İnceleme

Chimparty İnceleme

0

NapNok tarafından geliştirilen PlayLink‘in aile konseptli oyunu Chimparty, karmaşık detaylarla öne çıkıyor. Belli noktalarda istenileni verse de başarısız olduğu noktalar da var elbet.

İlk izlenimde renkli ve parlak grafikler, her seviyede temaya uygun karakter tasarımlarıyla öne çıkıyor. Oyun boyunca sevimli şempanzemizi kişiselleştirebiliyor ve ufak tefek dokunuşlarla renklerin cazibesine kendimizi kaptırabiliyoruz. Ancak asıl sorun oynanış dinamiklerinde ortaya çıkıyor. Chimparty, masa üstü oyun kafasında mini oyunları birinci bitirmeye çalıştığımız konsepte sahip. Tahta biraz kafa karıştırıcı bir şekilde düzenlenmiş ve her alan yalnızca bir oyuncunun sığabileceği için bir mini maçtan sonra kimin nereye yerleştirileceğini unutmak oldukça kolay. Bir noktada Mario Party’ye oldukça benziyor.

Mini oyunlar kendi hallerinde farklı niteliklere sahipler ve tek tuşla oynanabilmesi de belli noktalarda önemli bir artı. Son şempanze ayakta olmayı hedefleyen basit sonsuz koşucu oyunu olan Treadmill Thrill gibi mini oyunlar için bu temel formül, oldukça iyi çalışıyor. 18 mini oyundan oluşan seviyelerde mobil kontroller mükemmel çalışıyor. Bazı mekaniklerde tamamen yalnız kalmamız gerekiyor ve bu da geçmiş seviyelerden edindiğimiz deneyimle her şey aynıymış hissine kapılıyorsunuz.

Maymununuzu bir basketbol çemberine çarparak attığınız temalardan biri yeterince çekici ancak belli noktalarda da donuklaşıyor. Voleybol ve futbolda da çeşitli dönüşler var, hem eğlenceli hem de kaotik ve bir yandan da sinir bozucu.

Ana masa oyun modunun yanı sıra Chimparty, yeterli yıldız kaybedinceye kadar bir dizi mini oyun oynadığınız tek oyunculu bir hayatta kalma modu içeriyor. Aslında mini oyunlarla başa çıkmak için iyi bir yol ancak açıkçası AI ile oynamak, özellikle ekip çalışması gerektiren oyunlarda sizi sıkabiliyor.

Son olarak oyunda hava saldırısı modu ve özel mod mevcut. Öncekileri havaya uçurmanız gereken 10 mini oyun ve ikincisi de oynamak istediğiniz oyunlarda seçiminizi yapmanıza izin veriyor. Blitz yani hava saldırısı modu, oyunun amiral gemisi gibi birçok sinir bozucu yönünden kurtulduğu için ana oyun modundan daha eğlenceli bir alternatif ancak dikkatinizi çok uzun süre tutamayacağınız da ihtimaller arasında.

Sonuç olarak Chimparty, aile oyun türünü kırma konusunda başarılı bir girişim. Tabii yetişkinler için pek de eğlenceli değil. Diğer tarafta ise ufak yaştaki oyuncuları yalnız bırakacak kadar da kendinden emin. Bazı eğlenceli fikirlere ve hoş görsel stili var ancak daha iyilerini de bulabilirsiniz.

Chimparty, eğlenceyi temel alıyor ve ne yazık ki kendini tekrar eden yapısı yüzünden hayal kırıklıklarını da beraberinde getiriyor. Bir aile oyunu olarak görsel tarzı, standartların altındaki oyunların darbelerini yumuşatmak için yeterince çekici. Her şekilde kesinlikle bir Mario Party değil. Tabii PlayLink’ten umudu kesmek de büyük haksızlık olacaktır. Gelecekte çok daha iyilerinin geleceğinden eminim.

Frantics İnceleme – PlayLink Deneyimi
PlayStation’dan Hep Birlikte Oynayabileceğiniz PlayLink Oyunları
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları İzlenmeye Değer Mi?

Previous article

Fallout 76 Beta Bilgisayarlardan Silinemiyor

Next article

You may also like

More in İnceleme