- 24paylaşım
- 24Facebook
- 0Twitter
Anime dünyasının en efsane isimlerinden olan One Piece, hiç kuşkusuz yeni başlayanlar için pek anlam ifade etmese de seriyi bilenler için hazine değerinde. Farkındayız ki konu video oyunları olunca One Piece’in pek şansı yok. Zira elimizdeki malzeme ortada ve birçok hikaye gidişatı da seriye hakimseniz kısıtlı olabiliyor. Peki buna rağmen One Piece: World Seeker, kendisini aşmayı başarabildi mi?
One Piece World Seeker Dünyası
One Piece: World Seeker, Hasır Şapkalı Korsanların, Sky Prison adlı yerden bir hazine çalmaya çalıştıkları macerayla başlıyor. Mürettebat içeri girerken, bir tuzak olduğunu anlıyor, ancak Luffy ve ekibi her şey için hazır. Luffy’nin kısa kavgasından sonra, Luffy ve diğerleri tuzaktan kaçmak için Adaya atlarlar. Burada Luffy, Jeanne isimli denizden kaçmasına yardım eden ve Prison Island’a getiren bir kadınla buluşur. Mürettebatını bulmasına yardım eder, böylece bir sonraki hareketini planlamaya başlar. Chopper’ı ararken Luffy, adanın bir takım sorunlarla boğuştuğunu fark eder. Doğal olarak ekip, yardım etmek adına kolları sıvar.
Oyunun başında Donanma karşıtı destekçiler ile Donanma yanlısı olanlar arasında bir çatışma olduğunu anında keşfediyoruz. Bu çatışma son zamanlarda artınca, adadaki köylüler de bu durumdan acı çekmeye başlıyor.
Yüzleşmek İçin Yan Görev Kovalamak
Donanmanın adada olması demek, Luffy’nin düşmanlarından olan Smoker ile karşılaşmak anlamına geliyor. Diğer tanıdık yüzler ve tüm Strawhat’ler bir yana, birtakım sürprizler de oyuna eklenmiş. Tüm bu yüzler, her zaman doğrudan çatışmaya bağlı olmasa da, birçoğunun tamamlamanız için özel yan görevleri var. Eğer One Piece hayranıysanız, muhtemelen oyunun ana hikayesi hakkındaki hikayelerine daha fazla ilgi duyacaksınız.
Oyunun kendisi açık dünya elementlerine sahip ve yanında aksiyon RPG mekanikleriyle eşleşmiş. Kötü haber ise açık dünya kısmı oldukça küçük, ancak One Piece dünyasında oynamak için daha iyi bir yer bulamayacağımız kesin. En büyük dezavantajı sadece Luffy olarak oynayabilmek ve diğer herkesin sadece görünüşte kalması. Yine de oyunun karakterleri anime ve mangadan fırladığı anında hissediliyor.
Mesela, Zoro bir yan görev nedeniyle ortadan kayboluyor ve onu bulmak zorunda kalıyoruz. Gitmemiz gereken her yönün aksine Zoro, ters yöne gidiyor (şaşırmadık). Nami’nin çeşitli hazine görevleri mevcutken, Robin’in arkeolog görevleri var. Diğer yanda Chopper, Adalılara ilaç konusunda yardım etmek için koşturuyor ve Usopp ile Franky de inşaat ekipmanları konusunda takılıyorlar.
Mürettebatımızın yan görevleri, oyundaki bazı görevlerden çok daha iyi. Aynı durum, ne yazık ki rastgele denk geldiğimiz NPC ada halkı için söylenemez. Bu tarz görevler, genellikle toplama veya bazı düşman korsanlarını veya Donanma adamlarını dövmemizi içeren görev serisinden oluşuyor. Dilerseniz bunları yapmak zorunda değilsiniz, ancak müttefikler için bir Karma sistemi mevcut. Anti-Donanma ya da Donanma yanlısı gruplar için Karma’yı geliştirmek adına, bu sıkıcı yan görevlerin bazılarını yapmamız gerekiyor. Diğer görevler arasında belli miktarında Korsan veya Navy kısmındaki adamları dövmek, yine belli miktarında eşya toplamak veya boss’lara özel hamleler yapmak var.
One Piece World Seeker Dövüş Mekaniği
Dövüş kısmında Luffy’i kontrol ederken her şey gayet başarılı ve temel saldırıların animasyonları da göze hoş görünüyor ancak sınırlandırılması, eğlence noktasında sıkıntı çıkartıyor. Armament Haki, Observation Haki ve Conqueror’ın Presence Haki’sini savaş için kullanabiliyoruz. Özel hareketler için Red Hawk, Eagle Storm ve Elephant Gatling Gun da mevcut.
Aynı hareketleri düzenli saldırılarımızla tekrar ediyoruz. Temel saldırılar hızlı olduğu için genelde özel saldırıları unutma ihtimaliniz bile var. Savaş noktasında en büyük sıkıntı “lock-on” yani kilitlenme sisteminin olmaması. Etrafınızı kontrol edip, sürekli sağa sola dönerek saldırılarınızı gerçekleştirmeniz gerekiyor.
Sonuç
Oyun, temelde 20 saate kadar sürüyor. Eğer yan görevleri ve diğer karakterlerin de mini oyunlarını tamamlarsanız, bu süreyi uzatmanız mümkün. İşin güzel kısmı oynanışta teknik sıkıntı veya bug yok, en azından ben denk gelmedim.
One Piece World Seeker’da İngilizce dublaj yok ve altyazı kısmında İngilizceniz yeterli değilse, sıkıntı yaşayabilirsiniz. Seslendirmede asıl dikkat çeken nokta ise her şeyin dublajlanmamış olması. Sadece belli sahneler ve ara sinematikler tamamen seslendirilmiş. Belki kişisel olarak bu konuya pek takılmadım, ancak bazı oyuncular durumdan rahatsız olabilir.
One Piece seviyorsanız ve serinin oyunlarından birine sahip olmak istiyorsanız One Piece World Seeker’a şans verebilirsiniz. Ancak beklentinizi çok yükseltmemeniz de gerekli. Oynanış kısmında temelde etkileyici ve eğlenceli görülse de kısıtlanmış bazı yapılar, oyundan soğumanıza da neden olabilir.