Haberler

Türk Telekom Telefon Kütüphanesi’ni Cebe Taşıdı

0

Türk Telekom Telefon Kütüphanesi, beşinci yılına özel geliştirdiği yeni uygulama ve içeriklerini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde duyurdu.

Bu uygulamaya ek olarak gönüllü okuyucuların kullanımı için “Kitaplara Ses” adındaki okuma uygulamasını da Dünya Engelliler gününde devreye aldı. ‘Herkes için Erişilebilir İletişim’ prensibi doğrultusunda hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden Telefon Kütüphanesi, beşinci yılına yeni içerik ve uygulamalarıyla girdi. Şirketin Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliği ile sürdürdüğü Telefon Kütüphanesi, daha fazla görme engelli kitapsevere, lokasyon bağımsız ve daha zengin bir içerik sunma hedefiyle yola çıktı. Bu bağlamda Telefon Kütüphanesi ve Kitaplara Ses mobil uygulamalarını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hizmete sundu.

Türk Telekom, proje kapsamında hizmete sunduğu mobil uygulamalara ek olarak projenin içeriğini zenginleştirmeyi de sürdürdü ve Türkiye’nin ilk sesli betimlemeli resim sergisi “Tablolar Konuşuyor”’ ile dünyaca ünlü ressamların eserlerini Telefon Kütüphanesi’ne ekledi. Böylece Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa’sından, Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi’ne ve Edvard Munch’ün Çığlık eserine kadar dünyaca ünlü sanat eserleri görme engelli sanatseverlerle buluştu.

Netflix Dizi ve Filmleri Artık İndirilebilir!

 

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Netflix Dizi ve Filmleri Artık İndirilebilir!

Previous article

Dragon Ball Xenoverse 2 PS4 İnceleme

Next article

You may also like

More in Haberler