Haberler

Leeroy Jenkins Kimdir? Nasıl Oldu Da Bu Kadar Popülerleşti?

0

Leeroy Jenkins, gelmiş geçmiş en sağlam internet virallerinden biri olabilir. Hala da bazılarımızın dilinden düşmez ve aksiyon anında “Leeroy Jenkins!” diye bağırmaktan geri kalmayız. İşin daha ilginç kısmı ne biliyor musunuz? Leeroy Jenkins aslında yok. Hiçbir zaman da var olmadı. Yani kameranın arkasında bir Blizzard çalışanı yoktu.

Ben “Anfrony” Vinson “kimsenin karakterin gerçek olduğuna inanacağını düşünmüyorduk ama büyük bir hata yapmışız” şeklinde benzeri bir email ile açıklama yapmış. Leeroy Jenkins ismi World of Warcraft’tan çoğunuza tanıdık gelecektir. Bir raid grubunun Upper Blackrock Spire’daki aksiyonunda hayat bulan isim oyunculardan birinin “Leeroy Jenkins!” şeklinde bağırmasıyla popüler oldu. Tabii raid başarısız olunca diğer bir oyuncu Leeroy Jenkins diye bağıran arkadaşa salaklığını yüzüne vururken, bu arkadaş da “en azından tavuğum var” diyerek karşılık veriyordu. Video, bu olayın ardından viral oldu ve 46 milyon izlenme oranına ulaştı. Tabii bu zamanlar insanlar internete daha çok güveniyordu ve muhtemelen, bunun etkisi de büyük. Hatta Leeroy Jenkins, Hearthstone‘da kendi kartına da sahip.

2006 yılındaki video

“PALS FOR LIFE” klanının kurucusu, daha komik olduğunu düşündüğü farklı videolar da kullanmış ancak hiçbiri bu kadar popülerleşmemiş. Vinson, raiddeki yumurtalardan başlarının çok yandığını ve defalarca raid’in wipe yediğini de dile getiriyor. Bu nedenden sık sık da yumurtalar konusunda uyarılar yapıyormuş. İlk olarak 10 Mayıs 2015 tarihinde yayına giren video tamamen şans eseri gelişen olayların ardından, forumlar dahil her yere yayılmaya başlamış. Videonun tamamen kurgu olduğunu ve Blizzard çalışanlarının bu işin arkasında olduğunu düşünenler bile varmış. Tabii ki olay, sadece raid yapan bir klanın maceralarından ibaret.

Ortaokuldan beri dost olan ve raiddeki yumurtaları patlatan çılgın Ben Schulz (Leeroy Jenkins) ile Ben “Anfrony” Vinson, geçtiğimiz hafta viralleşen olayın videosunu yayınladılar. Tabii yıllar önce gerçekleşen olaylara ek olarak tüm raid’in tepesine ejderhalar uçuşuyor. Videonun son sürümü piksellikten kurtulamıyor ancak aradan geçen yıllara rağmen, biraz da olsa daha cilalı şekilde karşımıza çıkıyor.

İyi seyirler.

“Kocamı Bulana 10 Bin Dolar Veriyorum” Proud Dinosaurs – Macrotis Oynanış

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

“Kocamı Bulana 10 Bin Dolar Veriyorum” Proud Dinosaurs – Macrotis Oynanış

Previous article

Mobil Bulmaca Oyunu Misa, Apple Uygulama Mağazası’nda

Next article

You may also like

More in Haberler