İnceleme

Child of Light (Nintendo Switch) İnceleme

0

Ubisoft‘un 2014 yılında piyasaya çıkardığı ve hikayesiyle birçoğumuzun kalbini çalan kızıl şirin kızımız Aurora, Child of Light‘ın Nintendo Switch versiyonunda tekrar hayat buluyor.

Platform ve RPG elementlerinin bir arada sunulduğu oyunumuz, Ultimate Edition ile birlikte yeni karakter kostümleri, Golem Plight görevi dahil birçok özel içerikle karşımıza çıkmıştı. Şimdilerde özellikle el konsollarının popülerleşmesini “tekrar” sağlayan Nintendo, Switch sayesinde oyun keyfini farklı alanlara taşıyor. Konumuz “şimdilik” Switch’in kendisi değil.

Aradan geçen 4 yıla rağmen Child of Light her haliyle grafik anlamında muazzam görünüyor. Gerek Switch’i televizyonunuza bağlayın, gerekse çantanızdan çıkartıp ufak ekranın tadını çıkartın fark etmez. Aurora’nın rüzgara eşlik eden saçlarındaki detaylar, çevre atmosferi ve minik rehberimizin ışık saçan sevimliliği, gözden kaçmayacak minik detaylarla süslü.

Henüz oyuna hakim olmayanlar için hikayemiz bizi 19. Yüzyıl Avusturyalı dük kızı Prenses Aurora ile tanıştırıyor. Kendisi Lemurya topraklarında ölür ve uyandırılır. Ancak nasıl uyandırıldığıyla alakalı bir bilgisi yoktur. Babasını aramaya koyulan prenses, Igniculus isimli bir ateş böceğiyle karşılaşır. Birbirlerine yardımcı olarak yolculuklarına başlarlar.

Oyunun Switch tarafındaki kontrolleri de son derece basit. Sol analog Aurora, sağ analog ise Igniculus’u kontrol etmeye yarıyor. ZL tuşu ufak dostumuzun ışıldamasını sağlarken, ulaşamadığımız noktaları gösteriyor.  Ayrıca dilersek dokunmatik ekranda da bu işlemi yapabiliyoruz. Bulmacaları çözerken veya düşmanları kör etmede de sürekli yardımımıza koşan Igniculus, oyunun en önemli kahramanlarından.

Dövüş mekaniklerinde düşmandan kaçmak, üzerinden zıplamak gibi seçeneklerimiz var elbet. Olur da kaçamadığımız an denk geldiğimiz düşmana karşı bir geri sayım çubuğuyla karşılaşıyoruz. Düşmanın ve Aurora’nın aksiyon zamanını gösteren bu bar, kırmızı işarete geldiğinde bize sıra gelmiş oluyor ve bu noktada saldırı, savunma veya elimizdeki eşyaları kullanabiliyoruz. İkonun solda sıfırlanmasından önce seçim ve yürütme arasında kısa bir pencere var. Tam o sırada, sıraya alınmış eylemler kesintiye uğrayabiliyorlar. Bu nedenden bazı hamleler daha uzun sürebiliyor ve düşmanlar da bizi yavaşlatmak için durum efektleri kullanabiliyor.

Igniculus ile düşmanları ışığımızla kör etmek, onların aksiyon barında yavaş ilerlemesini sağlıyor. Böylece Aurora olarak daha erken saldırabiliyoruz. Ne kadar çok polen toplarsak, Igniculus o kadar dayanıklı oluyor. Böylece MP ve HP doldurma kısmında da destek olabiliyor. Dövüş anında minik dostumuzu sabit tutmak yerine savaş alanında gezdirmek, polen toplamak ve doğru zamanda düşmanı kör etmek oldukça önemli.

Ekibimizin sadece 2 üyesi oyun boyunca dövüşebiliyorlar. Ancak XP yani deneyim puanı konusunda her şey eşit dağılıyor. Kazandığımız deneyim puanı seviye sistemine bağlanıyor. Her seviye atladığımızda yetenek ağacımızda karakterimizi güçlendirecek birtakım özellikleri seçebiliyoruz.

Oyunda Oculi isimli gem-craft sistemi mevcut. Bu craft özelliği sayesinde çeşitli pasif özellikle kazanıyoruz ve bu sayede gizli hazineleri bulabiliyoruz. Oyunda keşif anlamında birçok güzellik bizi bekliyor ancak tam olarak RPG deneyimi beklemeyin.

Maceramız boyunca bizi yeni karakterler bekliyor ve Lemuria halkı kafiyeli konuşmaya başlıyor. İster istemez diyaloglardan anlam çıkartmaya çalışıyorsunuz. Sanki oyunda sürekli bizi bekleyen birtakım bulmaca varmış gibi. Her taşın altına bakmayı isteme hissi özellikle yeni karakterler partimize dahil olunca ortaya çıkıyor. Tabii bazıları oyuncuyu çileden çıkartmak için yaratılmış…

Lemuria dünyası, sulu boya efektleriyle süslü, sihirin ve uçuşan güzelliklerin yanında flütle güçlendirilmiş notalara sahip. Switch platformunda da aynı etkiyi sürdürmeyi başaran Child of Light, ufak kontrast hatasından biraz göze batabiliyor. Özellikle animasyon kısmında Aurora ve diğer hatun karakterlerin renklendirme kısmına yakından baktığınızda farkı anlayabiliyorsunuz.

Oynanış ve hikaye kısmında türünü sevenler için Child of Light, parasının hakkını sonuna kadar veriyor. Oynanış son derece kolay ve eğlenceli. Atmosfer kısmında düşmanla karşılaştığımız noktalarda her şey zıt görünebiliyor ancak buradaki incelik tamamen kişisel zevke dayalı olarak göze çarpıyor.

XPG EMIX H30 Solox F30 İnceleme
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Bethesda’nın Yapmadığını Reddit Kullanıcıları Yapacak

Previous article

Zariflik ve Güç, Acer Predator Triton 700 Türkiye’de

Next article

You may also like

More in İnceleme