Haberler

NVIDIA ve İş Ortakları 100’den Fazla Dizüstü Bilgisayar Tasarımını Piyasaya Çıkardı

0
NVIDIA ve İş Ortakları 100’den Fazla Dizüstü Bilgisayar Tasarımını Piyasaya Çıkardı

Rekor sayıdaki yeni ürün arasında yeni SUPER GPU’lara ve Max-Q teknolojilerine sahip modeller bulunuyor. RTX dizüstü bilgisayarlar 999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

NVIDIA global OEM iş ortaklarının, tümü NVIDIA GeForce GPU’larıyla donatılmış 100’den fazla yeni ince, hafif ve hızlı dizüstü bilgisayar modelini piyasaya çıkardığını duyurdu. Yeni modeller arasında kısa süre önce çıkan GeForce RTX 2080 SUPER ve 2070 SUPER dizüstü bilgisayar GPU’larına sahip ürünler de yer alıyor.

Rekor sayıdaki yeni ürünlerde 999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan RTX 2060 GPU’lu modeller de bulunuyor. Yeni platformların tümü NVIDIA Turing mimarisini temel alıyor. Gerçek zamanlı ray tracing ve yapay zeka işlemlerine özel RT çekirdekleri atayan bu mimari, günümüzün en popüler oyunları ve önde gelen içerik üretim uygulamaları için yüksek performans ve görsel gerçeklik sağlıyor.

Yeni modellerin çoğu Max-Q yapılandırmasıyla sunuluyor. Bu NVIDIA teknolojisi sahip olduğu yeni özelliklerle bir mobil platformda görülebilecek en hızlı performansı ve en yüksek verimliliği elde ediyor.

“18 aydan biraz daha uzun bir süre önce NVIDIA, grafik teknolojisini ray tracing ile baştan yarattı. Bu da oyunların görünümünü, oynanışını ve hissini tamamen değiştirdi.” diyen NVIDIA Oyunlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fisher, sözlerine şöyle devam etti: “Bu teknolojiye bir dizüstü bilgisayarda yalnızca 999 dolar fiyatla sahip olabilmek inanılmaz. Max-Q teknolojisi sayesinde de tüketiciler her fiyat seviyesinde olağanüstü ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar bulabiliyor.”

Yeni Max-Q Teknolojileri: Daha da İnce, Hafif ve Verimli Dizüstü Bilgisayarlar

İlk olarak birkaç yıl önce tanıtılan NVIDIA Max-Q teknolojisi oyuncu dizüstü bilgisayarlarını bir dönüşümden geçirdi. Bu teknoloji sayesinde eskisinden daha ince, daha hafif, daha verimli ve güçlü bir dizüstü bilgisayar sınıfı ortaya çıktı. Max-Q teknolojisindeki yeni gelişmeler güç verimliliğini önceki tasarımlara göre iki kat artırıyor. Ayrıca performansı ve pil ömrünü artıran özellikler de ekleniyor.

  • Dynamic Boost — Ekrana verilen her karede GPU ve CPU arasındaki gücü otomatik bir şekilde dengeleyerek genel oyun performansını artırıyor. Otomatik ve uyum sağlayabilecek şekilde sürekli çalışan Dynamic Boost sistemin güç tüketimini artırmadan daha fazla performans sunuyor.
  • Düşük Voltajlı GDDR6 — İş ortaklarıyla birlikte bellek verimliliğini artırmak için çalışan NVIDIA, yeni düşük voltajlı GDDR6 belleklerle yüksek performans sunuyor.
  • Advanced Optimus — Bu çığır açan ekran teknolojisi, NVIDIA G-SYNC® ile takılma yaşamadan etkileyici oyun deneyimi ve uzun pil ömrü elde edilmesini sağlıyor. Ekranı hangi GPU’nun kontrol ettiğini denetleyen Advanced Optimus® teknolojisi, doğru iş yükü için doğru zamanda doğru GPU’yu kullanıyor. GPU’lar arasında geçişi, sistemi yeniden başlatmadan dinamik olarak yapılabiliyor.
  • Yeni Nesil Regülatör Verimliliği — Yeni nesil voltaj regülatörleri sistem tasarımını, yüksek performans veren GPU’ların daha verimli bir şekilde çalışabilmesi için uygun hale getiriyor.
  • Deep Learning Super Sampling 2.0 — RTX GPU’larında bulunan Tensor Çekirdekleri adlı özel yapay zeka işlemcilerinden güç alan DLSS 2.0, oyunlarda harika netlikte görüntüler oluşturan ve kare hızlarını artıran gelişmiş bir derin öğrenme nöral ağ sistemi olarak göze çarpıyor. Oyunlarda elde edilebilecek performans potansiyelini artıran bu özellik daha yüksek çözünürlükte en yüksek ray tracing ayarlarının yapılmasını sağlıyor ve pil ömrünü yüzde 20 artırıyor.

RTX Studio, Yeni Dizüstü Bilgisayarlarla Tasarımcılara Güç Veriyor

NVIDIA ayrıca, RTX SUPER GPU’lar ve en yeni Intel 10. nesil işlemcilerle donatılan 10 yeni RTX Studio dizüstü bilgisayar duyurdu. Acer, Gigabyte, MSI ve Razer marka bu dizüstü bilgisayarlar eşsiz video düzenleme ve 3D performansı arayan tasarımcılara mükemmel birer çözüm sunuyor.

Aralarında Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve, AutoDesk Arnold, Blender ve daha birçoğunun yer aldığı 45’ten fazla popüler yaratıcılık uygulaması RTX GPU’larındaki RT çekirdekleriyle RTX hızlandırma özelliğinden yararlanabiliyor. RTX Studio Dizüstü Bilgisayarlar hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Yeni RTX Gaming ve Studio dizüstü bilgisayarlar 15 Nisan haftasında dünya genelinde birçok iş ortağı tarafından piyasaya sürülecek. Mayıs ayında da yeni modeller eklenecek. Belirli modeller, yapılandırmalar ve fiyatlar bölgeye ve iş ortaklarının stoklarına göre değişebilir. Yeni modeller arasında Acer, ASUS, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Razer ve daha birçok markanın tasarımları yer alacak.

999 dolardan başlayan fiyatlara sahip RTX 2060 grafik işlemcili modeller arasında Acer Nitro 5, ASUS ROG G512, HP Omen 15, Lenovo Y540 ve MSI GF65 Thin yer alıyor. İlerleyen dönemde yeni modeller de duyurulacak.

İlker Karaş
Strateji oyunlarını sever. Sabaton ve WW2 dediğinizde akan sular durur.

Müzik Ruhun Gıdasıdır – Yorxe Özel Röportaj

Previous article

Resident Evil 3 İnceleme

Next article

You may also like

More in Haberler