Haberler

NVIDIA İstanbul’u üçüncü boyuta taşıyan ‘NKREATİF Sanatçılar’ı ödüllendiriyor

0
NVIDIA İstanbul’u üçüncü boyuta taşıyan 'NKREATİF Sanatçılar'ı ödüllendiriyor

Tarihi mağara resimleri kadar eskiye uzanan görsel sanatlar, günümüzde fırça ve tualin ötesine geçti. NVIDIA gibi gelişmiş teknolojilerin sağladığı imkanlarla sanat farklı denizlere doğru yelken açmaya başladı. Sanatın bu yeni şekillenmesini her alanda destekleyen NVIDIA; Nkreatif ile hayal gücünün ötesine geçen, kendi yeni dünyalarını ve bakış açılarını yaratan tüm sanatçıları bir araya getiriyor. 

Nkreatif, yeni yarışması ile yeni dönem dijital sanatçıları İstanbul’u üçüncü boyuta  taşımaya çağırıyor. İstanbul temalı üç boyutlu diorama eseriyle yarışmaya katılanlar, konusunda uzman jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucunda isimlerini duyurma ve eserlerini sergileme imkanı bulacak. Bunun yanında birinci seçilen eser sahibi sanatçı, GeForce RTX ekran kartlı Zenbook Pro Duo 15 Studio Notebook kazanacak. 18 yaşını bitirmiş her sanatçının katılabileceği yarışmanın teknik detaylarına yaratıcılığı bir üst seviyeye taşıyan nkreatif.com adresinden ulaşılabiliyor.

Yarışmaya katılanlar için sürprizler bununla da bitmiyor: 3D tutkunlarını bir araya getirecek ve bir şölen havası içinde geçecek NVIDIA Studio Creative Weekend’de gerçekleştirecek canlı yayında eserler Tarık Tolunay, Koray Birand ve Mesut Çevik tarafından değerlendirilecek. Finale kalan kısa listedeki eserlerin sahibi olan sanatçılar, 24 Temmuz tarihinde yapılacak canlı yayın etkinliğine davet edilecek. Tarık Tolunay, Koray Birand ve Mesut Çevik ile tanışarak teknoloji ve sanat sohbetinin tadını çıkaracak. 

“Kentçizer” Tarık Tolunay NVIDIA Studio’nun Konuğu Oldu

NVIDIA, proje kapsamında kendini “kentçizer” olarak tanımlayan sanatçı Tarık Tolunay ve son dönemde dikkat çeken İstanbul temalı eserlerini konu alan bir de mini-belgesel hazırladı. Bu doğrultuda NVIDIA Studio’ya konuk olan Tolunay, eserlerinin yanı sıra çalışma yöntemlerinden, tasarımlarını oluştururken faydalandığı NVIDIA Studio çözümlerinden ve NVIDIA GeForce RTX ekran kartlarının üretim sürecini nasıl olumlu yönde etkilediğinden bahsetti. Kendine has çizgisiyle, eserleri dünya çapında ses getiren Tarık Tolunay’ın bu söyleşisi size ilham verecek ve bilgilendirecek.

Türkiye ve dünyada sanata yeni değerler katan NVIDIA Studio Platformu, yaratıcı uygulamalarla çalışırken sanatçılara, yaratıcılara ve 3D geliştiricilere en iyi performansı ve güvenirliği sağlıyor. 3D, render alma, video düzenleme, hareketli grafik, fotoğrafçılık, grafik tasarım, mimari görselleştirme ve yayıncılık gibi yaratıcı alanlarda kullanıcılara yüksek performans sağlıyor. NVIDIA’nın sektör lideri GPU’ları ve Studio Sürücüleriyle yaratıcı uygulamalar, ilham verici bir performans ve yetenek düzeyiyle gelişiyor ve hız kazanıyor.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Protality Sezon 5 bu yaz çok sıcak geliyor!

Previous article

Medjay Kahramanı gelecek hafta For Honor’a ekleniyor

Next article

You may also like

More in Haberler