Haberler

The Climb, Oculus Home’da Yerini Aldı

0

Oculus Rift için piyasaya çıkan The Climb, sarp yamaçlarla dolu nefes kesen bir dünyada gerçek mekânlardan esinlenerek yaratılmış kayalıkları keşfetmeye çağırıyor. Oyunun çıkışıyla birlikle, Alpler ve Asya kıyısı dışındaki üçüncü bölüm de duyurulmuş oldu: Kanyon.

Bu yeni bölümde ABD’deki Büyük Kanyon’dan esinlenmiş bir manzaranın eşliğinde bölgenin hem kültürel hem de doğal güzelliklerine bir bakış atarken; görsel ve işitsel unsurlarla adrenaline doyacaksınız. Gece sekansında uzaklardaki bir müzik festivalinden atılan havai fişeklere eşlik eden kurtların ulumasını duyacak, gündüzse gün ışığı altında kıvrılan nehirleri, gizemli maden kuyularını, gökte uçan jetlerin bıraktığı çizgileri göreceksiniz. Kanyondan yükselen sıcak hava, yüksekliğin verdiği heyecana karışırken, sıralamalarda yükselmek için en iyi tırmanışınızı yapmaya çalışacaksınız.

Tek oyunculu kaya tırmanışı deneyimi The Climb’da öğretici mod, sürekli kendini yenileyen sonsuz kayalarda pratik yapabilme imkânı ve dolu dolu altı adet bölüm sizleri bekliyor. Ayrıca, özel Turist modu ile de basitleştirilmiş oyun mekanikleriyle etrafı incelemek, yepyeni tırmanış rotaları keşfetmek, manzaranın tadını çıkartmak ve ailenize ve sevdiklerinize VR’ın gücünü göstermek isteyebilirsiniz. Oyunun çoklu oyunculu sıralama listesine girebilir, arkadaşlarınıza meydan okuyabilirsiniz.

The Climb’ın gökyüzüne uzanan etaplarında, tutunma türlerinde ustalaşmak, hız ve dayanıklılık arasındaki dengeyi tutturmak, yeni rotalar ve kestirme yollar keşfetmek oldukça eğlenceli. Sizi bekleyen 99 adet başarımı, birbirinden değişik saat, eldiven ve kol bandını açabilir ve tüm bunları yaparken de CRYENGINE’in VR’daki gücünü gösteren muhteşem görselliğin tadını çıkarabilirsiniz.

The Climb’ın Baş Yapımcısı Elijah Dorman Freeman: “Kaya tırmanışı ve VR’ın rüya gibi bir kombinasyon olduğunu daha The Climb’ın prototipini üretirken biliyorduk. Dünyanın en tehlikeli ekstrem sporlarından birini bu kadar yoğun bir şekilde deneyimlemenin tek yolu VR olacaktı. Ekibimiz yüksek tırmanışlara katıldı ve aldıkları heyecanı oyuna yansıtmaya çalıştılar. CRYENGINE ve Rift’in birlikteliğiyle, oyuncuların tekrar tekrar oynamak isteyeceği bir deneyim yarattık ve daha önce görülmemiş bir sanal dünya oluşturduk.”

The Climb şu an Oculus Rift’e özel olarak çıktı. $49.99 fiyatıyla Oculus Home’dan satın alınabilir.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Starbucks’tan Bir Klasiğe Yeni Yorum

Previous article

VR Ekosistemi HTC Vive X ile Büyüyecek

Next article

You may also like

More in Haberler