Haberler

Days Gone’ın Yeni Yaması Konsol Kapatıyor

0

SIE Bend Studio’nun aksiyon-macera ve hayatta kalma temalı, bol bol Kaçık (zombi) öldürdüğümüz Days Gone, çıkış gününden önce bile eleştiri oklarına tutuldu. Diğer tarafta oyunun tadını çıkartabilenler de var. Yeni yamalar, düzeltmeler derken oyunla ilgili teknik sıkıntılar bitmek bilmiyor. 

Bu kayda değer problemler göz önüne alındığında Bend Studio, Days Gone’a yama yapmak için çok çalışıyor. Yama 1.04 resmi sürümden bir gün önce yayınlandı. Bu hafta, yama 1.05 ve 1.06 da geldi. Ne yazık ki yama 1.06, yeni bir sorun ortaya çıkarttı. Oyuncular düzeltme eki öncesinde mevcut olmayan sert sistem çöküşlerin olduğunu Reddit’te raporlamaya başladılar. Reddit kullanıcılarından Negative_Nester, yama hakkında uyarı yapan “Beware Patch 1.06” şeklinde başlık açmış durumda. Kullanıcının verdiği bilgiye göre yamayı kurmasının ardından PS4 Pro’su iki kez kapanmış. İlk defa konsol kapatan bir oyun yamasına denk geldiğini belirten Negative_Nester, PS4’ünün bozulduğunu sanmış. 

Reddit forum başlığı tek kullanıcın yorumuyla bitmiyor elbette. xOrion60 isimli kullanıcı, PS4’ünün yama sonrası kapanmasının ardından güç kablosunu prizden çekmek zorunda kalıp, konsolu yeniden başlatması gerekmiş. Dreadman00 kullanıcısı, oyuna devam edemediğini ve PS4’ünün sürekli çöktüğünü belirtmiş. Son olarak La Fawn Duh isimli kullanıcı ise yama 1.06 sonrası oyunun bozulduğunu ve beş dakikada bir çöküş yaşadığını yazmış.

SIE Bend Studio, resmi Reddit hesabı aracılığıyla sorunun farkında olduğunu açıkladı. Foruma, “Şu anda oyuncuların karşılaştığı kapanma sorunlarının farkındayız. Aktif olarak bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı üzgünüz.” İşin tuhaf yanı yama 1.06, notlara göre ses bırakma sorununu düzeltmek içindi. Şimdiki yama sorununun farkında olan şanslı oyuncular, yama 1.05 ile kaldıkları yerden devam edebilecekler ve muhtemelen oyunu güncellememeyi tercih edecekler.

Aynı sorunla karşılaşmamızın sonucunda oyunu %100 bitirme hayallerimize ara vermiş durumdayız. İnceleme süresince ufak tefek bug’lar, kumlanma veya oyunun aniden kapanması sorunları yavaş yavaş düzeltilme aşamasındaydı, ancak konsol kapatan yamanın oldukça ilginç olduğunu kabul etmek gerek. Diğer ilginç konulardan biri de yakın zamanda bazı oyuncular, dürbün ve taş gibi eşyaların bug’a girerek kullanılamadığını raporlamış.

Her ne kadar birçok noktada hayal kırıklığı yaratsa da SIE Bend Studio, oyunu daha iyi hale getirebilmek adına düzeltme çalışmalarına devam ediyor. Ses hatası, fps düşüşleri gibi konulara odaklanan firmanın, yama 1.06 ile yaşattığı büyük sorunu yakın zamanda gidermesini umut ediyoruz.

Days Gone İnceleme – Satın Almaya Değer Mi?
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Heroes of the Storm’un Yeni Kahramanı Anduin Tanıtıldı

Previous article

Supraland İnceleme

Next article

You may also like

More in Haberler