İnceleme

That’s You! İnceleme

0

Geçmişten bugüne oyun konsolları ve PC’ler oldukça gelişti. Daha güçlü ekran kartları, full HD monitörler ve daha sayılabilecek yüzlerce teknoloji; oyun dünyasının biricik yıldızları haline geldi. Tabii bütçeye göre güzelliklerin sayısı arttı veya azaldı. Ancak konumuz sadece teknolojinin gelişmesi değil elbette. Gelecek bize tam olarak neler gösterecek bilemiyoruz ancak oyun konusunda multiplayer (çoklu oyuncu) tarafta, farklı yapıları aradığımız gerçek. Hatta kimilerine göre oyunda multiplayer mod olmaması, “bazılarımız” için büyük bir eksi. Gerçekçi olmak gerekirse konsol tarafı, PC’ye oranla biraz daha geri planda. Tabii ki bu, konsollara özel olarak geliştirilen oyunların kötü olduğu anlamına gelmiyor. Kişisel olarak oyumu her zaman konsoldan yana kullanırım (belli oyunlar dışında). Onun rahatlığına çocukluğumdan beri alıştım. Eh, durum böyle olunca konsola geliştirilen özel oyunlara ulaşınca insanın ayrı bir havası oluyor. Konuyu daha farklı noktalara çekmeden sizleri That’s You! isimli çılgın oyunla tanıştırma vakti geldi.

Günümüzde arkadaşlarımızla oynayabileceğimiz oyunlar, daha ilgi çekici hale gelmiştir. Özellikle aynı ortamda bir araya geldiğimizde dans oyunları, bulmacalar, dövüş veya karaoke gibi farklı temalardaki oyunlar tam olarak aradığımız tüm özelliklere sahiptir. Bu yazıyı okuyan hemen hemen herkesin elinde cep telefonu vardır. Kimin yok ki… Elimizden düşürmediğimiz mobil teknolojilerimiz, That’s You!’nun en önemli malzemesi. Yaklaşık 5 GB’lık olan oyunumuza ulaşabilmek için ilk olarak PlayLink (oyunlara telefon veya tabletlerimizle bağlanmamızı sağlayan sistem) aracılığıyla oyunun yardımcı uygulamasını yüklemek gerekiyor. En iyi performansı Android 4+4 veya iOS 9+’ta elde edebilirsiniz. Cihazınızın uygulama için yeterli olup olmadığına buradan bakabilirsiniz. Kısacası oyunu oynamak için tablet veya telefon mecburi.

PlayLink’i bilmeyenler için biraz daha detaylandırayım; E3 2017’de duyurulan bu sistem, Android ve iOS cihazlarda kullanılabiliniyor. Bu uygulama sayesinde gamepad’e gerek kalmıyor. 

That’s You!, PlayLink’in desteklediği ilk oyun ve bu oyun, tam anlamıyla bizi utandırma konusunda rakip tanımıyor… Nasıl mı? Orasını birazdan detaylandıracağım. Dip not olarak eğer PlayStation Plus üyesiyseniz, oyun şu ara ücretsiz. Üyeliğiniz devam ettiği sürece, oyuna istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Ayrıca oyun, tamamen Türkçe! Seslendirmeden tutun, seçtiğimiz kartların çevirileri bile yapılmış.

Oyunun yardımcı uygulamasını indirdik, sıra geldi selfie kısmına. Doğru okudunuz. Uygulamayı yükledikten ve oyunu açtıktan sonra profilimizi oluşturuyoruz. Oyun, bize bir kart seçtiriyor ve çektiğimiz selfie’yi bu kartın üzerine iliştiriyor. İşin eğlenceli kısmı ise profilimizi oluşturduktan sonra çıkıyor. Kartları seçtirmesinin nedeni ise kişilerin karışmaması. Zaten oyun, minimum iki, maksimum beş kişilik. Bu nedenden beraber oynadığınız arkadaşınızın da oyunun uygulamasını indirmesi gerekiyor.

Çeşitli sorulara cevap veriyor, fotoğraflar çekiyor ve arkadaşlarımızla bir nevi doğruluk mu cesaret mi oyunu oynayabiliyoruz. Oyundaki fotoğraf ve soru cevap kısmında alt kategoriler mevcut. Bunlar; Aşk, Gizem ve Eğlence gibi kategorilere ayrılmış, bunların bir de 6 farklı alt kategorileri var. Toplamda 1000’den fazla soru, çizim ve poz verme aksiyonuna hazır olun. Mesela çizim kısmında kendimizin veya başka bir oyuncunun fotoğrafını çekebiliyor, kategoriye bağlı olarak uygulamanın izin verdiği çizim araçları kullanarak arayüzden ekleme yapabiliyoruz.

Uygulamanın izin verdiği kamera kısmında birkaç çeşit filtre var. Hani komiklik veya tuhaf yüz şekilleri için filtreleri kullanmak serbest. Bu arada oyunda ne kadar yaratıcı olursanız, o kadar puan kazanıyorsunuz. Basit bir örnek vereyim; oyun rastgele bir oyuncuyu seçiyor. Burada o oyuncuyu özne olarak alıp, onunla ilgili çizim veya farklı kategorilerde sorular soruyor. Bazı sorular “sence xx bunu yapar mıydı?” şeklinde oluyor, bazıları ise “xx sence buğulu cama ne çizerdi?” gibisinden şekilleniyor. Herkes xx hakkındaki düşüncelerini telefondan seçiyor ve seçimleri de ekranda yani PS4’ü nereye bağladıysak artık oradan görüyoruz. Ne kadar aynı cevabı verirsek, o kadar çok puan kazanıyoruz. Yani arkadaşınızı ne kadar tanıyıp tanımadığınızı da sorgular gibi bir durum var burada 🙂 Kafalar karıştı mı? Güzel.

That’s You’nun en eğlenceli kısmı da kimi zaman bize diğer oyuncuları polis memuru, mağara adamı, otel hizmetçisi ve daha da fazlasını benzetmemizi istiyor. Üstelik bunu belli bir süre içerisinde çizmemizi de istiyor. Ayrıca oyun, sadece tek kişiye odaklanıp onun üzerinden sorular sormuyor. Mesela “en gürültülü gülen kim?” gibisinden bir soruyu ortaya atıp, telefonlarımızdan kurbanı seçmek durumları da oyunda mevcut. Her türlü birileri ya zora düşüyor veya alay konusu oluyor. Benden uyarması; çok yakın değilseniz, herkesle bu oyun oynanmaz. Çakal sorularla insanları birbirine düşürecek kadar tehlikeli bir oyun bu.

Bütün bunların yanında oyuna dilersek, farklı sorular yükleyebiliyoruz. Oyunu daha kişisel ve can yakıcı yapmak istiyorsanız, serbestsiniz. Oyun, uzun vadeli olarak düşünüldüğünde bir yerden sonra sıkıcı gelebilir. Sonuçta ortada hikayeye değer verenler için hiçbir şey yok. Ancak eğlence namına birkaç kişiyle bir araya gelip, çılgın sorular, zorlayıcı çizimlerle renkli bir dünyaya adım atabilirsiniz. Fiyat performansına bakarsak, her şey tam tadında. Bu arada, oyunun uygulamasını sık sık kontrol etmek ve güncellemek gerekebiliyor. Türkçe çevirisi zaten mevcut, yine de kimi zaman telefonunuzu veya tabletinizi PS4 platformu algılamazsa, bilin ki uygulama güncelleme istiyordur.

Kısacası “That’s You!”, şaşırtıcı derecede süper eğlenceli bir parti oyunu. PlayLink sisteminin ilk göz ağrı olması zaten oyunu ayrıca özel yapıyor. Oyundaki bölümler kısa ve çeşitliliği de uzun vade için az. Bu bağlamda That’s You!, biraz daha kendisini günceller ve daha fazla kategoriyle karşımıza çıkarsa, hatta hikaye bile işin içerisine girerse gelecekte parti türünün en başarılısı olacağından ve oynanış süresinin artacağından eminim.

Dip not: Türkçe seslendirme, kesinlikle İngilizce’den kat kat daha iyi.

[taq_review]

Simon’s Cat – Crunch Time İnceleme

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Türkiye ve Rusya Esporda Rekabet İçin Rift Rivals ile Vadiye İniyor

Previous article

Örümcek-Adam: Eve Dönüş’e Özel “En Havalı Öğretmen” Tony Stark Klibi

Next article

You may also like

More in İnceleme