
Kablo
Tür Çıkarılabilir, örgülü
Uzunluk 1,8 m
Boyutlar
Genişlik 442.26mm
Derinlik 129.81mm
Yükseklik 35,59mm
Ağırlık (Klavye ve kablo ile birlikte) 1100 g

HyperX FURY S Speed Edition

Bir Mouse’un gücü, ona uygun seçilmiş bir Mouse Pad üzerinde ortaya çıkar. “Altı üstü Mose Pad işte” deyip geçmemek gerekiyor. Masanızın büyüklüğünden Mouse Pad’in yüzey yumuşaklığına kadar alışkanlıklarınıza en yatkın ürünü seçmeniz size fark katacaktır.

HyperX FURY S Speed edition farklı ebatlarda piyasaya sürülmüş bir ürün. Neden farklı ebatlar hemen açıklayalım. Masanızın ne kadar geniş olması, sizin kaç DPI’da oyun oynadığınız, alışkanlık olarak büyük hareketlerle mi yoksa küçük hareketlerle mi Mouse kullandığınıza kadar giden bir süreç bu aslında.

Böyle farklı durumlar için 4 farklı ebatta üretilen HyperX FURY S Speed Edition Mouse Pad’ler size kontrol özgürlüğü sağlıyor. Aşınma önleyici yüzey tasarımı ile hız ve hassasiyet odaklı bir şekilde yoğun dokuma kumaştan üretilen ürün aynı zamanda bileğinizi de koruyor. Dikişli kenar yapısı ile kullanımlarda sık karşılaşılan bozulmaların da önüne geçilmiş oluyor.

HyperX FURY S Speed Edition Teknik Özellikler

Boyutlar: SM, M, L, XL
Kalınlık: 3-4mm
Genişlik x Uzunluk: SM: 290mm x 240mm
M: 360mm x 300mm
L: 450mm x 400mm
XL: 900mm x 420mm
Malzeme: Kumaş, kauçuk

HyperX QuadCast

Ekipman setinin son parçası ise mikrofon. Condenser mikrofon olarak ürün yelpazesinde yerini alan HyperX QuadCast gerçek bir yayıncı mikrofonu. Bu gerçek lafını iş olsun diye söylemiyorum, dünya çapında içerik üreticilerinin, seslendirme sanatçılarının, müzisyenlerin ve ses üstüne çalışan çoğu ismin tercihi condenser mikrofondur. Kaliteli bir şey sunmak istiyorsanız eğer, kulaklığa monte olan ve tek amacı sadece iletişim kurmanıza olanak veren mikrofonlarınızdan kurtulmanız gerekir.

Hem dışarıdan gelen sesleri azaltma hem de titreşim önleyici yapısı ve yerleşik Pop Filter’ı ile muazzam bir paket halinde bize sunuluyor. Profesyonel çözüm sunan benzer markalarda pop filter, masaya bağlantı aparatı gibi şeyleri ayrı ayrı satın almanız gerekir. Dahili olarak bize sunulmuş olması bile giriş ve orta seviye kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak cinsten bir adım. Üzerinde bulunan led ışığı ile mikrofonun kullanım durumunu kolayca fark edebilirsiniz. Üzerinde bulunan switch ile 4 farklı yönlü kullanıma istediğiniz zaman ayarlayıp geçiş yapabilirsiniz. Aynı şekilde mikrofonun ses düzeyini de herhangi bir ek ayar paneli açmadan üzerinden hızlıca yapabilirsiniz. QuadCast sertifika olarak dünyada oyuncular tarafından en çok kullanılan 2 farklı iletişim programı Discord ve TeamSpeak’ten onay belgelerini almış durumda. Bu iki program için en üst düzey ses kalitesini de beraberinde getiriyor. Mikrofon üzerinde aynı zamanda bir kulaklık girişi de bulunmakta. Masanızda aşırı yer kaplamayan, kalitesi ve daha önce hiç condenser mikrofon kullanmamış kişiler için yaratacağı fark ile oldukça başarılı bir ürün.

 

HyperX QuadCast Teknik Özellikler

Güç tüketimi: 5V 125mA
Örnekleme/bit hızı: 48kHz/16-bit
Eleman: Elektret kondanser mikrofon
Bağlantı tipi: Üç adet 14 mm kondenser
Kutup düzeni: Stereo, Tümyönlü, Kardiyoit, İki yönlü
Frekans yanıtı: 20Hz–20kHz
Hassasiyet: -36dB (1V/Pa, 1 kHz’de)
Kablo uzunluğu: 3m
Ağırlık: Mikrofon: 254 g
Darbe emici aparat ve stand: 364 g
USB kabloyla birlikte toplam: 710 g
Kulaklık Çıkışı
Empedans: 32 Ω
Frekans yanıtı: 20Hz – 20kHz
Maksimum güç çıkışı: 7mW
THD: ≤ %0,05 (1 kHz/0 dBFS)
SNR: ≥ 90dB (1kHZ, RL=∞)

Daha fazla bilgiyi bu adresten alabilirsiniz.

Tom Clancy’s The Division 2’ye Ücretsiz DLC Geliyor

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Tom Clancy’s The Division 2’ye Ücretsiz DLC Geliyor

Previous article

Judgement İnceleme

Next article

You may also like

More in Haberler