Haberler

Türk Yapımı Kutu Oyunu Ferman: Sultan’s Decree Kickstarter’da

0

Barely Functioning Studios adı altında buluşan 6 kişilik bir ekip, ilk oyunlarıyla İstanbul temalı bir kutu oyunu olan Ferman: Sultan’s Decree 29 Ağustos tarihinde Kickstarter kampanyasına başladı. 

Kickstarter sürecinde hedef ilk başta oyunun tam olarak desteklenmesi. Desteği geçmesiyle beraber malzeme kalitesinde yükseltmeler, eklenti paketleri gibi yeni hedefler açılıyor olacak. Ekip hedeflerin hepsinin tamamlanmasına hazırlanmış. Olağan sorunlara karşı ikinci hatta üçüncü planlarının hazırda olduğunu ilettiler. Farklı miktarda bağışlara farklı farklı ödüller de mevcut.

Barely Functioning Studios ekibinin bu yolda desteğimize ihtiyacı var. Sizler de bu hayallerin gerçekleşmesinde pay sahibi olmak ve güzel bir kutu oyununa sahip olmak istiyorsanız Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilir ve oyunu satın alabilirsiniz. 

Oyunun Hikayesi

Ferman, İstanbul’un fethinin hemen sonrasında yoksulluk ve yıkım içerisindeki bir İstanbul’da geçiyor. Sultan şehri restore etmek ve yeni başkente eski ihtişamını geri kazandırmak istiyordu. Ama bunu yapabilmek için Osmanlı İmparatorluğu’nun önde gelen tüccarlarının yardımına ihtiyacı vardı. Ferman’da da bu tüccarları oynayarak İstanbul’u görkemine yaraşır şekilde baştan yaratıyoruz.

Oyunda ne yapıyoruz?

Ferman, 3-6 oyuncu için işçi yerleştirme unsurlarına sahip bir ekonomik strateji oyunu. Ferman’da, bu tüccarları oynuyor ve Sultan’ın gözdesi olma şansını yakalamaya çalışıyoruz. Kaynaklarınızı doğru yönetmeniz ve para kazanmak için görevleri tamamlamanız gerekiyor, ancak dikkatli olmakta fayda var çünkü Fermanlar, oyunun gidişatını önemli ölçüde değiştirme potansiyeline sahip. Oyunun Board Game Geek sayfası da mevcut. Buraya tıklayarak sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DxYbQdRx_gg

 

Gamescom 2019’da Kalbimizi Çalan Oyunlar
Keeper of Time
“Lost time is never found again. Oh, never mind I found it.”

    Final Fantasy 14: Shadowbringers İnceleme

    Previous article

    Wolfenstein: Youngblood İnceleme

    Next article

    You may also like

    More in Haberler