İnceleme

Dangerous Driving İnceleme

0

Yeni nesil konsollarda birbirleriyle kapışan yarış oyunlarının arasından sıyrılıp çıkan Dangerous Driving, Danger Zone’a hayat veren Three Fields Entertainment tarafından geliştirildi. Dangerous Driving, artıları kadar eksileriyle de dikkat çekiyor. Tabii Burnout’tan artık umudumuzu kestik, bu durumda elimizdekiyle yetineceğiz.

Elimizde dünyadaki en teknik, sağlam oyunlardan biri yok ve pek çok özelliği de eksik. Yine de, bir kez daha başarılı yarış mücadelesinin belli tarzına düşkün olarak değerlendirmek gerek. Belki de bu sefer eksilerden başlayıp, ardından sizi mutlu edecek noktalara değinmek gerek.

Dangerous Driving Fiyat Performansı

Oyun menülerin görünümünden yükleme ekranlarına, ne zaman bir şey alındığında araya sokulan orkestraya kadar her şey akılda kalıcı özellikle. Ancak bu akılda kalıcılık, kimi zaman rahatsız edici noktalara ulaşıyor. “Burnout” kelimesinin “Heatwave” olarak değişmesi dışında kullanılan terminolojinin çoğu da aynı. Hatırladığınız tüm mekanik ve oyun modları mevcut. Bu modların tamamını oynayacağınızdan emin olabilirsiniz. Başta tek düzelikte ilerleyen oynanış, ardından milli parklardan esinlenerek yedi bölgeye ayrılmış 31 parkuru sahipleniyor. Bunun anlamı, Burnout’un kalabalık şehir manzaralarından ayrılmanızın bir parçası olan çok sayıda açık yol boyunca patlayacağımız. Her şekilde çevremizde çok fazla çeşitlilik var. Dangerous Driving, zaman zaman cayır cayır yanan çölleri ve ormanlık alanları ile görsel olarak etkilemeyi başarıyor. Oyunun fiyatını düşündüğümüzde, bütçesinden fazlasını sunduğu gün gibi ortada.

Oyun görevlerine ek olarak, türlerinde iyi anlamda çeşitlilik var. Neredeyse hepsini her sınıfta oynamamız gerekiyor ve bu da çok yönlü beceri setine ihtiyacımız olacak demek. Burnout oynadıysanız, amacınızın hedefin mümkün olduğu kadar çok sayıda rakibi vurmaya zorlamak olduğunu ve bunu yaparken de “çokça” eğlenmek olduğunu bilir. Dangerous Driving’de ayrıca polis arabasına tırmanıp yoldan kaçıncaya kadar suçlulara çarpmaya devam ettiğimiz yeni Pursuit modu da var. Bu tarz çeşitlilikler oyunun tuzu biberi kıvamında ve oynanış süresini de arttıran bahanelerimiz.

Dangerous Driving Oynanış

Dangerous Driving’de sorun, ilerlemek için hemen hemen her olayı oynamanız gerektiği gerçeğiyle ortaya çıkıyor. Bu, bizi Burnout 2’ye geri götüren kurallarla süslü Heatwave’den geçeceğimiz anlamına geliyor. Zaferi talep etmek için rakiplere çarpmak yerine, ilerlemenizi hızlandırdıkça artırmanız gerekiyor. Bu tür yarışlar genelde hızlı ve eğlencelidir. Tüm franchise’ı mümkün olduğunca onurlandırmak takdire şayan, ancak Burnout 3’ün yıllar önce geri çekilen oyunlardan biri olmasının nedeni var.

Oyunda ne zaman çarpışma yaşasanız, enkazımız oyunda kalır. Özellikle hızlı geçişlerde ve keskin dönüşlerde aracınızı uçuyormuş gibi hissediyorsunuz. Bu noktada tekdüzelikten öte, kolayca yoldan çıkmak mümkün oluyor. Fazla hassas olan araç kontrolleri, kimi zaman yol kenarından uçmamıza neden oluyor. Biz o uçuşu gerçekleştirirken, bir bakmışız zirvenin tepesinden sonuncu olmuşuz. Bunun nedeni hem oyunda belli bug’ların olması ve fiziksel olarak oyunun tam olarak doyuramaması. Çarpışma anında ekran görüntüsünün çok uzun sürmesi veya aracın yol dışında ortaya çıkması gibi sorunlar, doğal olarak oynanışı etkiliyor.

Oyundaki diğer sorunları arasında “free play” ve “versus” modu da yer alıyor. Online oyuncu beklemek biraz sıkıntı. Bu noktada olabildiğince diğer modlarda takılıp sadece “bolca çarpmaca, stres atmaca” mottosundan dışarı çıkmamanızı öneririm. Oyun, rakiplerine oranla fiyat performansına baktığımızda başarılı. Tabii ki bolca iniş çıkışlara sahip olması, tuhaf bug’ları kenara bırakırsak bir yarış oyunu olarak yeterince tatmin edici.

Dangerous Driving Satın Almaya Değer Mi?

Özellikle daha önce Burnout isimlerine bakmadıysanız, Dangerous Driving kesinlikle şans verebileceğiniz oyunlardan. Beklentinizi çok yükseltmediğiniz sürece sadece çokça hız moduna girip arabalara çarparak stres atmak istiyorsanız, aradığınızı bulacaksınız demektir. Tabii yeni nesil  oyunlarla kıyaslamak gibi bir amacınız varsa, oyuna hiç bulaşmayın.

https://www.youtube.com/watch?v=k3XX1B7Heb8

Trials Rising (Nintendo Switch) İnceleme
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Epic 3 Milyon Dolar Ödül Havuzlu Fortnite World Cup Kreatif’i Duyurdu

Previous article

Street Fighter 5, Kısa Süreliğine Ücretsiz

Next article

You may also like

More in İnceleme