NBA 2K20, konsol tarafında ne kadar güçlüyse, PC için bir o kadar geri planda kalmayı başardı. Nasıl olduğunu sormayın, biz de bilmiyoruz. Birkaç ufak tefek sıkıntı dışında NBA 2K20, çok sayıda mod ve derinliğe sahip, Switch’te güçlü bir spor oyunu olarak öne çıkıyor, orasından eminiz.
Nintendo Switch’teki lisanslı spor oyunları, genelde az sayıdadır. Durum böyle olunca NBA 2K20, konsola renk katan isimlerden. Geçtiğimiz yılın NBA oyununa göre çokça iyileştirme, mod çeşitliliği olasa da mikro ödeme köleliğinden kaçamamış olmak hala can sıkıcı.
Gözden kaçmayan detaylardan biri, WNBA takımları ve oyuncuları ilk defa seride yer aldı. Tabii sınırlı zamanda geçerli olan spesifik sezon modunda bu takımlarla oynayabiliyorsunuz. Yine de kalbinizi kalabilecek 12 takımdan birini kontrol etmek tatlı bir deneyim. Muhtemelen gelecekte bununla ilgili daha fazla güncelleme gelecek ve farklı isimlere de merhaba diyeceğiz.
MyTeam mod, oyunun hem en eğlenceli hem de en çileli kısmı. Bunun nedeni ise mikro ödeme mantığı. EA Sports oyunlarının Ultimate Team sistemiyle benzerlik gördüğümüz MyTeam modu, gerçek para harcamanız için elinden geleni yapıyor. Açıkçası bu konuda cüzdanını sonuna kadar kullanan da var, hiçbir şekilde kart açmakla uğraşmayan da var. Bu moda sadece online olarak girebiliyorsunuz. Aynı durum MyCareer modu için de geçerli. Kendi oyuncunuzu yarattığınız ve hikayeye daldığınız bu modda, kariyer başlangıcınızı yapıyorsunuz. Hikayeye Idris Elba ve Rosario Dawson gibi yıldızlar eşlik ediyor. Spor oyunlarında bu tarz geçişler aslında hoş. En azından ilginç bir hava katıyor.
Tabii ortada hikaye olsa bile spor oyunlarında bu işin ne kadar ileri gidebileceğini biliyoruz. Mesela eFootball PES 2020’de seslendirme yok, sadece alt yazılar var. NBA 2K20’nin senaryosu da biraz tuhaf ve kısa. “Hiç yoktan iyidir”in ötesine geçemiyorsunuz. Belki defalarca aynı mantığı kullanmak ve kendimi tekrar etmek gibi olacak ama, karakter gelişimi için oyuncuları paraya “zorla” iten firmalardan tiksiniyorum. NBA 2K20’de buna mecbur değilsiniz, ancak bir noktada sisteme itiliyorsunuz. Eğer online modlara salmazsanız, sadece eğlencenize bakarsanız oyunun Switch portunun başarılı olduğunu bilmeniz yeterlidir. Basketbol seviyorsanız, zaten daha iyisini bulamayacaksınız.
MyLeague ve MyGM, zamanınızı en hızlı tüketebilecek modlardan. PS4’te sistem nasılsa, Switch için de aynı şeyler geçerli. MyGM, yeni oyuncuları biraz zorlayabilir ve alışmanız için zaman gerekebilir. Eski oyuncular içinse yenilikler var. Yetenek ağacı ilavesi ve geliştirmelerin yanında menü tasarımı daha anlaşılır durumda. Özellikle “spor mantığını” anlamanın en iyi yolu MyGM modunda takılmaz.
MyLeague, biraz daha geleneksel. Birkaç sezon boyunca bir ya da iki takıma sahip olmanıza, kadroları yönetmenize izin verir. Bu modun esnek olması, eğlencesini ikiye katlıyor. Mesela, Milwaukee Bucks’ı alabilirsiniz. Giannis olarak serbest ajanstan ayrılmadan önce bir unvan kazanmaya çalışabilirsiniz. Ya da Michael Jordan ile ekip oluşturmak için lig çapında takılabilirsiniz. Eğer yeterince isterseniz Space Jam takımınızı bile oluşturabilirsiniz. MyLeague modu, istediğiniz kadar ciddi olmanıza, istediğiniz kadar çok veya az basketbol oynamanıza izin verir. SimCast seçenekleri oyunu simüle edebileceğiniz gibi güzel bir uzak görünümü sunar. En etkileyici olanı, oyuncular arasındaki geçiş oldukça hızlı. Hatta PS4’ten daha hızlı.
Genel olarak oyunun Switch sürümü, harika çalışıyor. Uzun süreli basketbol keyfi sunabilecek olan NBA 2K20, her şeyi bir kenara bırakırsak sorunsuz çalışıyor. Normalde port konusu korkutucudur ve paranızın boşa gideceğini düşünürsünüz. Oyunun Switch’e geçiş kalitesi, sunulan mod çeşitliliğinin fazla olması ve oynanış inanılmaz. Hikayeyi etkileyen MyCareer modunun mikro ödeme duvarına takılması, bayağı kötü. En azından ilgi çekici MyGM ve etkileyici MyLeague moduna sahip olan NBA 2K20, Switch’in ihtiyacı olan spor oyunu.
The Dark Pictures Anthology: Man of Medan İnceleme