İnceleme

ADATA HD680 İnceleme

0
adata hd680 inceleme

2019’un son incelemesinde konuğumuz ADATA HD680. Kendisi darbelere dayanıklı ve oldukça sağlam bir taşınabilir hard disk.

Bugüne kadar harici disk satın alırken çoğunlukla fiyatına ve daha önce kullanıp kullanmadığıma bakardım. Bir dönem harici disklerin olmazsa olmaz olayı adaptörlü modeller kısmıydı. 2-3 tane adaptörlü model kullanmış (hala evin bir köşesinde duruyor, içinde yedek dosyalarım olduğunu düşünüyorum ama çalışacağından emin değilim) ve adaptör olayının dünyanın en saçma olayı olduğunu fark ettikten sonra adaptörsüz ve daha basit modelleri tercih etmiş biriyim.

Yılların değişimi ile birlikte artık çok daha hızlı transfer hızları, yeni USB portları gibi seçeneklerimiz mevcut. Ne kadar taşınır olursa ilerleyen dönemde elinizden düşürme, masadan kayma, çantada sallanarak gitme durumlarda bu arkadaşlar o kadar zarar alabiliyorlar.

Bu gibi durumlar yaşayan, durduğu yerde duramayan ve veri taşıyan müşterileri için ADATA firması HD680 adında askeri derecede koruma sağlanmış bir disk üretmiş.

Şimdi düşününce başta bir “ne gerek varmış” diyor insan. Ondan sonra evde kedi – köpek gibi varlıkların olması, kişinin sakar olması, etrafındakilerin sakar olması, otobüste falan giderken insanların genelinin başkasına dikkat etmeden hareket ediyor, çarpa çarpa gidebiliyor olmasını da göz önünde bulundurunca “oha çok mantıklı” diyerek ikna oluyorsunuz.

Sadece çarpma da değil, içindeki verilerinizin şifrelenerek korunması da önemli bu noktada ADATA HD680, AES 256-bit bir şifreleme mantığı ile çalışıyor.

Askeri Dereceli Koruma dedik peki bu ne?

HD680, ABD Askeri MIL-STD-810G 516.6 standardına göre üretilmiş. Üzerinde, darbe emici silikon gövde, sağlam tampon ve sabit disk için tamponlu bir montajdan oluşan üç katlı bir yapıyla geliyor. HD680, yere düşme yüksekliği olarak 1,22 metreye kadar dayanabilecek şekilde dizayn edilmiş.

Dışında yer alan slikon bölgeler ile birlikte diskin darbe emisyonu sağlanıyor. Düşme esnasında arka arkaya darbeler alsa bile disk yapısı içinde en minimal derecede hatta hissetmeme noktasında uygulamaya dönüyor. Diskin yapısında bulunan çarpma sensörleri ile birlikte çevresel faktörlerin takibi de yapılıyor. Diske gerçekleşen bir darbe yada sarsıntı oluştuğunda disk üzerinde yer alan kırmızı ışık ile bu durumu kullanıcıya bildirebiliyor.

HD680, 1 ve 2 TB’lık boyutlarla piyasada yer alıyor. Farklı renk seçenekleri ile kullanıcıya sunulan disk, 124 x 101.7 x 22.9mm ebatlarında ve 270g ağırlığında. USB 3.2 Gen1 bağlantı noktasını kullanıyor.

Doku olarak Plasik ve slikon bir yapı içinde muhafaza ediliyor. 5 – 50 derecelik çalışma sıcaklığında da görevini yapabiliyor. Kullanım açısından Windows XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10, Mac OS X 10.6 veya sonrası ve Linux Kernel 2.6 veya sonrası sürümlerde rahatlıkla çalışabiliyor.

Alacağı taşınır diskinde hem kalite hemde koruma isteyenlere özel üretilen ADATA HD680 parasının hakkını fazlasıyla veriyor.

Resident Evil 3, Çıkış Tarihi Açıklandı

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Resident Evil 3, Çıkış Tarihi Açıklandı

Previous article

Samsung, Yeni Odyssey Oyun Monitörü Serisini Tanıttı

Next article

You may also like

More in İnceleme